用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: sze_mark
go

協恩07 K1 [複製鏈接]

你地有無訂學校派個d兒童刊物/cd呀? 分享下ar.....

rats,

舊年我是同一天
1. 10:00培正
2. 10.15協恩(結果遲了45分鐘,叉D吾比入 )
3. 12:30民生
雖然趕到,不過對小朋友來講慘些,
就係因為間間我都差吾多排第一,你千其米咁做la:D

原文章由 rats 於 07-9-28 09:11 硐表
各位媽媽,

我正在為我的女女報K1 --- 協恩,培正及民生, 可惜三間多數會在同一日面試。

我想用報名時間, 或交表先後次序, 來避免撞時間, 現想請教各位, 最心儀的學校應安排在第一或第二次序面試, 比較好些呢?

多謝! ...

各位媽咪,

學校派了網上相薄的password, 入去睇下呀女參觀校園和中秋節園游會,小朋友好開心!

INTERVIEW

原文章由 Snow 於 07-7-5 23:31 硐表
有呀!  我個女是上午班,你呢?  記住今個星期六返學校第二輪註冊。

Dear All,

Can anyone tell me the questions of interview at
Heep Yunn ?
I want to have a interview with my daughter on
the coming Nov 2007.

Thanks

Net photo album

Great pictures, just want more pictures, esp. K2A birthday party, as all girls are dressed very nice, guess all wants be a part of pictures on Internet. Thanks.

原文章由 Snow 於 07-9-29 10:56 硐表
各位媽咪,

學校派了網上相薄的password, 入去睇下呀女參觀校園和中秋節園游會,小朋友好開心!

Snow,

睇左喇!阿囡仲一路睇,一路讀D同學仔個名tim!
你阿囡鐘唔鐘意噃學啊?我個連星期六,日都話要噃!

原文章由 Snow 於 07-9-29 10:56 硐表
各位媽咪,

Net photo album

Great pictures, beautiful

原文章由 Astoria 於 07-9-30 00:22 硐表
Snow,

我個女都好鐘意返學,逢放假就問點解唔駛返。 見親D auntie, uncle 就向人推介間學校好開心嫁。  睇到D相,就知點解。

原文章由 Astoria 於 07-9-30 00:22 硐表
Snow,

唔好意思, 我唔係好明呀. 咁依家培正係十三同十四號2日報名, 佢又話如果人多會安排後面個d係12月1 日in, 咁我盡量遲d咪有機會係12月個日先in?
另外想問吓協小係津貼學校, 如果抽唔倒到底協幼的畢業生有冇著數可以先考慮被協小收呢? thanks

原文章由 ching117 於 07-9-29 01:14 硐表

以我經驗, 協恩應該係計攞表的先後來排面試時間, 而培正是計交
form的次序, so上年培正先交form, 但個time就下午(因培正有指定交form date & time),所以我估In的時間唔會太早, 而到協恩取form時,我就要早d排喇,  ...

rats,

根據ching117所提供的資料, 培正係根據交form先後排. 所以你一樣可以係15號第一日就寄信去取form. 至於交form學校分咗2日我估都係想分散人流, 所以我個人就認為除非當日排頭個十幾個, 唔係之後分別都唔大啩, 因為可能有家長係13號方便, 有人14號嘛. 我真係唔想一日安排2個interview, 所以如果有機會我都會試吓遲d交form睇吓可唔可以被安排係12月1先in囉, hehe.

原文章由 rats 於 07-10-7 06:59 硐表
nibikalea,

現在很矛盾, 其實如果遲遲先寄信取表可能博倒12月1 日先in唔會撞期, 但又驚變得無誠意乘數低曬。大人見工(或升職)都係見先果幾個乘數高D.....

...

rats
未必嫁,我個女遲45mins都收左,我諗睇表現既姐,吾好比敢大壓力自己la

原文章由 rats 於 07-10-7 06:59 硐表
nibikalea,

現在很矛盾, 其實如果遲遲先寄信取表可能博倒12月1 日先in唔會撞期, 但又驚變得無誠意乘數低曬。大人見工(或升職)都係見先果幾個乘數高D.....

...

想問上星期老師係咪一人派左一支司各脫橙味魚肝油阿

今個星期六家長會喎,你地編左幾點呀?

Mud 有分時段咩?我係9:30-10:30am. 你呢?
‹ 上一主題|下一主題