用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教金麗幼稚園 籃田-金麗幼稚園 Part 2
樓主: hoganmama
go

籃田-金麗幼稚園 Part 2 [複製鏈接]

原文章由 snwm 於 07-7-16 00:43 發表
Hi Ivy,柏俙讀 A班, 希霖讀那一班哩!

snwm, 希霖都係讀a班,另一個柏希都係a班, 所以我地3個都係再同一班

25�7 你坐邊行 ?

原文章由 ivytang02 於 07-7-16 10:56 發表

snwm, 希霖都係讀a班,另一個柏希都係a班, 所以我地3個都係再同一班

25�7 你坐邊行 ?

"kung kei" "kung kei" 您地3個都係再同一班

Now, I'm worry about  how I can go for 觀 課  . 

[ 本文章最後由 ElisaCheung 於 07-7-16 23:27 編輯 ]

太好啦! 柏俙擔心沒有舊同學仔在新班.
25/7 座位是 z, 不知是否很後哩!:-|
原文章由 ivytang02 於 07-7-16 10:56 發表

25�7 你坐邊行 ?

原文章由 snwm 於 07-7-17 13:39 發表
太好啦! 柏俙擔心沒有舊同學仔在新班.
25/7 座位是 z, 不知是否很後哩!:-|

MISS NG講一班會有10個小朋友一齊, 禁q我地3個又一齊

你地2個柏俙都肥dodo

原文章由 ElisaCheung 於 07-7-16 23:25 發表

"kung kei" "kung kei" 您地3個都係再同一班

Now, I'm worry about  how I can go for 觀 課  . 

觀課咪2公婆一人一個課室law

我都不太知道那個會同班, 我個仔只想知他的好同學 - 陳奕仟及黃賢朗是否同班, 因為他們3人好朋友, 一同同組半年!
原文章由 ivytang02 於 07-7-17 14:19 發表

MISS NG講一班會有10個小朋友一齊, 禁q我地3個又一齊

你地2個柏俙都肥dodo

原文章由 snwm 於 07-7-17 23:46 發表
我都不太知道那個會同班, 我個仔只想知他的好同學 - 陳奕仟及黃賢朗是否同班, 因為他們3人好朋友, 一同同組半年!

我呀女都成日講黃賢朗個名呀 ! 返去問下呀女咩樣先

剛剛收到學校芭蕾舞老師來電, 25�7我要7點回校準備(真吾驚吾知醒 )重有原來我長駐後台架,禁我會多d時間拍video & photo 比大家睇la

原文章由 ivytang02 於 07-7-18 14:10 發表

我呀女都成日講黃賢朗個名呀 ! 返去問下呀女咩樣先

剛剛收到學校芭蕾舞老師來電, 25�7我要7點回校準備(真吾驚吾知醒 )重有原來我長駐後台架,禁我會多d時間拍video & ...

hi,
I think, 觀課2公婆一人一個課室 la..
但係 finished, my 66 - does he know what they are doing

yes, remember take videofor  

明天就舉行畢業禮 lar 。我好驚會 , 我一聽見我女唱 "老師請你再抱抱我, 我還想親親你........"我的眼淚就流不停。有冇止淚劑買。

原文章由 katiekma 於 07-7-24 22:05 發表
明天就舉行畢業禮 lar 。我好驚會 , 我一聽見我女唱 "老師請你再抱抱我, 我還想親親你........"我的眼淚就流不停。有冇止淚劑買。

katiekma,

it doesn't matter la... , I believe tomorrow 會 好
touching :cry: .

this is good for kids & parents have a nice memory of the school life 幼稚園.
I also thinking, after K3, you & hogma. will less go to bk (Lamtin Kam Lai )- topic la...  
wish we have a new mami (kam lai) to join & share with us.

finally , "kung kei" - alls tomorrow 畢業 la & have a good future & work hard - cheers , cheers, cheers .

Elisa Cheung,
我率之都引吾到的眼淚 , 我在小學雜談開左個德田兆強 topic , 得閒過來8下,不過吾係好多回應, 遲的吾知會吾會 close 。金麗小朋友在外比賽攞左好多獎, 個畢業典禮好精彩。你地努力 lar,繼續為學校爭光, 吾知 ivy tang 在後台有冇的德意野發生。

原文章由 ElisaCheung 於 07-7-24 23:19 發表

katiekma,

it doesn't matter la... , I believe tomorrow 會 好
touching :cry: .

this is good for kids & parents have a nice memory of the school life 幼稚園.
I also think ...

katiekma , hoganmama &  Everybody

終於完成左畢業典禮表演la,2位k3媽咪祝你地小朋友一路開開心心快快樂樂地上小學去:)

