用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 06年培正K1 ~~ Part 2
樓主: Icycream
go

06年培正K1 ~~ Part 2 [複製鏈接]

臻臻媽咪:

大人細路都要小心身體呀。

Cleo  

原文章由 臻臻媽咪 於 07-7-16 13:21 發表
彥媽, timma,

join 唔到你地21/7activities, 最近公私兩忙, 工作忙時,業主上星期一又話準備賣層樓instead租比我地, 又忙于搵樓, 出街熱到死, 差d中暑, 臻臻又氣管發炎, 昨晚成晚咳, 我地又無覺好瞓, 真 ...

臻臻媽咪
     咁你幾時要搬呀???業主只是租給你一年左右就要收番層樓,真是無奈,不單搵樓煩,搬屋又要PACKo野仲煩

[quote]原文章由 臻臻媽咪 於 07-7-16 13:21 發表
彥媽, timma,

join 唔到你地21/7activities, 最近公私兩忙, 工作忙時,業主上星期一又話準備賣層樓instead租比我地, 又忙于搵樓, 出街熱到死, 差d中暑, 臻臻又氣管發炎, 昨晚成晚咳, 我地又無覺好
[img align=left]http://ad94.no-ip.com/boss/image/signature.gif[/img]

臻臻媽咪:

TAKE CARE!!!
租樓就flexible d, 但最怕業主唔租又要煩搵屋.... 我依家都係租左around 1年, 好在業主無意加租或迫遷! 希望你快d settle!

06年培正K1 ~~ Part 2

2006/07培正幼稚園同學名單

上幼信
chickenwing ~
Alice 恩恩
cleo ~ Hans 晞晞
icycream ~ April 琳琳
臻臻媽咪 ~ 臻臻
KAHOBB ~ 嘉浩
bblong03 ~ 朗朗
Nice1314 ~ 柏軒
Sugarcream ~ 陶陶
家晞媽咪爸B ~ 家晞
Kieran媽咪 ~ 紀弘
JenJenLam ~ 曉蝶
?? ~ 玲玲

上幼望
Zizimama ~ zizi
winsonma ~ 文定
carlam ~ 啟元
venice ~ 藝瓊

上幼愛
timma ~ Timothy
lunchtime4000 ~ 小津
ggwong ~ 家睿
keithksc ~ TOBY

上幼光

下幼信

下幼望
sze_mark ~ Aidan
俊謙 Lucky ~ 卓曦
sofiama ~ Sofia(??)
chetwyn.mama ~ 栢希
Karly ~ 寶喬
Thirsty ~ 學昕

下幼愛
曳媽咪 ~ Jazlyn彥彤
yiuyiu03 ~ Avian穎瑤
WaiWaiBB ~ 惟惠
minnanotabo45 ~ 灝灝
littlewoman ~ Shannon
litttlestar ~ 皓鏇
Juliafung ~ Stephen (Man Kwan)

下幼光
omerkion ~ Chloe曉瑩
彥彥媽咪 ~ Norman文彥
kitkitmum ~ ping
skchan ~ 詠晞
erica88888 ~ 采羲
Thomasland ~ 灝灝
Wendy518 ~ lok yan

臻臻媽咪:

搵到樓未? 其實都有好多選擇既. 慢慢黎啦. 最緊要臻臻身體無事.

all,

summer course開始了. 各位都好忙呀呵?

原文章由 Icycream 於 07-7-17 20:57 發表
臻臻媽咪:

搵到樓未? 其實都有好多選擇既. 慢慢黎啦. 最緊要臻臻身體無事.

all,

yes busy ar!

Music
EQ,
溜冰
Swim
Eng
Chi

Hi, all,

多謝大家關心, 臻臻漸入佳境, 現在仍要食抗生素及聞氣, 所以ymca及pc游水班都上唔到.

因為樓市好, 層樓升過買入, 價錢唔錯, 業主當場想賣instead租, 這個我地係理解, 不過搬屋好煩 , 仲睇緊樓....

