用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 有無小朋友學French,有無好教材介紹?
樓主: oasismcmug
go

有無小朋友學French,有無好教材介紹? [複製鏈接]

大家有無用以下教材呀? 比D意見啦

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B0007KX4HE/ref=ord_cart_shr/104-4680977-8884742?%5Fencoding=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER&v=glance

http://www.amazon.com/Bonjour-Amis-Vol-Marie-Pierre-Moine/dp/B00022XEG8/ref=pd_sim_d_1/104-4680977-8884742
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

Have you got the DVD yet? Is it good?

原文章由 moondream3003 於 07-7-24 09:49 發表
係會送到你屋企, 比港幣架, 多少錢你睇番條link la.

另基本送貨費$30, 之後每件貨加$1, 就算你件貨內有十本書都係$1.  我住天水圍就好抵, 因為車費都0向番度.

http://search.dangdang.com/search.aspx?ke ...

取左貨好耐啦, 兩個多月啦, 我囝囝好鍾意睇架. 雖然佢係第一次接觸法語.   但係就好似睇得明咁, 笑哈哈.

原文章由 oasismcmug 於 07-7-26 20:31 發表
Have you got the DVD yet? Is it good?
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

http://www.bbc.co.uk/schools/primaryfrench/index_html.shtml

Thank you! It is very good. The following link is also good:

www.usborne-quicklinks.com

]原文章由 bbirene 於 07-7-29 00:06 發表
http://www.bbc.co.uk/schools/primaryfrench/index_html.shtml

[/quote]

siu-yiu,

我只想買全法文咋.  都係再search下先

原文章由 siu-yin 於 07-7-28 01:46 發表
Bonjour Les Amis我買左成套共三隻, 仲買埋Spanish, 至於French for Kids我只買左一隻, 感覺比較似教育電視, 悶小小, 一定要同小朋友一齊睇, 因為一邊睇一邊要回答問題的,不過呢兩套都不是全法文的, 裡面都會有 ...

我都想買French教材給5歲囡囡

原文章由 cokcokmama 於 07-7-30 16:03 發表

剛剛上dangdang.com, "馬丁的早晨"DVD1, 5, 6 都缺貨了。有沒有BK moms可出讓1-4,我想試試囡囡可否看得明呢?如有Bonjour Les Amis or French for Kids,我都有興趣。請PM我。Thx!

想請教下已買左馬丁的早晨的mom, 我見網上有馬丁的早晨1,2,3...(簡裝dvd); 另有馬丁的早晨1,2,3 (dvd), 2者有咩分別呢? 另外仲有隻馬丁的早晨 (8dvd), 又係點....一頭霧水呀, 有冇人指教下呢????

我尋日去過間專賣法文書同dvd既舖頭睇過,好多適合小朋友既法文書仔同dvd賣架,不過梗係貴過當當網啦。呢間舖頭逢星期三9折,我買左幾本硬書仔俾 BB。

歐陸法文圖書公司
中環威靈頓街14號威靈頓公爵大廈2字樓
電話:25269215

French Playgroup

Multilingual
真的是要從少開始, 應說是由玩玩下開始, 我的女兒在港島區某language centre
French playgroup
已有幾個月, 但因路程太遠而且即將加價($280/hour, 加埋車費要成3百幾一次), 所以決定試試找老師自組playgroup, 可以找人share cost

有興趣的家長請留言及聯絡

日期: 星期三
,
,
(
未定, 要看那天多人選)

時間: 11:00-15:00 中的其中75分鐘
(
未定, 要看那天多人選)

地點: 東涌或青衣
(
未定, 要看那區多人選)

價錢: 由於未定實那一位老師和場地, 所以未有實際價格, 但我會控制於$250/75min 以內
年齡: 1.5

我岩岩開始比女女聽法文
呢幾日發現佢發多左d新既音(other than ba, ma)
唔知關唔關事?

I am interested.  Have you identified the French teacher?
原文章由 can_my 於 07-8-3 11:59 發表
Multilingual
真的是要從少開始, 應說是由玩玩下開始, 我的女兒在港島區某language centre 玩
French playgroup 已有幾個月, 但因路程太遠而且即將加價(要$280/hour, 加埋車費要成3百幾一次), 所以決定試試找 ...

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

French Playgroup

我的女兒在港島區某language centre
French playgroup
已有幾個月, 但因路程太遠而且即將加價($280/hour, 加埋車費要成3百幾一次), 所以決定試試找老師自組playgroup, 可以找人share cost

有興趣的家長請留言及聯絡

日期: 星期, ,    (未定, 要看那天多人選)
時間: 11:00-15:00 中的其中75分鐘  (未定, 要看那天多人選)
地點: 青衣
價錢: 由於未定實那一位老師和場地, 所以未有實際價格, 但我會控制於$260/75min 以內

I am interested but my daughter is almost 4.5 yrs old.:-|

原文章由 moondream3003 於 07-7-24 09:49 發表
係會送到你屋企, 比港幣架, 多少錢你睇番條link la.

另基本送貨費$30, 之後每件貨加$1, 就算你件貨內有十本書都係$1.  我住天水圍就好抵, 因為車費都0向番度.

http://search.dangdang.com/search.aspx?ke ...

我上了這個website..但唔知點解訂唔度呢??

是否會這樣的呢?? 請幫幫忙呀~~~

Clement 媽,我係金鐘東山法文班Labeer 媽,好高興見到妳.妳現在是否冇返金鐘了?因為Raphael巳轉到將軍澳教.我亞女好鍾意佢教,所以唔知點算.現在星期六下午4:00是一位女老師教,我仲未上過.Clement 會上嗎?

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題