用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 聖保祿天主教小一新生
go

聖保祿天主教小一新生 [複製鏈接]

各位聖保祿天主教小學家長, 大家好! 好開心:D 認識大家, 日後請請多多指教:)

ttma
   3    0    0    0

Congratulations! You finally take SPPSC, right! 請多多指教

原文章由 TTMA 於 07-7-7 00:53 發表
各位聖保祿天主教小學家長, 大家好! 好開心:D 認識大家, 日後請請多多指教:)

ttma

Hi
你有無second in?知唔知今年多唔多位?多唔多人考?

係呀!終於做咗決定la,好開心呀!! 經過一家人開會後, 唔想放棄一個咁好的機會同學校, 一於大家努力la, pistachio, 特別多謝你的幫忙,  thank you so much !! 以後的日子可能仲要你的幫手:)  呀!係呢 !我想知道是否還有一部保姆車叫jeam wong, 經東隧走, 一車直接到跑馬地區學校 ? 將軍澳是否只得 2 部車到學校 ?

cctam,
我有second in 呀, 我同囡囡一同見校長, 主要同小朋友傾下計, 了解一下小朋友日常生活, 及了解一下家長為何選這校, 對學校的了解.., 你是否想囡囡選這校 ?

ttma

係呀,我想女女去考,係唔係好多人但係好少位,是否too late, 我有個freind 女女 last Friday 見校長都ok 佐,妳女女幾點見校長?

我唔知道多唔多人考 , 不過曾經有位bk家長都有1st interview, 但無2nd interview, 只收咗信做後備生, 你不如星期一打去學校即管試試, 唔好放棄機會, 我星期五約9:50am, 你朋友呢 ? 你住邊區呀 ? 為何現在先考慮?囡囡派咗邊間 ?

ttma

TTMA, 多謝妳,我會 next monday 打電話去問問。 我住港島東區的, 還有我freind 是9:00 第一個見校長,她說還緊張過個女女...........

祝你成功 , 我地可以多d交流一下.  其實有無家長知道有幾多人叩門呢 ? 又收了幾多叩門生

ttma

Hello 各位, 我都十分開心呀 , 6 Jul 07, 見完校長後, 我個女都成功咗 ....

hyc

原文章由 TTMA 於 07-7-7 00:53 發表

ttma

原文章由 TTMA 於 07-7-7 23:05 發表
係呀!終於做咗決定la,好開心呀!! 經過一家人開會後, 唔想放棄一個咁好的機會同學校, 一於大家努力la, pistachio, 特別多謝你的幫忙,  thank you so much !! 以後的日子可能仲要 ...

Dear ttma,
我在保姆車主題到回覆過你,我都想小朋友快些返到學校,經東隧走, 一車直接到跑馬地區學校,你PM同我聯絡,好嗎﹖

Dear riehoyan,

我地可以多d文流一下la 係呢, 你住邊區呀 ?

ttma

歡迎你地加入聖保祿天主教小學既大家庭, 我女9月三年級

chatroom台長,

你好, 我想知道學校多d資料呀, or 有什麼要特別注意的地方 ? 可否分享一下 ?

ttma

Hi ttma,

你想知道學校那方面的資料 ??

Hi chatroom台長,

我都想知,例如P.1, P2 程度深唔深,功課多唔多, etc.,

多謝妳既sharing!!

Thks

Hi CCTAM,

我覺得p.1 唔算深, p.2 就改左本中文書字就多左, 學校今年又轉左本maths 書, 我自己比較過出面一d 小學既測驗卷, 亞女間學校都出得深d, 至於功課暫時 p.1, p.2 都係4-6樣都 ok 既, 不過一年4測2考家長同小朋友都要付出好多時間.

[ 本文章最後由 chatroom台長 於 07-7-12 10:35 編輯 ]

請問默書多唔多, 學校d老師nice 唔nice 呢, 是否較傳統d呢

thank you so much

ttma

Just take some time on their website and you will find many useful things. The calender of year 06/07 may answer your question.

原文章由 TTMA 於 07-7-12 17:39 發表
請問默書多唔多, 學校d老師nice 唔nice 呢, 是否較傳統d呢

thank you so much

ttma

Hi!我囡囡都係

各位, 有無家長報告一下小朋友讀邊班 ?

ttma囡囡-------1 D
‹ 上一主題|下一主題