用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

協恩07 K1 [複製鏈接]

有冇人ar
   0    0    0    0

有呀!  我個女是上午班,你呢?  記住今個星期六返學校第二輪註冊。

我女女都係上午班,拜六見
原文章由 Snow 於 07-7-5 23:31 發表
有呀!  我個女是上午班,你呢?  記住今個星期六返學校第二輪註冊。

今日註冊完,就去金錀買校服,白鞋,黑鞋,連襪都買埋!

原文章由 sze_mark 於 07-7-5 12:22 發表
有冇人ar

amyleechan
咁快手
呢到人丁單薄

原文章由 amyleechan 於 07-7-7 23:43 發表
今日註冊完,就去金錀買校服,白鞋,黑鞋,連襪都買埋!

amyleechan,

希望你唔好介意我搭訕.我對女明年先讀k1, 今年就要準備考幼稚園.而協恩係我好心儀o既幼稚園.我想問你個女係咪大女,佢應付面試表現時係咪好好.係咪一定要有姊妹o係度讀過先收.我聽人講某些幼稚園只收大仔大女.而我對b係o係9月底出世,9月返學時未足3歲,都叫做細女.而且佢地而家都未好識講說話,到時我都唔知佢地點去面試.麻煩你可唔可以提供一些心得等我作好準備呢.謝謝你.

原文章由 sze_mark 於 07-7-11 10:08 發表
amyleechan
咁快手
呢到人丁單薄

不如做個 list ? 有個照應 ma !

Name             Class               Birth
------             ------              -------
Astoria          上午班               Sep/04

BBTWIN,

我女讀緊K1升K2,班上多數係大女係事實,我女都係其一,細女為數不多。
報名表上係有欄填姊姊是該校學生的資料,但我女班上同學多數係獨女,亦有姊姊不是協恩學生的。
我女面試時唔係全部答中,但係都有反應,唔識會答唔知而唔係唔答。我見有家長話女女全部都識答都唔收,所以我諗老師唔係要全部答對至收,主要係睇態度。我女同學大部份都係普通家庭小朋友,大都比較主動,認得我的會主動叫我,但我女好靜,所以都唔係好明佢地收生標准。

Name             Class               Birth
------             ------              -------
Astoria          上午班               Sep/04
Julie Law       上午班               Jul/04

BBTWIN,

我想問你個女係咪大女===YES
佢應付面試表現時係咪好好===10題 5對,3錯,2冇聲出,不過全程自己搞掂,冇望過我,臨走重up左句,mammy我好叻我冇喊,就收左la
係咪一定要有姊妹o係度讀過先收===no,哥哥讀PC
而且佢地而家都未好識講說話===呢樣就幫吾到你la,唯有係呢幾個月同佢地講多D溝通多D la

p.s. 好似今年收左對twin,一個am一個pm,老師話2個一樣分5到wor,個mammy話姐分明迫佢放棄,你有心理準備ar.Good Luck

Julie Law       上午班               Jul/04
shalie            下午班               Jul/04

仲未有校車肯接囡囡,好擔心ar...:cry: :cry: :cry:

[ 本文章最後由 shalie 於 07-7-11 14:35 編輯 ]

香港區ar
原文章由 shalie 於 07-7-11 14:33 發表
仲未有校車肯接囡囡,好擔心ar...:cry: :cry: :cry:

我住金巴利道近st. Mary個到,不過協恩d校車話佢地d路線無學生住我個頭,未必接到我個囡,我要返工,工人又要睇住剛放學既大囡,到時吾知點算....

下,唔係呀ma. 點解收o左都要分上下午班???同佢地分班咪得o羅,駛唔駛分上下午呀.佢地上下午唔係各有3班的嗎??? 如果真係o甘做好有問題喎 .一個上午,一個下午,如果係我都唔知比唔比佢地讀. 我都係prefer兩個一齊上午班or下午班. Tks for your advice anyway.

By the way, 上年我巳經睇過你個post, 我認得呢句:”媽咪我好叻我冇喊”.

我2個小朋友一樣放12:00,我燃住叫校車停哥哥學校,跟手湊埋妹妹先duck: : :
原文章由 shalie 於 07-7-11 14:55 發表
我住金巴利道近st. Mary個到,不過協恩d校車話佢地d路線無學生住我個頭,未必接到我個囡,我要返工,工人又要睇住剛放學既大囡,到時吾知點算....

Tks for your advice.

如果間間都只係收大仔大女o甘細仔細女咪唔駛讀書.要佢地遲一年先讀我又唔想,冇理由要佢地浪費時間.如果d先生只係想教d比較易教o既小朋友,呢d都唔係好學校,好老師啦.真係有必要檢討佢地o既收生標準.

原文章由 YN 於 07-7-11 13:13 發表
BBTWIN,

我女讀緊K1升K2,班上多數係大女係事實,我女都係其一,細女為數不多。
報名表上係有欄填姊姊是該校學生的資料,但我女班上同學多數係獨女,亦有姊姊不是協恩學生的。
我女面試時唔係全部答中, ...

BBTWIN

上下午各一班,吾係3班wor

原文章由 BBTWIN 於 07-7-11 14:56 發表
下,唔係呀ma. 點解收o左都要分上下午班???同佢地分班咪得o羅,駛唔駛分上下午呀.佢地上下午唔係各有3班的嗎??? 如果真係o甘做好有問題喎 .一個上午,一個下午,如果係我都唔知比唔比佢地讀 ...

sze_mark,
你用邊間校車架?  可吾可以pm個電話比我打去問下有無車經我個頭呀?

咪7號學校派果D lor
原文章由 shalie 於 07-7-11 15:12 發表
sze_mark,
你用邊間校車架?  可吾可以pm個電話比我打去問下有無車經我個頭呀?
‹ 上一主題|下一主題