用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基灣小學 西灣河基灣家長請內進-Part 2
樓主: sandylaw
go

西灣河基灣家長請內進-Part 2 [複製鏈接]

原文章由 Xanthe 於 07-7-12 10:48 發表
Andyrain and all,

今年升中派位好好,more than 70% 派到 1st choice,6A 幾乎全班派到英中,得一個派到金文泰(中中),她都會考返英中,其他班都派得好好! 校長腳頭好!

尋 ...

老師剛剛已打俾我,話佢D頭髮黏左D膠,所以叫同學幫佢剪囉!!!
唉!比個仔激死喇

原文章由 AndyRain 於 07-7-12 10:05 發表
咁跨張??? 咁老師有無打電話俾你同你講呀???

醒目開學勳章

oh my god!!
原文章由 tiffanylau 於 07-7-12 13:15 發表
老師剛剛已打俾我,話佢D頭髮黏左D膠,所以叫同學幫佢剪囉!!!
唉!比個仔激死喇

嘩! 勁呀! 校長的努力沒白費 希望越來越好

原文章由 Xanthe 於 07-7-12 10:48 發表
Andyrain and all,

今年升中派位好好,more than 70% 派到 1st choice,6A 幾乎全班派到英中,得一個派到金文泰(中中),她都會考返英中,其他班都派得好好! 校長腳頭好!

尋 ...

醒目開學勳章

但係被膠水痴住, 用水洗唔到嗎? 一定要剪成亞旺咁先可以解決到嗎? 個老師係咪應該動手前應通知了你先才做呢?  亞旺頭....好核突呢?

原文章由 tiffanylau 於 07-7-12 13:15 發表
唉!比個仔激死喇

看來大家都非常 Happy Wor

我就學緊 Audit Job XD

離開基灣後,一次都沒返過去,不知 6C 班考成點呢 ^^

哈哈哈,我講得唔清楚,係我個仔叫佢同學剪,不是老師剪...是我個仔自已解決問題,唔關老師事。我己經第一時間帶佢去剪髮啦

原文章由 AndyRain 於 07-7-12 13:38 發表
但係被膠水痴住, 用水洗唔到嗎? 一定要剪成亞旺咁先可以解決到嗎? 個老師係咪應該動手前應通知了你先才做呢?  亞旺頭....好核突呢?

醒目開學勳章

哦, 嚇得我, 以為個老師叫另一個同學幫你個仔搞掂佢tim.  你個仔做事又真係幾有效率喎.......

原文章由 tiffanylau 於 07-7-12 14:28 發表
哈哈哈,我講得唔清楚,係我個仔叫佢同學剪,不是老師剪...是我個仔自已解決問題,唔關老師事。我己經第一時間帶佢去剪髮啦

醒目開學勳章

agreed!!

原文章由 AndyRain 於 07-7-12 14:33 發表
你個仔做事又真係幾有效率喎.......

Xanthe,

想問吓學校啲儲物櫃已經好舊, 會唔會番新一下同my修理吓有問題"扣鎖"的工具, (唔好意思, 因為唔知點寫希望你明白啦 )

Ah 仔 1B 升 2A, 祝佢好運
http://hk.myblog.yahoo.com/kof-u

醒目開學勳章

ffhhmama,

我明白你意思!個儲物櫃真係好舊,我諗番新都有難度,換新有冇撥款! 其實校長想唔要d lockers因為舊同"晒位"!

原文章由 ffhhmama 於 07-7-13 12:50 發表
Xanthe,

想問吓學校啲儲物櫃已經好舊, 會唔會番新一下同my修理吓有問題"扣鎖"的工具, (唔好意思, 因為唔知點寫希望你明白啦 )

Xanthe,
:idea: 咁有無考慮籌款更換學校的設施, 如儲物櫃, 黑板~白板等等....
唔知其他家長有咩意見呢?? 或者出可以喺來年出通告搜集資料睇吓家長同唔同意:)

咁今年派得幾好,不是除了6A班其他班派成怎樣呢?希望到我地時都要派得好D,我識得的今年就派得唔好,四處去拍門,睇見都辛苦,睇見都驚.

[ 本文章最後由 sy123456 於 07-7-15 21:21 編輯 ]

醒目開學勳章

sy123456,

每間學校實有派得好同唔好,因為有個別差異!同d老師及小六家長傾過最好成績好,第一輪自行收左就唔駛咁煩!

原文章由 sy123456 於 07-7-15 21:17 發表
咁今年派得幾好,不是除了6A班其他班派成怎樣呢?希望到我地時都要派得好D,我識得的今年就派得唔好,四處去拍門,睇見都辛苦,睇見都驚.

醒目開學勳章

ffhhmama,

多謝你的見意!! 要多d家長同意就有d難度.....

原文章由 ffhhmama 於 07-7-14 11:05 發表
Xanthe,
:idea: 咁有無考慮籌款更換學校的設施, 如儲物櫃, 黑板~白板等等....
唔知其他家長有咩意見呢?? 或者出可以喺來年出通告搜集資料睇吓家長同唔同意:)

醒目開學勳章

Xanthe

我仲未識玩呢個遊戲呀, 請問第一round係咪可以自己選2間, 不限地區的呀???

唉.......諗起要幫佢整個profile就暈了!!!!!!!!!!

原文章由 Xanthe 於 07-7-15 22:44 發表
sy123456,

每間學校實有派得好同唔好,因為有個別差異!同d老師及小六家長傾過最好成績好,第一輪自行收左就唔駛咁煩!

醒目開學勳章

Andyrain,

yes ar!! profile -> later la, is only count from p.4-p.6

原文章由 AndyRain 於 07-7-16 10:30 發表
Xanthe
我仲未識玩呢個遊戲呀, 請問第一round係咪可以自己選2間, 不限地區的呀???
唉.......諗起要幫佢整個profile就暈了!!!!!!!!!!

醒目開學勳章

更正!升中派位原來頭3志願+自行派位才71%!sorry!!

Xantha, 妳覺得今年升中派位如何? 似乎只有A班派得好, 其他就 ...  

原文章由 Xanthe 於 07-7-18 15:31 發表
更正!升中派位原來頭3志願+自行派位才71%!sorry!!
‹ 上一主題|下一主題