用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 博愛醫院歷屆總理聯誼會鄭任安夫人學校 鄭任安夫人千禧小學...part II
樓主: tszyau2000
go

鄭任安夫人千禧小學...part II [複製鏈接]

你地d小朋友甩左門牙未ar ...tszyau 向701同702e 兩日甩左上顎kei 門牙la...一日甩一隻...e家變左無牙妹la...

學校ge活動梗係要支持, 反應差下次唔攪咪"幣"

原文章由 tszyau2000 於 07-7-6 23:05 發表
果然英明ar...緊係要支持下學校la...又免費又可以返學校學下野.....一定要支持la...記得亞囡收到通告果日...已經同我講..."媽咪,你比我參加la"....所以我都盡量夾好d時間...等亞囡上到e個暑期普通話班 ...

甘又係wor...
原文章由 bunny 於 07-7-6 23:28 發表
學校ge活動梗係要支持, 反應差下次唔攪咪"幣"

相信你唔係問我....不過都答下.....甩o左好耐la

原文章由 tszyau2000 於 07-7-6 23:26 發表
你地d小朋友甩左門牙未ar ...tszyau 向701同702e 兩日甩左上顎kei 門牙la...一日甩一隻...e家變左無牙妹la...

你答我都得ka...亞囡間中就話吾慣wor:D
原文章由 bunny 於 07-7-6 23:31 發表
相信你唔係問我....不過都答下.....甩o左好耐la

bunny ~~ baba 收工返lai la..要閃..chat later la

bye & goodnite la

係呀...佢哋剩係搭校車已經識到好多同學啦.

原文章由 bunny 於 07-7-6 12:14 發表
係la, 所以我地六年都係同一班同學, 都唔怕識唔到其他小朋友.

亞仔用"可以" , 都好過直接同你講:我唔想參加呀!

唔駛$嘅無份, 要俾$學嘅暑期班都唔係好啱, 時間同報咗嘅活動撞哂期. 希望小二我哋有機會支持吓學校啦. 暑假咁長, 你報多d 活動都啱架等小朋友過得充實d, 好過係屋企無所事事呀.  

早幾日chunchun問我有無幫佢報足球班 之前同佢提過足球總會攪咗個暑假班好抵, 屯門都有得學, 不過要7月初先知抽籤嘅時間, 我最後都無報到...佢知道後好失望!  我唯有話媽咪陪你去平台踢咪一樣...個樣先至好睇d咋
原文章由 bunny 於 07-7-6 12:22 發表
普通話, 通告番黎仲同我講: 可以唔參加ga.
我都費事彩佢.
(p.s. 其實都覺得報多o左暑期活動, 但點都首選學校ge活動, 支持下ma, 同埋個仔懶成咁, 佢越懶就越要報多d)

咁chunchun呢.

tszyau 好叻, 識得問老師. 佢都好心急呢!

原文章由 tszyau2000 於 07-7-6 23:02 發表
亞囡有日問左老師la...老師話最後果日派ar...  

唔駛 , 呢度有我陪你.
原文章由 bunny 於 07-7-6 23:10 發表
真好
我長年無休呀

你朋友係仁愛堂學完la ? 都分咗幾級喎.
暑假最終都無報到圍棋, 亞仔間唔中都問我點解唔學

原文章由 bunny 於 07-7-6 12:09 發表
話時話, 有fd問, 圍棋進階邊度有得學呢?

有d小二同學仔, e家都未甩過, 真係有早有遲
其實鬆鬆地又未甩時就最辛苦, 野都唔想食, 咬到隻牙會痛

原文章由 tszyau2000 於 07-7-6 23:41 發表
你答我都得ka...亞囡間中就話吾慣wor:D  

wa, baba收好夜喎, 辛苦哂亞爸爸

原文章由 tszyau2000 於 07-7-6 23:59 發表
bunny ~~ baba 收工返lai la..要閃..chat later la

bye & goodnite la

chunchun好easy going 喎, 仔仔淨係識同同座果個玩, 等車..坐車....落車返家都玩, 難捨難離

原文章由 chunchunmama 於 07-7-7 06:32 發表

"我唔想參加呀"經常都講.
佢想响我tick之前"提醒我係可以唔參加:tongue:

我報ge都有撞期, 返d唔返d囉.  希望學校攪ge暑期活動可以早d通知, 咁我地先容易安排. 記唔記得我之前話過, 預d時間參加學校ge活動, 咪係咁解囉. 我主要預上午ge時間, 因為佢地通常响上午攪活動.   但係有時人地規定o左呢段時間, 想報都要博:idea:

原文章由 chunchunmama 於 07-7-7 06:50 發表
亞仔用"可以" , 都好過直接同你講:!

唔駛$嘅無份, 要俾$學嘅暑期班都唔係好啱, 時間同報咗嘅活動撞哂期. 希望小二我哋有機會支持吓學校啦. ...

你咪氹我, chunchun仲有個好公公, 而我....

原文章由 chunchunmama 於 07-7-7 06:58 發表
唔駛 , 呢度有我陪你.

唔記得係咪响仁愛堂學, 佢好似提過, 除o左仁愛堂, 仲有邊度? 佢唔知因咩唔考慮仁愛堂.  
係呢, 點解唔報呢?  呢個可以係佢ge首選喎.

原文章由 chunchunmama 於 07-7-7 07:04 發表
你朋友係仁愛堂學完la ? 都分咗幾級喎.
暑假最終都無報到圍棋, 亞仔間唔中都問我點解唔學

絕對認同ar [quote]原文章由 chunchunmama 於 07-7-7 06:32 發表

QUOTE:
原文章由 bunny 於 07-7-6 12:14 發表
係la, 所以我地六年都係同一班同學, 都唔怕識唔到其他小朋友.

我估都係定la

[quote]原文章由 chunchunmama 於 07-7-7 06:57 發表
tszyau 好叻, 識得問老師. 佢都好心急呢!

aiya...你吾 好得甘淒涼la...
原文章由 bunny 於 07-7-7 11:47 發表
你咪氹我, chunchun仲有個好公公, 而我....
‹ 上一主題|下一主題