用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教金麗幼稚園 籃田-金麗幼稚園 Part 2
樓主: hoganmama
go

籃田-金麗幼稚園 Part 2 [複製鏈接]

HI, 原本上次話比大女學學林架, 點知收到九龍灣果間排左一年GA學林打黎話有位WOR,真係足足等左一年, 差d都吾記得架la,不過轉左做數研教育,吾再跟學林wor, 我都吾知咩黎架,你地聽過無? E+約左this wed去了解同埋同大女都評估,我女lee個暑假都好吾得閒因為要吾停做練習,不過我都比返佢學游水

hoganmama & katiekma

我想問下la, 書包係咪年年要轉下架, 因為我見高年班同我低年班個書包有d吾同,我女個書包&餐袋用左一年就要換la, 另外套餐具可以自己買嗎 ? 

Hi Ivy,希琳叻女, 可以表演跳舞. 到時我7月25日便可以看她表演哩!

原文章由 ivytang02 於 07-7-5 18:46 發表

snwm,希霖表演芭蕾舞

hi elisa, glad to hear yr dad is fine! take care him!
i am not busy during summer because i handle euporean orders but almost euporean buyers will visit hk for thier vacation, so i need take care them! :cry:

原文章由 ElisaCheung 於 07-7-5 22:41 發表
hi alls 姐 妹 ,

Long time no see & go bk.

"wah" - the front page totally different. I really don't know how to press the key ops:" /> , need to take time to reply.

novemberwm -  ...

原文章由 snwm 於 07-7-9 13:52 發表
Hi Ivy,希琳叻女, 可以表演跳舞. 到時我7月25日便可以看她表演哩!

但我想佢好似伯浠禁叻叻上台law獎呀 , 果日我會做義工會早d返學校架

我未換過wor, 校服都著左3年未買過新, 勁唔勁
原文章由 ivytang02 於 07-7-9 13:42 發表

我想問下la, 書包係咪年年要轉下架, 因為我見高年班同我低年班個書包有d吾同,我女個書包&餐袋用左一年就要換la, 另外套餐具可以自己買嗎 ? 

25號咪可以見到希霖同伯浠

原文章由 ivytang02 於 07-7-9 14:04 發表

但我想佢好似伯浠禁叻叻上台law獎呀 , 果日我會做義工會早d返學校架

原文章由 hoganmama 於 07-7-9 14:11 發表
我未換過wor, 校服都著左3年未買過新, 勁唔勁   

我都想3年吾使改換校服 , 我上年都預大左好多架, 我都吾知書包點解禁快爛拉連架

校服我除夏天運動服外, 其餘穿足3年
書包和茶點袋我年年換, 因我覺得好dirty咁, 黑晒。

原文章由 ivytang02 於 07-7-9 13:42 發表

good morning

今日希霖無返學, 原因係我sunday帶左佢去學游水, 吾知係咪對泳池水敏感(早2星期去會所又無問題wor), 尋日回家見佢塊面腫哂, 又出一達達好似比蚊咬過禁(又吾係風疹因我出過)又見手手腳腳都有佢話痕禁今早就叫工人帶佢去睇e生la...

我本想佢快d學會游水好等佢氣管強壯起來(佢自小都有氣管敏感) 睇黎身上敏感又令佢要停一停游水la

希琳可以表演咪重叻女. 我們只需到時直接去大會堂, 不用回校. 到時見
原文章由 ivytang02 於 07-7-9 14:04 發表

到時見啦!
原文章由 hoganmama 於 07-7-9 14:13 發表
咁25號咪可以見到希霖同伯浠

我女今日派卷了, 中之好差。

中文85分 - 默書3句

數學100分 - 加減數(有答案, 連線找答案), 時鐘, 填符號(,=)

英文82分 - 配對, 串字, 填充, 看圖認字 - 唔識串1個字扣6分

語文66分 - 配詞 ... [/quote]

hoganmama,

我地星期五是否不用回校?

各位畢業禮見。

但佢一d都無溫過wor

星期五係唔駛返學, 我想問咁下星期一, 三, 五彩排, 咁二, 四駛唔駛返學

原文章由 katiekma 於 07-7-11 22:07 發表
我女今日派卷了, 中之好差。

中文85分 - 默書3句

數學100分 - 加減數(有答案, 連線找答案), 時鐘, 填符號(,=)

英文82分 - 配對, 串字, 填充, 看圖認字 - 唔識串1個字扣6分

語文66分 - 配詞 ... [/q ...

hoganmama,

我公司這星期忙到癲, 又多鑊。我乜都吾記得。我地是否只是星期一去彩排, 三&五不用去的。二 、四吾駛返學掛?不如明天問下學校 特然間醒起可能下星期無校車搭 。我報的暑期課程, 全部下星期開始, 點算,全部miss頭一雨堂

原文章由 hoganmama 於 07-7-11 22:19 發表
但佢一d都無溫過wor

星期五係唔駛返學, 我想問咁下星期一, 三, 五彩排, 咁二, 四駛唔駛返學

原文章由 ivytang02 於 07-7-10 10:01 發表

今日希霖無返學, 原因係我sunday帶左佢去學游水, 吾知係咪對泳池水敏感(早2星期去會所又無問題wor), 尋日回家見佢塊面腫哂, 又出一達達好似比蚊咬過禁(又吾係風疹 ...

ivy,

what happen for hei lam?
maybe 比蚊咬, my sons also 比蚊咬 - feets so many la....
I think , is from school. But bella said at home.

原文章由 ivytang02 於 07-7-10 10:01 發表

今日希霖無返學, 原因係我sunday帶左佢去學游水, 吾知係咪對泳池水敏感(早2星期去會所又無問題wor), 尋日回家見佢塊面腫哂, 又出一達達好似比蚊咬過禁(又吾係風疹 ...

ivy,
what happen for hei lam?
maybe 比蚊咬, my sons also 比蚊咬.. so many - feet ...
.
I think in school, but bella said is at home.

hei lam can swim, my sons join "standford" swimming course in kwun tong, they start this saturday after drawing.

原文章由 snwm 於 07-7-10 13:35 發表
希琳可以表演咪重叻女. 我們只需到時直接去大會堂, 不用回校. 到時見

"wah" , all are happy.

for me...........:cry:

我都係missd暑期班幾堂ar

18, 20要返gar

16/7 – 9:00 to 1:00
18/7 – 9:00 to 1:00
20/7 – 9:00 to 5:00
23/7 – 9:00 to 5:00 (家長1:00學校集合去慈敬小學)
25/7 – 9:20 to 1:00 (自行去大會堂行畢業禮)

, 17, 19, 24要唔要返學, 我問下再打電話比你
原文章由 katiekma 於 07-7-11 23:08 發表
hoganmama,

我公司這星期忙到癲, 又多鑊。我乜都吾記得。我地是否只是星期一去彩排, 三&五不用去的。二 、四吾駛返學掛?不如明天問下學校 特然間醒起可能下星期無校車搭 。我報的暑期課程, 全部下 ...

hoganmama,

我吾記得家長邊日要去彩排

原文章由 hoganmama 於 07-7-12 09:28 發表
我都係miss左d暑期班幾堂ar

18, 20要返gar
16/7 – 9:00 to 1:00
18/7 – 9:00 to 1:00
20/7 – 9:00 to 5:00
23/7 – 9:00 to 5:00 (家長1:00學校集合去慈敬小學)
25/7 – 9:20 to 1:00 (自行去大會堂 ...
‹ 上一主題|下一主題