用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 聖羅撒小學 PART II
樓主: BBChu
go

聖羅撒小學 PART II [複製鏈接]

how about the sock?可唔可以用番幼稚園D袜和白色外套呢?

原文章由 ShanShan 於 07-7-10 09:24 發表
呀! 有樣野想問下呀唔該, 體育堂既玻鞋係咪要全白+. 如果有 brand 既 or 個 logo 有 colour 得唔得+?  定真係要買白飯魚呢?   

心心媽,
我女升3D,好彩同住我隔離座o既同學仔同班,有乜無帶都可以互相幫手copy或間中有乜唔知可以方便問到,因為今年佢兩個小朋友同班真係方便好多啊!
我女班主任無打電話俾我,但上次經daisy媽咪一提,我都有再細心睇書單,英文書真係讀快左一個學期,另外多左一本writing o既書定作業!
今次大考唔知係咪整體成績進步,2A班平均分有9字頭,名次都未必入到頭10名!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

原文章由 cameo 於 07-7-11 01:06 發表
心心媽,
我女升3D,好彩同住我隔離座o既同學仔同班,有乜無帶都可以互相幫手copy或間中有乜唔知可以方便問到,因為今年佢兩個小朋友同班真係方便好多啊!
我女班主任無打電話俾我,但上次經daisy媽咪一提,我都有再 ...

亞女上3a呀,有冇人同佢同班 ? 我同班主任傾完, 都知道個女既問題, 不過唔知點改善. 佢建議佢去做評估, 我睇完報告至再諗 ! 來年會好辛苦, 大家勞力啦 !

原文章由 wanmui 於 07-7-10 21:59 發表
how about the sock?可唔可以用番幼稚園D袜和白色外套呢?

如果襪是全白便可以,有直坑紋應該都得(最普通嗰隻),外套在夏天是穿白色的,只要是純白的便可。

[ 本文章最後由 BBChu 於 07-7-11 09:34 編輯 ]

中文我又無問佢喎!

原文章由 甜粟米 於 07-7-10 14:25 發表

沙田係未中英都有呀!!

中文可以係商務印書局買到.

原文章由 BBChu 於 07-7-11 09:34 發表
中文我又無問佢喎!

吾知今年有幾多%派返去st. rose中學呢

原文章由 BBCheryl 於 07-7-11 13:09 發表
中文可以係商務印書局買到.

我都想知有幾多%派返去st. rose中學。另外,若不派去st. rose中學,會派去邊呢?
原文章由 BBChu 於 07-7-11 13:44 發表
吾知今年有幾多%派返去st. rose中學呢

原文章由 wtmaggie 於 10/7/07 05:35 PM 發表

其實在聖羅撒讀書,緊記四字,樸素、簡單。
花巧的東西留待放假時才用。髮夾只能用黑色,頭飾只限用絲帶。(夏天用粉紅色,冬天用深藍色)
若用髮圈,只用最普通的,不要用有毛毛嗰D。
初初不太慣用 ...

wtmaggie
明白哂.   

醒目開學勳章

Daisy媽咪 & Cameo

我大女升3B,大家唔同班tim. Daisy媽咪,我想知係張老師搵你定你搵佢傾呀?佢叫Daisy做邊方面的評估?

張老師只係叫我8月份開始幫個女溫書,唔好比佢玩"創"個心,佢重話小三課程深好多,又要學木童笛又要考小三個試,會好辛苦!!

原文章由 Daisy媽咪 於 07-7-11 08:04 發表

亞女上3a呀,有冇人同佢同班 ? 我同班主任傾完, 都知道個女既問題, 不過唔知點改善. 佢建議佢去做評估, 我睇完報告至再諗 ! 來年會好辛苦, 大家勞力啦 !

其實我好奇咁下學期英文用咩書教呢???
睇過本英文書及數學3上A,覺得學校或者來年會喺工作紙上花多d功夫~以往都覺得學校出o個d工作紙比起本作業深(因為工作紙較多元化),若老師都話升上小三會更深,咁我諗真係,,,,,好深,,,hahaha
呢個暑假我都報埋中作俾個女返吓呀,以往一路都有返英文班,暑假唔想佢太得閒,我都怕佢個心散晒呀,所以都叫補習老師一星期上嚟兩日,溫習吓以往d野又好,預備下之後d野都好!
原文章由 心心媽 於 07-7-11 22:37 發表
Daisy媽咪 & Cameo

我大女升3B,大家唔同班tim. Daisy媽咪,我想知係張老師搵你定你搵佢傾呀?佢叫Daisy做邊方面的評估?

張老師只係叫我8月份開始幫個女溫書,唔好比佢玩"創"個心,佢重話小三課程深好多,又要學 ...
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

早晨!

hello!!
大家好!
我係新來的!
請大家多多關照!!
我阿女會升3A,
即係同Daisy一班啦!!: : :

仲有呀!
我昨天聽到升中學有over 80%喎!
都收得好好呀!!

甜粟米

商務印書局有晒十本中文書.

原文章由 甜粟米 於 07-7-10 14:25 發表

沙田係未中英都有呀!!

Good Morning

今日black friday, 大家要留意!

醒目開學勳章

我係圖書館搵到2本中文書 - 小毛蟲學電腦 & 冰淇淋店裡的教訓
有冇媽咪係圖書館借到其他書可以交換?

原文章由 BBChu 於 07-7-13 08:58 發表
http://www.hk-laufamily.com/_1567.gifGood Morning

今日black friday, 大家要留意!

原文章由 心心媽 於 07-7-14 15:30 發表
我係圖書館搵到2本中文書 - 小毛蟲學電腦 & 冰淇淋店裡的教訓
有冇媽咪係圖書館借到其他書可以交換?

心心媽:

唔好意思,
我係新來的,
你個女係咪升小三呀?
我個女升小三,
但係點解我今年無收到暑假要買來看的課外書的list呢?
是什麼時候派的呢?

醒目開學勳章

miumi

你個女升邊班呀?

我唔見有reading list bor! 係咪只有小一才有?

原文章由 miumi 於 07-7-14 18:15 發表

心心媽:

唔好意思,
我係新來的,
你個女係咪升小三呀?
我個女升小三,
但係點解我今年無收到暑假要買來看的課外書的list呢?
是什麼時候派的呢?
‹ 上一主題|下一主題