好等我講下第一次做家長義工感受同見到ga幕後花

今日真係準時7點:time: 好早返到學校(真係返工都無禁辛苦 ),最慘係d小朋友呀 ! 我要6點3叫醒呀女,佢喊哂口(真係好少扭計吾起身ga希霖都發老皮

我地最主要係幫小朋友換衫, 梳頭,化妝就由老師負責,同埋望實佢地,怕吾見左個就幣la

老師真係好忙好忙,又要安排車,雜物(好多好多物資)又要照顧一班小朋友真係吾少野

我想講一樣野你地聽,原來做家長義工係無得出去睇小朋友表演架 ,我地9點幾到現場一直都留係化妝間等出場(真係估吾到tim,我以為我幫完手就返去自己位處睇or可以有個大電視比我地睇下tim)

所以有咩表演左我一d都吾知架,有d失敗law安排得又吾一早講比我地家長知好等我有心理準備一下呀!

芭蕾舞又係最尾2先出場, 禁好彩我地都可以你後台搵到個邊位睇到下佢地現出(係睇背部 & 側面)不過都好過無, 但做義工有樣好係可以影到好多好多相law

我無見到其他小朋友演出,但就見到佢地d服裝, 好靚呀 ! 同埋我係台後(等出場果時)有部細細tv見到有功夫表演 & 打鼓..因太細部tv & 吊得太高係睇得禁多炸

我同自己講我女畢業我一定要吾會做義工, 因為我一定要坐定定係台下睇我女演出

不過學校派比我張門票我個位又好正wor正中第5行到炸, 我見大女&工人坐得好舒服

最後最後係我地走時成間金麗幼稚園包左架603坐 我想司機都奇怪禁多學生ga

[ 本文章最後由 ivytang02 於 07-7-26 09:54 編輯 ]

原文章由 katiekma 於 07-7-25 18:11 發表
Elisa Cheung,
我率之都引吾到的眼淚 , 我在小學雜談開左個德田兆強 topic , 得閒過來8下,不過吾係好多回應, 遲的吾知會吾會 close 。金麗小朋友在外比賽攞左好多獎, 個畢業典禮好精 ...

katiekma,

thank you !

we will work hard , 繼續為學校爭光

I think, for me also 引吾到的眼淚. , at that moment , very touching.

原文章由 ivytang02 於 07-7-25 21:01 發表
katiekma , hoganmama &  Everybody

終於完成左畢業典禮表演la,2位k3媽咪祝你地小朋友一路開開心心快快樂樂地上小學去:)

今日真係準 ...

唔 you are a good reporter
2位k3媽咪祝你地小朋友一路開開心心快快樂樂地上小學去:)  - me 2

Hello everybody,

終於都畢業啦, 而家諗起都仲有d想喊

你地都要繼續努力, 話唔定第日德田兆強見呢

我會得閑入黎探你地gar

又老人痴呆症發作, 你地小朋友係升k2 or k3
hoganmama

原文章由 hoganmama 於 07-7-27 15:07 發表
Hello everybody,

終於都畢業啦, 而家諗起都仲有d想喊

你地都要繼續努力, 話唔定第日德田兆強見呢

我會得閑入黎探你地gar

又老人痴呆症發作, 你地小朋友係升k2 or k3
hoganmama

我地全部升k2

好的麻煩你地報料好等我地了解下德田情形, 看看情度 & 功課量, 話吾定我地有機會入去讀

一定一定

妹妹都讀基顯嗎?
原文章由 ivytang02 於 07-7-27 15:28 發表

我地全部升k2

好的麻煩你地報料好等我地了解下德田情形, 看看情度 & 功課量, 話吾定我地有機會入去讀

ar, 如果要表演跳舞功夫一早要返學校化妝換衫, 咁就無得著住件畢業衫同d同學仔影相gar la
原文章由 ivytang02 於 07-7-25 21:01 發表

今日真係準 ...

原文章由 hoganmama 於 07-7-27 15:32 發表
一定一定

妹妹都讀基顯嗎?

未必, 我想佢入播道 & 優材........如果吾得就要考慮呀妹能力la....如果佢讀得書我就搏一搏兆強放棄直入基顥........

原文章由 hoganmama 於 07-7-27 15:35 發表
係ar, 如果要表演跳舞功夫一早要返學校化妝換衫, 咁就無得著住件畢業衫同d同學仔影相gar la

講開件畢業袍紅色袍 + 黃色邊好靚呀 ! 聽d mami講係全新架..

我想問臨尾我係後台見到幾張長梯有d k3小朋友企處唱歌 & 有一d k3小朋友係台邊唱歌, 係咪就係你地講果首畢業歌呀 ! 係咪所有k3小朋友都出台唱架....因為我睇得禁多聽得吾係好清楚唱咩tim, 我就見好多家長開哂機企起哂身影相 ....

你地見吾見到我女表演,係咪覺得佢地芭蕾舞好亂吾知跳咩呀 !

[ 本文章最後由 ivytang02 於 07-7-27 16:08 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題