用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 九龍塘宣道小學家長召集處
樓主: HY412
go

九龍塘宣道小學家長召集處 [複製鏈接]

回覆 #2 kidslover 的文章

嘩! 好日唔出現, 一出現就報憂

叫阿囝唔駛愁! 有伴呀, 阿囡 2 年前踏單車炒車, 同樣跌崩門牙, 我地立即去看醫生, 除了睇下有無跌壞腦 ( 哈哈, 可能有 ), 還睇下隻門牙, 1/ 會否留有牙根, 因為一定要拔走. 2/ 睇下有沒有跌崩至法瑯質位置, 有就好容易爛牙, 一定要補牙.

幸運是未崩至法瑯質位置, 可以不理, 不過遇著每年一度的牙科保健日, 牙醫話可以免費修補, 免費喎, 當時即時預約做啦, 而家 .... 靚靚喇, 唔講都唔知邊隻做過整容手術呀

[ 本文章最後由 HY412 於 08-1-18 13:11 編輯 ]

ChiChiPaPa & HY412,

多謝意見。見到隻牙崩咗唔係咁多,但囝囝夜晚仲話痛,已計劃要去睇醫生。

明天是囝囝班主任林老師的結婚大日子。我下午會陪囝囝回校觀禮,順便教埋佢點解人大咗會拍拖同結婚

在此祝賀林老師新婚幸福快樂!!

Dear all,

I would like to get well prepare for my son when he starts at 宣小 on Sept 08 in order to let him to have a happy school life.  Could you please to share your experience on 宣小?  For example, how's the adcademic level?  What is their requirement on the Music study?  Thanks.

點樣入番宣小家長網?

請問怎樣可以chick 入宣小家長網裡,download past paper. 因為現在我入唔番去,I don't know why?
please help!! urgent!!

Ming3868

‹ 上一主題|下一主題