用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 大角咀天主教(海帆道)07-08 1C 請進
樓主: colinma
go

大角咀天主教(海帆道)07-08 1C 請進 [複製鏈接]

多 多 指 教

各位:

我 仔 仔會 讀 1B, 多 多 指 教! 8/25見啦!

Bowiema,
想問你仔仔幾多點上校車下校車, 你住在美孚嗎?

Oscarma

HI,Bowiema,

我囡囡係短頭髮束孖辮架,到時睇下認唔認到啦!:
原文章由 Bowiema 於 07-8-1 23:01 發表
Hi, rainlam,

睇下25/8, 我地點樣可以相認到.

Hi Cecilia Chg

仲於搵到1A班同學仔啦! 我果個係囡來啦 ! 多多指教!

原文章由 CeciliaChg 於 07-7-30 19:17 發表
HI

我 仔 應 該 讀 1A, 多 多 指 教 !

開學了

各位,你們好:

我 仔 仔 Isaac 會 讀 1D, 請多 多 指 教!
因為沒有參加25/8家長日,請問有些甚麼要注意?

開學了

Hi, all
真 如 Bowiema 所 說 ,這 幾 天 都 是 通 告 、交 費 、再 通 告 印 象 中 我 讀 小 學 就 算 小 六 時 都 無 咁 多 通  告 。不 過 我 當 時 自 已 用 印 章 蓋 印 從 不 需 勞 動 家 長 。

大 仔 以 前 多 數 要 玩 至 約 10 時 半  上 床 , 經 過 數 天 早 起 , 大 仔 晚 上 每 到 10 時 開 始 閙 情 緒 。 現 在 一 家 大 細 要 一 齊 適 應 同 配 合 大 仔 之 作 息 。真 晚 了,  有 空 續 談 。

[ 本文章最後由 CeciliaChg 於 07-9-6 01:27 編輯 ]

返咗幾日學, 大家小朋友唔知慣唔慣呢? 我就簽double 通告簽到手都軟......

原文章由 CeciliaChg 於 07-9-6 01:24 硐表
Hi, all
真 如 Bowiema 所 說 ,這 幾 天 都 是 通 告 、交 費 、再 通 告 印 象 中 我 讀 小 學 就 算 小 六 時 都 無 咁 多 通  告 。不 過 我 當 時 自 已 用 印 章 蓋 印 從 不 需 勞 動 家 長 。

大 仔 以 前  ...

原文章由 Bowiema 於 07-9-6 14:22 硐表
返咗幾日學, 大家小朋友唔知慣唔慣呢? 我就簽double 通告簽到手都軟......

Bowiema,

Oscar 呢幾晚一食完晚飯就話好眼訓, 成隻死豬咁! 下星期全日都唔知點算!  我唸都要搬啦, 而家要6:45上車, 真係好慘呀.  你兩個仔幾點呀?

Oscarma

HI Bowiema,

返左幾日學,囡囡都算習慣既,可能因為以前幼稚園都係返全日既關係,尚算okla,不過佢每日寫既手冊真係睇唔明,在第一天有家教會證要貼相,囡囡寫成「貼木日」仲要分開兩行寫,日日返黎都要估下佢寫咩
問佢又答我"唔知"唔記得"真係好冇記性呀:cry:
你仔仔呢?習慣嗎?

原文章由 Bowiema 於 07-9-6 14:22 硐表

[ 本文章最後由 rainlam 於 07-9-7 11:28 編輯 ]

Bowiema,
簽double 通告又真係幾慘,d通告就算得一個都覺得多啦!
Oscarma,
6:45上車咁早,青衣機鐵站係7:35am咋!
rainlam,
要估手冊寫乜呢樣嘢我上年都係咁,不過學校係大息(lunch)時揾d高班既哥哥姐姐嚟幫佢哋check手冊,但老實講,真係唔可信,始終係細路仔嘛!
上年我哋有d p1媽咪好有心咁每日張手冊寫嘅嘢post係bk呢喥,不過呢d係自發嘅,最好就係揾多幾個同班同學媽咪嘅電話啦!因為十個有九個細路都係十問九唔知嫁!(我試得多啦)

[ 本文章最後由 julianama 於 07-9-7 16:51 編輯 ]

