用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教金麗幼稚園 籃田-金麗幼稚園 Part 2
樓主: hoganmama
go

籃田-金麗幼稚園 Part 2 [複製鏈接]

重有呀 ! 我坐603時有個daddy坐我隔離law左部dv 開左跳芭蕾舞果段比我女睇問佢"lee個係咪你黎架" 好好笑lee個daddy一眼就認得我女, 我又見佢有本畢業典禮長刊, 幾想問佢借黎睇下呀!

[ 本文章最後由 ivytang02 於 07-7-27 16:29 編輯 ]

一初有幾排gei 就係k3表演無言感激唱左3首歌, 跟住就係請晒所有畢業生一齊唱友誼之光
原文章由 ivytang02 於 07-7-27 16:06 發表

講開件畢業袍紅色袍 + 黃色邊好靚呀 ! 聽d mami講係全新架..

我想問臨尾我係後台見到幾張長梯有d k3小朋友企處唱歌 & 有一d k3小朋友係台邊唱歌, 係咪就係你地講果首畢業歌呀 ! 係咪所有k3小朋友都出台唱 ...

-畢業袍今年是全新, 出年就吾係, 咁 arm 今年做批新。
-佢地係自願參加上台唱歌, 我見到都有20個冇參加, 去到最尾就企-响台边唱+揮動營光棒。
-校刊開學會派比你地, 因為我地冇得返學 lar
-芭蕾舞都跳得好好, 咁細個, 吾好要求咁高 好 wor
-我個日9:20先到, 响出面影相影到答7, 吾見

[quote]原文章由 katiekma 於 07-7-27 17:13 發表
-畢業袍今年是全新, 出年就吾係, 咁 arm 今年做批新。
-佢地係自願參加上台唱歌, 我見到都有20個冇參加, 去到最尾就企-

真比bk 激死打完無哂野

katiekma , 我可能寫野表達令你地有d吾明我意思,吾緊要再寫清楚d表達得好d. ...

~ 我知道下年會無新袍著, 我想講套新袍好靚你地禁q小朋友又著新衫

~thank 原來我都有長刊睇yeah !

~我吾係要求高,  我只想問下台你地睇芭蕾舞時覺得佢地混亂嗎 ?
因為我地班家長係後台睇佢地練習時我地好驚佢地吾記得排位呀!
我又睇吾到台前點樣咪問下你地law..... 原來你地都覺得佢地表演得好好

所以有份參加表演小朋友個個都好辛苦呀 ! 有2日要返9-5.. 果日佢地表演完我地家長老師又拍掌又讚賞佢地, 講真佢地都係3-4歲人仔, 真係好叻la

[ 本文章最後由 ivytang02 於 07-7-27 17:51 編輯 ]

ivytang,
可能我都表達得吾係幾好 , 你女女着得咁靚和化了庒, 你响後台一定影了好多相, 反至冇做義工的就影吾到 lar。

原文章由 ivytang02 於 07-7-27 17:46 發表
真比bk 激死打完無哂野

katiekma , 我可能寫野表達令你地有d吾明我意思,吾緊要再寫清楚d表達得好d. ...

~ 我知道下年會無新袍著, 我想講套新袍好靚你地禁q小朋友又著新衫
...

<<佢地係自願參加上台唱歌>>, 係ar, 好彩我仔肯主動話上去咋, 如果唔係都無份表演ar, 梁老師都話亞仔叻左好多, 主動左, 估唔到佢肯上台唱

有d小朋友咪講野gei, 亞仔話好彩無佢份wor, 唔係佢實唔記得d台詞  but佢係屋企又背晒人地d台詞gor wor
原文章由 katiekma 於 07-7-27 17:13 發表
-佢地係自願參加上台唱歌, 我見到都有20個冇參加, 去到最尾就企-响台边唱+揮動營光棒。
-校刊開學會派比你地, 因為我地冇得返學 lar ...

原文章由 hoganmama 於 07-7-27 15:07 發表
Hello everybody,

終於都畢業啦, 而家諗起都仲有d想喊

你地都要繼續努力, 話唔定第日德田兆強見呢

我會得閑入黎探你地gar

又老人痴呆症發作, 你地小朋友係升k2 or k3
hoganmama

hi, hoganmama & alls,

we 繼續努力, 話唔定第日德田兆強見, I also wish my twins can study in 兆強. Sorry, I dont know how to type chinese, more stupid :-| , maybe made alls of you have trouble.

I can get your feeling , I think, maybe at that time, I also cry like a "pig head"  

katiema - if I have time, I will go 兆強 topic to visit you & hoganmama. Please get more further information for our reference.

[ 本文章最後由 ElisaCheung 於 07-7-27 23:10 編輯 ]

各位,
真不好意思, 那麼遲才回應. 見到高班唱了很多感動的歌, 我都忍不住哭了.
希霖跳舞那部份不錯, 他們還那麼細哩!
反而我個仔上台都不知做什麼.

Hi Ivy,原來是分10個人換班的. 奕仟是c班.

祝各位小朋友開心過暑假吧!

原文章由 ElisaCheung 於 07-7-27 23:06 發表

hi, hoganmama & alls,

we 繼續努力, 話唔定第日德田兆強見, I also wish my twins can study in 兆強. Sorry, I dont know how to type chinese, more stupid :-| , maybe made alls of you have trou ...

其實個個小朋友都表演得好好ar, 當然出外比賽個班就梗係出色d gar la, 特訓過gor bor
原文章由 snwm 於 07-7-27 23:24 發表
各位,
真不好意思, 那麼遲才回應. 見到高班唱了很多感動的歌, 我都忍不住哭了.

