用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 聖保祿天主教小一新生
樓主: TTMA
go

聖保祿天主教小一新生 [複製鏈接]

各位家長, St. Paul 剛收o左我囡囡. 但而家心大心細. 因為驚間學校谷得太勁.  我囡囡係一D坐唔定而且專注力低o既小朋友. 驚會讀得辛苦.  而早前更有家長話全年都好忙, 又要陪太子讀書. 希望各位St. Paul家長比D意見.  多謝!

原文章由 FT_Daddy 於 08-7-4 13:36 發表
各位家長, St. Paul 剛收o左我囡囡. 但而家心大心細. 因為驚間學校谷得太勁.  我囡囡係一D坐唔定而且專注力低o既小朋友. 驚會讀得辛苦.  而早前更有家長話全年都好忙, 又要陪太子讀書. 希望各位St. Paul家長比D意見. ...

congratulation!  Your daughter is a smart & lucky one of many applicants.

[ 本文章最後由 yankle 於 08-7-4 15:14 編輯 ]

醒目開學勳章

其實行路都行到, 但係唔想兩婆孫日日行來行去咁辛苦, 夏天都好熱架. 依家響屋企樓下上車都早, 12:10pm, 好早返到學校, 因為褓母車跟住就趕接上午班放學.

出年如果要早到7:15am前上褓母車我就唔搭架喇, 我慢慢攪總之7:45am前出車就得喇, 車程都唔洗5分鐘.

咁你成個暑假咁長, 請個鐘點頂住檔都好丫.

原文章由 kyma1128 於 08-7-4 15:38 發表

我其實6 月頭已經自己揍住先,1揍2, 好辛苦,(好過比個新工人激死:;pppp: ...好釆已經係PAST TENSE), 個舊 工人可能遲D會返來做, MAYBE 8月 底 或9 月掛. FOR ME, 始終有 工人會好D, 自己做HOUSEWORK 又5耍家 ,最主 ...

9月我二小姐返P.1 我仲C  
大小姐返AM / 二小姐返PM, + 興趣班
如果無工人我實C

原文章由 ky1128 於 08-7-4 15:38 發表

我其實6 月頭已經自己揍住先,1揍2, 好辛苦,(好過比個新工人激死:;pppp: ...好釆已經係PAST TENSE), 個舊 工人可能遲D會返來做, MAYBE 8月 底 或9 月掛. FOR ME, 始終有 工人會好D, 自己做HOUSEWORK 又5耍家 ,最主 ...
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

差一年D書also cannot reuse, as you know all the books using sticker or wrote answer on the book, so I also need to buy new for my younger.

原文章由 kyma1128 於 08-7-4 19:55 發表

所以.工人對我來說真是又愛又恨!冇時又想有, 有時又想冇. 我這句話對于有工人的家長一定會明白的.

HI, GICA, 你還好, 兩個小朋友相差一年, 我地相差4年, D書掉又5係, 5掉又要搵個地方擺, 一個升P.2, 一個才讀K.1.. ...
愛一個人的優點而誠心接納他全部的缺點,就是婚姻最偉大的地方。

醒目開學勳章

各位, 我開0左08/09小二topic喇.

不如...我開一個 08/09 小一, YongXin 到時你哋入嚟做顧問呀!

原文章由 YongXin 於 08-7-9 20:22 發表
各位, 我開0左08/09小二topic喇.

醒目開學勳章

嘻嘻! 呢度咁多猛人, 呀台長呀, 同埋高年班但係唔出聲既家長咁, 幾時輪到我呢個小角?

其實你可以用返呢個托霹都得, 開一個新既又得, 得0左!

總之我曉入來8架喇. 我依家仲成日走入去寶幼度8.

原文章由 irenec 於 08-7-9 16:34 發表
不如...我開一個 08/09 小一, YongXin 到時你哋入嚟做顧問呀!
‹ 上一主題|下一主題