我都想下星期開始POST1C班家課冊出嚟,但時間可能會晏D,希望有人回應啦!

rainlam,
Bowiema大致上無問題, 可能因為始終有哥哥係樹, 同埋之前都好熟學校既環境, 星期五佢仲比老師選咗做班長. 黎緊15號有家長會, 唔知點可以同你相認到呢?

oscarma,
我美孚站今年仲遲過舊年5mins, 我地係7:25am上車啊....好似之後架車就會去昇悅居果邊, 可能西九四小龍仲會遲我小小上車, 你都可以諗諗果邊既樓, 另外, 青衣都係一個唔錯既選擇. 因為佢地都係7:20-7:40am呢d時間上校車ga.

HI Bowiema,
你仔仔選左做班長,真係叻呀!
我地15號見啦!希望到時相認到啦

原文章由 Bowiema 於 07-9-8 21:16 硐表
rainlam,
Bowiema大致上無問題, 可能因為始終有哥哥係樹, 同埋之前都好熟學校既環境, 星期五佢仲比老師選咗做班長. 黎緊15號有家長會, 唔知點可以同你相認到呢?

oscarma,
我美孚站今年仲遲過舊年5mins, 我地係 ...

[ 本文章最後由 rainlam 於 07-9-10 09:50 編輯 ]

Bowiema/Julianama,

謝謝你們的資料, 可否提供回程到達時間?  
相信都要盡快搬, 因課外活動就快開始, 沒有尾班車, 非常頭痛

如有青衣或四小龍朋友出租, 請告知!

謝謝

julinama,

謝謝你的回覆,而家真係頭痛呀:cry: ,7/9果日囡囡手冊乜都冇寫呀!
唯有打比其他家長問下啦!真係擔心囡囡欠交功課呀!希望囡囡遲d返全日時有哥哥姐姐同佢check會學習寫得好d啦!

原文章由 julianama 於 07-9-7 16:49 硐表
Bowiema,
簽double 通告又真係幾慘,d通告就算得一個都覺得多啦!
Oscarma,
6:45上車咁早,青衣機鐵站係7:35am咋!
rainlam,
要估手冊寫乜呢樣嘢我上年都係咁,不過學校係大息(lunch)時揾d高班既哥哥姐姐嚟幫佢哋check手冊,但老 ...

[ 本文章最後由 rainlam 於 07-9-10 12:19 編輯 ]

原文章由 Oscarma 於 07-9-10 11:01 硐表
Bowiema/Julianama,

謝謝你們的資料, 可否提供回程到達時間?  
相信都要盡快搬, 因課外活動就快開始, 沒有尾班車, 非常頭痛

如有青衣或四小龍朋友出租, 請告知!

謝謝 ...

青衣機鐵站落車時間4:28pm,尾班車大約6:00pm啦!
要搬就快手啦,去地產喥問下啦!d細路十月頭就測驗嫁啦!

rainlam,

Please check PM.

Bowiema

原文章由 rainlam 於 07-9-10 12:10 硐表
julinama,

謝謝你的回覆,而家真係頭痛呀:cry: ,7/9果日囡囡手冊乜都冇寫呀!
唯有打比其他家長問下啦!真係擔心囡囡欠交功課呀!希望囡囡遲d返全日時有哥哥姐姐同佢check會學習寫得好d啦!

...

hi, rain,

我都收到你pm了, 我相信我地到時會相認到....

Hi Bowiema,

想問下今個星期有功課做嗎?囡囡無寫手冊,我見派左本writing book唔知洗唔洗做呢?thanks!
原文章由 Bowiema 於 07-9-10 14:37 硐表
hi, rain,

我都收到你pm了, 我相信我地到時會相認到....

hi, rain,

本copy book要做ga, 做p.3-5頁, 仲有明天記住要交環保灑水器啊....

Hi Bowiema,

Thanks ar!灑水器已經整好了,因為囡囡手冊咩都冇寫,所以麻煩到你唔好意思.:loveliness:

原文章由 Bowiema 於 07-9-10 16:10 硐表
hi, rain,

本copy book要做ga, 做p.3-5頁, 仲有明天記住要交環保灑水器啊....
‹ 上一主題|下一主題