Hi Ivy,原來是分10個人換班的. 奕仟是 ...

snwm,

你仔仔表現怎麽環節??德田兆強 topic 比人搬左去全港小學, 記住得閒過來探我地, 吾好找錯地方  其實我都吾識中文打字, 我用手寫板, 所以我吾會寫太多嘢, 手軟架。

原文章由 snwm 於 07-7-27 23:24 發表
各位,

Hi Ivy,原來是分10個人換班的. 奕仟是 ...

題外話一則, 畢業個日撞到個家長, 佢小朋友派左去第三志願陳呂xx, 佢第一志願都係德田兆強, 咁照道理金麗無理由比推薦信佢gar ma, 但佢竟然有, 我問佢點解金麗肯比, 佢話初初校長都話無gar, 不過佢又跪又x, 咁就比wor

xy @%%#! 好彩我仔考到, 唔係真係激死我, 又話派頭三志願無推薦信, 個時又唔肯比我wor

[ 本文章最後由 hoganmama 於 07-7-28 10:36 編輯 ]

可能覺得佢煩咪比佢 law, 需然學校極力推廌陳呂xx, 但最後有幾多金麗小朋友會讀呢?其實陳呂xx校長真係好有 heart, 好相攪好間小學, 奈何佢過住業績太差加上吾就腳, 希望佢繼續努力攪好間學校。

原文章由 hoganmama 於 07-7-28 10:33 發表
題外話一則, 畢業個日撞到個家長, 佢小朋友派左去第三志願陳呂xx, 佢第一志願都係德田兆強, 咁照道理金麗無理由比推薦信佢gar ma, 但佢竟然有, 我問佢點解金麗肯比, 佢話初初校長都話無gar, 不過佢又跪又x, 咁就 ...

snwn, 我都見吾到2個柏俙上台呀 !(另一個柏希都有獎呀 ! 我返去油塘時撞到佢)你有無影相 ?

katiekama & hoganmama

吾記得講我大女話果日見到油塘基顯副校長係現場, 禁即刻代表校長同油基都有d聯繫呀 ! 

[ 本文章最後由 ivytang02 於 07-7-28 11:42 編輯 ]

ivytang,

舊年是李校長來的,今年就副校做代表  舊年9月李校長, 德田/平田校長&陳呂4個校長都有來金麗開小一簡介會, 金麗校長真係好有 power, 這4間學校好鐘意收金麗學生。記得亞女k1個年聖愛x華校長都有來參觀畢業典禮, k2 &k3 就吾見佢再來了。

原文章由 ivytang02 於 07-7-28 11:39 發表
snwn, 我都見吾到2個柏俙上台呀 !(另一個柏希都有獎呀 ! 我返去油塘時撞到佢)你有無影相 ?

katiekama & hoganmama

吾記得講我大女話果日見到油塘基顯副校長係現場, 禁即刻代表校長同油基都有d聯 ...

原文章由 katiekma 於 07-7-28 12:06 發表
ivytang,

舊年是李校長來的,今年就副校做代表  舊年9月李校長, 德田/平田校長&陳呂4個校長都有來金麗開小一簡介會, 金麗校長真係好有 power, 這4間學校好鐘意收金麗學生。記得亞女k1個年聖愛x華校長 ...

其實”聖德華”好吾好, 我以前想考吾入油基就考”聖德華”架la(報名表都填埋, 後來油基收禁就放棄”聖愛”, 因為我fd個女係處讀佢講幾好吾辛苦,但e+好似無咩聽人講讀佢, 連循道都無以前禁受歡迎禁ga...

[ 本文章最後由 ivytang02 於 07-7-28 12:14 編輯 ]

聖德華都 o.k. 架, 统一派位hoganmama 放第二位都入吾到, 循道就吾知 lar, 黎簡學校無提過, 只講過一一派吾到都冇辨法幫。

原文章由 ivytang02 於 07-7-28 12:13 發表

其實”聖德華”好吾好, 我以前想考吾入油基就考”聖德華”架la(報名表都填埋, 後來油基收禁就放棄”聖愛”, 因為我fd個女係處讀佢講幾好吾辛苦,但e+好似無咩聽人講讀佢, 連循道都無以前禁 ...

ar, 聖愛德華都唔知幫唔幫到gor wor

我隔離屋個小朋友讀呢間, 佢亞媽話程度絕不比兆強淺[quote]原文章由 katiekma 於 07-7-28 12:23 發表
聖德華都 o.k. 架, 统一派位hoganmama 放第二位都入吾到, 循道就吾知 lar, 黎簡學校無提過, 只講過一一派吾到都冇辨法幫。

[/quote]

原文章由 hoganmama 於 07-7-28 12:45 發表
係ar, 聖愛德華都唔知幫唔幫到gor wor

我隔離屋個小朋友讀呢間, 佢亞媽話程度絕不比兆強淺[quote]原文章由 katiekma 於 07-7-28 12:23 發表
聖德 ...

hi......今多位...... 睇見你地講個畢業禮真係好令人感動, 我諗個個場面一定令不少daddy & mami 小學好似對我囝囝好遙遠, 但郤又那麼近, 好快囝囝就要加入金麗這個大家庭, 希望一切能順利啦!!!!!! 好開心認識你地向呢個topic ..

原文章由 novemberwm 於 07-7-31 14:25 發表

hi......今多位...... 睇見你地講個畢業禮真係好令人感動, 我諗個個場面一定令不少daddy & mami 小學好似對我囝囝好遙遠, 但郤又那麼近, 好快囝囝就要加入金麗這個大家庭, 希望一切能順利啦!!!!!! 好 ...

hi , novemberwm,

long time no see . how are u?
oh, your son will join kam lai , morning or afternoon class - very good & welcome.
have a free time , come & share with us.
‹ 上一主題|下一主題