原文章由 Icycream 於 07-7-17 20:57 發表
臻臻媽咪:

all,

最後只係俾陶陶星期二四五學跳舞同游水, 星期六日一就放假全天侯親子時間!

原文章由 臻臻媽咪 於 07-7-18 13:23 發表
Hi, all,

多謝大家關心, 臻臻漸入佳境, 現在仍要食抗生素及聞氣, 所以ymca及pc游水班都上唔到.

因為樓市好, 層樓升過買入, 價錢唔錯, 業主當場想賣instead租, 這個我地係理解, 不過搬屋好煩 , ...

:loveliness: 臻臻漸入佳境, then good.

will u live near pc?

臻臻媽咪;

晞晞星期六到培正游十一點,臻臻游幾點呀?

Cleo

原文章由 臻臻媽咪 於 07-7-18 13:23 發表
Hi, all,

因為樓市好, 層樓升過買入, 價錢唔錯, 業主當場想賣instead租, 這個我地係理解, 不過搬屋好煩 , ...

臻臻 ma:

Both u and 臻臻都要take care ar...:)

搬屋
==> 要唔要我介紹我個 agent 你識??? She is very good ga ..一定好過中X , 美X 個d....之前我都介紹左幾個 PC moms 揾幫手仲租成的了.

lunchtime4000,

Yes but farther than 彥媽's.

Cleo,

臻臻返下午,上午要上音樂及芭蕾舞堂, can't meet 晞晞:-|

彥媽,

Please pm the agent's contact information to me. Thanks.

原文章由 lunchtime4000 於 07-7-18 14:02 發表

:loveliness: 臻臻漸入佳境, then good.

will u live near pc?

臻臻媽咪:
住近培正都幾好呀, 起碼唔駛受校車既苦麻!

btw, 昨天同陶陶去會所玩, 竟然見到信班另一同學仔喬臻! 原來佢最近都搬左黎仲同我地住埋同一座! 陶陶非常開心! 仲已經諗定返學坐校車一齊坐囉!

原文章由 Sugarcream 於 07-7-19 13:38 發表
臻臻媽咪:
住近培正都幾好呀, 起碼唔駛受校車既苦麻!

btw, 昨天同陶陶去會所玩, 竟然見到信班另一同學仔喬臻! 原來佢最近都搬左黎仲同我地住埋同一座! 陶陶非常開心! 仲已經諗定返學坐校車一齊坐囉!

Sugarcream,

咦..咁岩丫. 我星期6撞見過喬臻父母好恩愛去香兒等喬臻放學. 喬臻媽係全職媽咪. 你可教佢上黎尼度chat呀

臻臻媽咪

Pm-ed you la...

Dear all

Post 下文彥d 學畫成果比大家睇:

呢幅就係孝彥既

點呀, 得唔得呀....

彥彥媽咪 ,

好靚丫. d colour又配得好sharp. 我sure april晝唔到咁靚.

彥媽:

中彥勁啦,我晞晞d畫工差幾絛街。

cleo

icycream , cleo

多謝讚賞呀 等我 tell 中彥先...佢聽到一定好開心...

不過...我自己冇乜呢d天份的, so 我又覺得係 "OK" 咁咋, 係油得唔出界咁咋.... 又唔覺有乜特別, 反而 cleo 晞晞劃既面譜我覺得分得好層次分明

彥媽:

你誤會喇,面譜係晞晞 ... 個家姐畫架。晞晞個d大作唔可以貼出黎架,會趕客:cry: 。

Cleo

原文章由 彥彥媽咪 於 07-7-24 09:42 發表
icycream , cleo

多謝讚賞呀 等我 tell 中彥先...佢聽到一定好開心...

不過...我自己冇乜呢d天份的, so 我又覺得係 "OK" 咁咋, 係油得唔出界咁咋.... 又唔覺有 ...
‹ 上一主題|下一主題