用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 聖若瑟英文小學 (彩石里) 一年級加油站 (Part 2) ...
樓主: fling
go

聖若瑟英文小學 (彩石里) 一年級加油站 (Part 2) [複製鏈接]

我都係咁話, 返工係最佳的消壓方法, 如果無得返公司和同事呻, 我實入咗青山或上咗頭條報紙好耐囉

仔仔去咗姑媽屋企, 呢個星期我放監囉, 好開心呀........

原文章由 labelwah 於 07-7-19 12:04 PM 發表

Hi Fling / Joyce,
我都係呀...一見到呀仔'd'書, 又深又'盛', 我都即刻擺底,行佐去..
所以老公要頂硬上..我係一個受唔到壓力既人...乜都幫唔到手..
好彩我要返工, 如果唔係, 日子唔知點過...

Hi all mom,

我就好疲累 ,因為放工後去接囝放堂,我知佢見到我接佢會好開心,所以撲黎撲去都無得呻呀

原文章由 fling 於 07-7-19 20:57 發表
我都係咁話, 返工係最佳的消壓方法, 如果無得返公司和同事呻, 我實入咗青山或上咗頭條報紙好耐囉

仔仔去咗姑媽屋企, 呢個星期我放監囉, 好開心呀........ : ...

LV77,

完全明白呀, 我散學禮那天接囝囝放學, 佢開心到撲入我到, 重攪到我雙腳指甲爆咗, 立刻流血都鬧唔落啦

囝囝昨晚打電話比我, 忍住眼淚話好掛住媽咪呀, 笑死我....:loveliness: :loveliness:

原文章由 LV77 於 07-7-20 12:02 AM 發表
Hi all mom,

我就好疲累 ,因為放工後去接囝放堂,我知佢見到我接佢會好開心,所以撲黎撲去都無得呻呀

Fling, LV,
你地呢呢溫馨場面, 我以前都有:
不過我仔大啦:-| 佢反而覺得我煩, 驚我同老師 ,
所以返學校既野...叫我唔洗去喎

[quote]原文章由 fling 於 07-7-20 09:54 發表
LV77,

完全明白呀, 我散學禮那天接囝囝放學, 佢開心到撲入我到, 重攪到我雙腳指甲爆

原文章由 fling 於 07-7-19 20:57 發表

仔仔去咗姑媽屋企, 呢個星期我放監囉, 好開心呀........ : ...

嘩...fling fling 兩公婆放暑假 lu....

原文章由 LV77 於 07-7-20 00:02 發表
Hi all mom,

hi LV77,
小心自己身體喔...有時間就好攬埋囝囝瞓翻幾陣呀....:)

fling,

嘩!你囝囝真係好想見到你接佢喎:loveliness:  

你真係要好好enjoy呢幾日自由生活,charge足電

原文章由 fling 於 07-7-20 09:54 發表
LV77,

完全明白呀, 我散學禮那天接囝囝放學, 佢開心到撲入我到, 重攪到我雙腳指甲爆咗, 立刻流血都鬧唔落啦

囝囝昨晚打電話比我, 忍住眼淚話好掛住媽咪呀, 笑死我....:loveliness: :lovel ...

wah,

多謝關心:D  我會呀  

你都要take care

原文章由 labelwah 於 07-7-20 12:54 發表

hi LV77,
小心自己身體喔...有時間就好攬埋囝囝瞓翻幾陣呀....:)

原文章由 LV77 於 07-7-20 22:33 發表
wah,

多謝關心:D  我會呀  

你都要take care

喂....PM 佐野比你呀...

原文章由 yw 於 07-7-20 12:11 發表
Fling, LV,

[quote]原文章由 fling 於 07-7-20 09:54 發表 http://discu ...

HI YW,
肥仔下星期二開始學綱球, 細Y 開始佐未呢..?
天氣咁熱, 記得叫細Y 帶多樽水去飲呀...
真係熱死人...

原文章由 yw 於 07-7-20 12:11 發表
Fling, LV,

[quote]原文章由 fling 於 07-7-20 09:54 發表 http://discu ...

YW....
吖...細Y做佐哥哥,自然就有哥哥款啦, 一定唔會好似我地嗰 'D'(得一名小朋友)咁爹..咁無形啦...

wah & all mom,

早晨 

咁又過左個weekend , 我都係無mug瞓過, 真係無事忙

真希望快d過完暑假就快呀

wincokk,

提提你,明天返足球班丫  可以唔帶水,因為上期亞sir每堂都每俾一枝水:D

HI LV77,

點解想暑假快d完?  暑假時候, 不用同小孩天天溫書,做家課, 大人都比較輕鬆d. 不過, 安排些暑期活動比他們的時候就比較費神.

