用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有冇bb讀緊東山語言中心?
go

有冇bb讀緊東山語言中心? [複製鏈接]

I have interest in this course『小北歐』資優幼兒外語培訓計劃,   I want to know whether this centre is good or not?  Any comments?  Thanks!
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

我個女讀緊西班牙話,佢個teacher好好,我見其他teacher都幾好喎,不過學費就好貴!
btw,'小北歐'課程係點架?未聽過呀,是新課程嗎?

原文章由 labelle 於 07-7-8 20:15 發表
centre is good ~ teacher are nice
桐桐於9月20日出世 歡迎參觀桐桐的網頁

原文章由 hoeve 於 07-7-9 09:41 發表
我個女讀緊西班牙話,佢個teacher好好,我見其他teacher都幾好喎,不過學費就好貴!
btw,'小北歐'課程係點架?未聽過呀,是新課程嗎?

hoeve,
你個女一星期上幾多堂呢??我都想比個女學,但if一星期上一堂唔知有無用?

The teacher is good, my baby girl attend the Spanish class two months ago

我女女現在每星期上兩次,上左個幾月,個teacher好好,個女好鍾意佢呀,我女女現在可以用西班牙話數1-10,重識少少名詞如'水',不過佢可少講,因為我地唔多識,有時佢自言自語會講。我見其他同學仔每星期上一次的,上左本年都可以講少少spanish,我覺得ok。我就有買左隻brainy baby spanish dvd 俾個女係屋企睇,都有d用架。其實我開頭都諗住番1/wk,但頭一個月有其他媽媽做介紹人,學費半價(任你上幾多堂),所以上足8堂,抵d,呀女又熟識d,暑假後佢都會返一日了。如你有興趣我都可以做你介紹人,我都有優惠架。你小朋友幾多歲?

原文章由 88654321 於 07-7-9 10:38 發表

hoeve,
你個女一星期上幾多堂呢??我都想比個女學,但if一星期上一堂唔知有無用?

hoeve,

聽你地講都幾好, 但唔知我想上的新課程,如果你介紹會唔會有discount 呢?

bbirene,
我都唔知呀,打去問下先

原文章由 bbirene 於 07-7-9 12:46 發表
hoeve,

聽你地講都幾好, 但唔知我想上的新課程,如果你介紹會唔會有discount 呢?

hoeve,
我個女同你個女一樣大架,都你0409.
你個老師叫乜名呀,我應該會報,揾你做介紹人得唔得呀?而家有人介紹仲有無半價呀??

bbirene  88654321,
我打左去問,個RECEPTION話無懮惠了,不過那個RECEPTION唔係幾好架,其他RECEPTION好D,呢個成日好似驚死收少你咁!下次見到其他RECEPTION我會再問佢。呢個RECEPTION我懷疑係老闆的親戚,佢好鬼亂架,好在呀女個老師好好人,係男的,係言語治療師。
88654321,你小朋友都係0409呀!真開心。小朋友越細個學語言越好,會學得快&唔抗拒,我都有D後悔唔早半年俾個女學!

[ 本文章最後由 hoeve 於 07-7-10 22:07 編輯 ]

hoeve,

Thank you.  I also phoned to the centre and the new course requires my baby and me  take an interview.  Therefore, I don't know whether my baby can join or not.  If I join the normal baby phonics afterwards, can u be the introducer to me?   Moreover, why you choose the Spanish for your baby?  

原文章由 hoeve 於 07-7-10 22:00 發表
我打左去問,個RECEPTION話無懮惠了,不過那個RECEPTION唔係幾好架,其他RECEPTION好D,呢個成日好似驚死收少你咁!下次見到其他RECEPTION我會再問佢。呢個RECEPTION我懷疑係老闆的親戚,佢 ...

bbirene,
當然可以做你介紹人啦
我揀spanish因為我期望女女可以識一種歐洲語言,spanish係較popular又易學的,好多美國人都學架。我聽有外國人話識spanish後會較易學葡萄牙同埋意大利語。
我上東山web看下都唔明小北歐係乜課程????其實係點架?點解要interview咁要求高????

原文章由 bbirene 於 07-7-11 12:05 發表
hoeve,

Thank you.  I also phoned to the centre and the new course requires my baby and me  take an interview.  Therefore, I don't know whether my baby can join or not.  If I join the normal ba ...

原文章由 bbirene 於 07-7-11 12:05 發表
hoeve,

Thank you.  I also phoned to the centre and the new course requires my baby and me  take an interview.  Therefore, I don't know whether my baby can join or not.  If I join the normal ba ...

bbirene
我 pm 左你

Hi hoeve,

請問東山語言中心校舍係邊?

另西班牙文是否一小時為一堂?學費多少錢一堂?

Thank you.

原文章由 hoeve 於 07-7-10 22:00 發表
我打左去問,個RECEPTION話無懮惠了,不過那個RECEPTION唔係幾好架,其他RECEPTION好D,呢個成日好似驚死收少你咁!下次見到其他RECEPTION我會再問佢。呢個RECEPTION我懷疑係老闆的親戚,佢 ...

Hi virgobb
我收唔到你PM呀,再PM我啦

原文章由 virgobb 於 07-7-13 23:43 發表

bbirene
我 pm 左你

Hi 丁家貓,
東山現址在金鐘,會在CWB同埋TST開新校
西班牙文係一小時一節,看你一次買幾多堂啦,多D會平D,我女女就差唔多$200一節
http://www.alihk.net/beaumont/intro_tc.htm

原文章由 丁家貓 於 07-7-15 00:47 發表
Hi hoeve,

請問東山語言中心校舍係邊?

另西班牙文是否一小時為一堂?學費多少錢一堂?

Thank you.

Hi hoeve,

Thank you for your information.

原文章由 hoeve 於 07-7-15 21:18 發表
Hi 丁家貓,
東山現址在金鐘,會在CWB同埋TST開新校
西班牙文係一小時一節,看你一次買幾多堂啦,多D會平D,我女女就差唔多$200一節
http://www.alihk.net/beaumont/intro_tc.htm

我想問問大家意見。
我想小兒報讀東山,原本我想他讀西班牙及法文的,但太太說這樣可能令他混淆幾種語文,反而不好。想問大家是報讀一種,還是兩種以上語文呢?
謝謝
‹ 上一主題|下一主題