用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 聖若瑟英文小學 (彩石里) 一年級加油站 (Part 2) ...
go

聖若瑟英文小學 (彩石里) 一年級加油站 (Part 2) [複製鏈接]

以前的版唔知點解好多人發言咗都睇唔到, 希望開咗新版會好D啦!!
   0    0    0    0

fling,

可能bk系更新進行中,昨晚發表完要今早先見到 你昨天早上既文章都要一日先出現,真激氣

我諗我地要密D傾計,否則,wah/ wincokk/ yw/ 軍曹媽咪/
maam/ christ唔知 ,我會pm wah /wincokk / yw通知佢地有呢個新topic,你通知1A班媽咪,好唔好

LV77,

OK.

原文章由 LV77 於 07-7-5 11:41 AM 發表
fling,

我會pm wah /wincokk / yw通知佢地有呢個新topic,你通知1A班媽咪,好唔好

fling,

我都係見唔到 ”我的話題”喎   會唔會我地兩個畫面唔同

我pm 左 wah / wincokk/ maam/ christa / 進進媽,
希望佢地會睇 ”私人信息 ”啦 :-|

=============================
LV77,

個格仔無用架, 只係 click 我的話題就得啦.....

Hi fling & all mom,

我搵到 ”我的話題 ”啦

唔駛再激氣

LV77,

係小學雜談, 兩個廣告中間的右上角位置 (什麼激光美白治療和有幅男仔相的banner廣告中間), 那裏有 "收藏本版| 我的話題"

原文章由 LV77 於 07-7-5 12:19 PM 發表
fling,

我都係見唔到 ”我的話題”喎   會唔會我地兩個畫面唔同

======================== ...

原文章由 fling 於 07-7-5 13:53 發表
LV77,

係小學雜談, 兩個廣告中間的右上角位置 (什麼激光美白治療和有幅男仔相的banner廣告中間), 那裏有 "收藏本版| 我的話題"

====================
hello, labelwah 報到...
呢兩日'd'野出到亂晒龍...希望日後順暢些就好喇...

原文章由 fling 於 07-7-5 13:53 發表
LV77,

================
嘩! 又出唔到野....

原文章由 LV77 於 07-7-5 13:52 發表
Hi fling & all mom,

我搵到 ”我的話題 ”啦

唔駛再激氣

hi, all mum and LV77,

我搵到la, :loveliness:

labelwah, and all mum

想問問大家知唔知到11/7派成績表,有否見家長時間?定係只買書和校服?

原文章由 wincokk 於 07-7-5 14:54 發表
labelwah, and all mum

想問問大家知唔知到11/7派成績表,有否見家長時間?定係只買書和校服?

===============
hi Wincokk,
我問佐呀仔老斗喇...
7月11日, 小朋友返半日攞埋成績表就自己撘校車放學, 而家長就被安排下午12時-5點回校購買新書, 一年新書好重架, 如果有拉喼,帶埋去裝都無妨...而功課簿方面,老師會留在學校,用的時候才派給小朋友的,所以那天不用攞功課簿的...

而校服方面, 佢話在放假前學校已安排過為有需要的小朋友度身訂製校服喎...

不過, 我老公話年年佢都寧願 '弟' 日帶肥仔到新浦岡校服店買, 有得試啱先買麻...

[ 本文章最後由 labelwah 於 07-7-5 15:22 編輯 ]

wah,

我係牛池灣街市見到有聖小的校服買丫, 不過佢地唔敢放在當眼位置, 有需要去睇吓啦, 咁就唔洗去新浦岡咁遠啦!!

我老公話年年佢都寧願 '弟' 日帶肥仔到新浦岡校服店買, 有得試啱先買麻...

原文章由 fling 於 07-7-5 17:32 發表
wah,

我係牛池灣街市見到有聖小的校服買丫, 不過佢地唔敢放在當眼位置, 有需要去睇吓啦, 咁就唔洗去新浦岡咁遠啦!!

-----------------------------------
Fling fling,
我地有見過, 九龍城都有架...
不過,肥仔size比較大麻, 所以都要返新浦岡買囉...

原文章由 labelwah 於 07-7-5 22:37 發表

-----------------------------------
Fling fling,
我地有見過, 九龍城都有架...
不過,肥仔size比較大麻, 所以都要返新岡買囉...

我有試過係牛池灣買過PE服,但質料麻麻地,d印花冇咁清晰…我以為平d都是但la。 不過俾錢時先知道好似貴d,差不多要90幾蚊套,早幾日見新蒲崗wk賣唔使90蚊。所以下次我會係wk.買。:

11/7可以係學校買,真方便! 都會考慮下買唔買50週年運動服,支持下,  but that is really 好貴呀 。 一想到價錢,就想到不如買套addidas, nike 靚d、威d la.

原文章由 wincokk 於 07-7-6 11:01 發表

我有試過係牛池灣買過PE服,但質料麻麻地,d印花冇咁清晰…我以為平d都是但la。 不過俾錢時先知道好似貴d,差不多要90幾蚊套,早幾日見新蒲崗wk賣唔使90蚊。所以下次我會係wk.買。:

11/7可以係學校買,真 ...

===================================
wincokk & all mom,

請問你地有無收到通告有關11/7著mug衫?我地每個星期三PE堂應該係著PE衫,但無理由散學禮著PE衫係無:D  我囝囝話合唱團俾左張通告佢地,(但佢唔見左 ) 張通告話11�7合唱團要表演,要帶一套去街衫到表演時換,但無提到果日是否穿著整齊校服喎  咁我應該叫囝囝著校服定運動服呢

wah , wincokk and all mom,

我睇返通告,11/7 小朋友應該返 07:45-11:00 取report !! 另歡迎家長 09:30 - 13:30到校買書,校服及詢問校車服務
時間應該唔會去到 5點呀, 你地唔好咁晏到,費時書局 / 校服/校車 既人員走曬, 免得白行呀  

=====================

原文章由 labelwah 於 07-7-5 15:15 發表

hi Wincokk,
我問佐呀仔老斗喇...
7月11日, 小朋友返半日攞埋成績表就自己撘校車放學, 而家長就被安排下午12時-5點回校購買新書, 一年新書好重架, 如果有拉喼,帶埋去裝都無 ...

:) 開咗新part,歡o吾歡迎我lee個高小呀

歡迎之至啦,重驚你唔來添.我好似有pm你過來新版架...有無收過呀?其他媽咪唔知有無收到呢?

原文章由 2jmama 於 07-7-7 06:28 PM 發表
:) 開咗新part,歡o吾歡迎我lee個高小呀

Fling,

Thank you so much your textbooks and others. You are  nice.

Labelwah,

Also thank for your advise and encouragement. I will try my best.

Annie

原文章由 LV77 於 07-7-7 16:08 發表

===================================
wincokk & all mom,

請問你地有無收到通告有關11/7著mug衫?我地每個星期三PE堂應該係著PE衫,但無理由散學禮著PE衫係無:D  我囝囝話合唱團俾 ...

LV77
著整齊校服呀....傻豬...
‹ 上一主題|下一主題