Hi joyce,

因為呢個暑假除左平時返開既課外活動,再幫佢報埋游泳,星期一及三 18:00-19:00,兩項鐵人訓鐵, 星期四18:50-20:45,
原本諗住報呢d時間就係想可以放工後去接囝囝兼睇下佢上堂情形, 點知果段時間一來交通擠塞,二來我工作地點較隔涉, 次次趕頭趕命去到都上完堂,囝囝沖緊涼,只係只接到佢放堂,囝囝就當然開心,我就鬼咁疲累呀  
所以wah點解叫我搵日攬住囝囝瞓返夠既原因law:loveliness:

平時由婆婆接佢去課外活動,因為婆婆要去覆診,佢爸爸又唔得閒,咁我就要”蛇”出去,咁工作返黎又要做返足,咁就”累上力累”呀

原文章由 JoyceWong 於 07-7-23 11:17 發表
HI LV77,

點解想暑假快d完?  暑假時候, 不用同小孩天天溫書,做家課, 大人都比較輕鬆d. 不過, 安排些暑期活動比他們的時候就比較費神.

Wah,

y今日開始左網球班,係1,3,5 9-11am,
應該都晒得幾金。
今早老公匯報, 話佢同同學(3c)玩同俾阿鬧,
算啦!都預左志在去玩,
成日係屋企仲衰,
掛住打機, tv

LV, fling, Joyce…,

你地有冇小朋友係跟X天游水?
我今個暑假就係跟x(一星期一堂2個鐘)
其實我想報好多次架啦!
可惜佢地d服務態度真係令我卻步,
d人問親野都唔知,
轉頭覆,問完又再問, 真激死。

LV,
d舊可是送出啦, 因為做完GS WS!

yw,

真係咁差呀? 我本來想報的, 但地點同時間就唔到保母, 所以作罷.

原文章由 yw 於 07-7-23 02:35 PM 發表
LV, fling, Joyce…,

...

yw,

我報咁多活動,就係唔想囝囝係咁打機同埋睇電視 

呢幾日天氣真係酷熱 我仔上星期五返完日營都話暈暈地,就算搽左太陽油都曬到成舊炭呀

你住邊區?我星期六或日渣車到你樓下攞, 好唔好

原文章由 yw 於 07-7-23 14:35 發表
Wah,

小y今日開始左網球班,係1,3,5 9-11am,
應該都晒得幾金。
今早老公匯報, 話佢同同學(都3c的)玩同俾阿鬧,
唉…算啦!都預左志在去玩,
成日係屋企仲衰,
掛住打機, 睇tv。
...

===========================================
我今個暑假就係跟x(一星期一堂2個鐘)

其實我想報好多次架啦!
d人問親野都唔知,

================================

yw,

你講邊間"x天", 以我所知,起碼有兩間喎!!

咪係學校果間law:tongue:

原文章由 LV77 於 07-7-23 16:08 發表
===========================================
我今個暑假就係跟x天(一星期一堂2個鐘),
其實我想報好多次架啦!
d人問親野都唔知,:angryfire ...

yw,

今個暑假,我仔跟左另一間 "x"天 ( 佢一直教開佢既私人教練都係屬於呢間 "x"天),我又覺得唔錯喎:D 第一堂2/7(公眾假期)係我帶佢上堂,果日我親眼見到初班有兩個教練,一個帶三個小朋友,一個帶兩個小朋友(睇落呢兩個小朋友直情未掂過水咁),果兩位教練不知幾有耐性教佢地呀((( (我原本寫左呢段文章係呢度俾另一位新丁媽媽,(佢問過我游泳既野,)不過唔知點解成段唔見左,激鬼氣,無再打 ))))))

話事話,學校果間都唔知點解咁既?但係水運會又見佢地攪得好有系統喎!!!我仔都克服左一段時間先無取消跟校隊,同班同學仔未返夠一期,佢爸爸話佢逢星期三放學就喊曬口(星期三游水),最後都要放棄  我都同吳主任提過,佢話去過德藝會跟過游泳堂又無mug問題喎  

原文章由 yw 於 07-7-23 16:34 發表
咪係學校果間law:tongue:
‹ 上一主題|下一主題