用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 06年培正K1 ~~ Part 2
樓主: Icycream
go

06年培正K1 ~~ Part 2 [複製鏈接]

Hi, Chickenwing,

Have a nice trip with Alice and your hb, too.

Cleo

Cleo,

玩得開心d. 記得帶定蚊膏.預防萬一嘛.

有時間去下市橋, 有條叫西麗路. 成條街都好多鋪頭. 賣碟賣cake賣衫etc.

街頭有間名叫(沙龍酒家), 食家鄉小炒好正.
過少少同一條街有間叫(泌芳園)食沙灣姜埋奶+雙皮奶. @3.5/each. 馬蹄糕都出名. 其實都有好幾間分店. 叫taxi帶去就係人都識架喇.  不過尼間係左近.

至於drink tea (早晚茶都得), 亦可去同一條街-西麗路既(榮園酒樓), 佢既點心食物都唔錯. 但當然不及佢總店(富華東路-梅峰酒樓)那裡既"甜博撐"正. 好似用麥皮做的.

再想shopping. 可去一條叫大北路. 好似個小causeway bay咁.

呀...仲有, 我highly recommend遊客去(寶墨園). 市橋近郊. 有斎菜食. 有好多大錦鯉魚可餵食. 有"涶泖"唔識打. 即係柳樹. 可泛舟湖上. 亦可同小朋友赤足小溪上撈魚仔. 亦可觀賞蓮花........好古香古色既公園.

[ 本文章最後由 Icycream 於 07-7-10 16:01 編輯 ]

Dear Icycream,

嘩,資料勁豐富,搵次由你帶隊去長隆玩就好喇。

多謝提供有關資料。

Cleo

原文章由 Icycream 於 07-7-10 15:49 發表
Cleo,

玩得開心d. 記得帶定蚊膏.預防萬一嘛.

有時間去下市橋, 有條叫西麗路. 成條街都好多鋪頭. 賣碟賣cake賣衫etc.

街頭有間名叫(沙龍酒家), 食家鄉小炒好正.
過少少同一條街有間叫(泌芳園)食沙灣姜 ...

今年我吾再去長隆,去大梅沙喜來登,聽講好正,遲D報料大家知

原文章由 sze_mark 於 07-7-11 14:32 發表
今年我吾再去長隆,去大梅沙喜來登,聽講好正,遲D報料大家知

係丫. 上次報左幾乎去喇. $5xx玩2日一夜. 睇圖唔錯. 你幾錢呀? 回程可去<大魚>任飲任食鐵板燒. $150唔錯架.

10/8 in 12/8 out $2680 3日2夜包直巴早餐,我打去問個兒童樂園開左la,好開心
大魚===係邊處
原文章由 Icycream 於 07-7-11 14:43 發表

係丫. 上次報左幾乎去喇. $5xx玩2日一夜. 睇圖唔錯. 你幾錢呀? 回程可去任飲任食鐵板燒. $150唔錯架.

[ 本文章最後由 sze_mark 於 07-7-11 15:00 編輯 ]

sze_mark:

兒童樂園新開架? 係咪有d似歡樂世界呢? 係就好啦, 無論去d咩地方, 小朋友最開心就係去樂園玩啦! :D

原文章由 sze_mark 於 07-7-11 14:58 發表
10/8 in 12/8 out $2680 3日2夜包直巴早餐,我打去問個兒童樂園開左la,好開心
大魚===係邊處

都幾貴喎. 你是否一家4口都要付款? 去完影d相回來看呀.

大魚 是在羅湖下一個地鐵站. 佳令娜商場一樓. 即wall mart附近.

Sugarcream

係hotel入面其一設施炸,實冇歡樂世界咁誇la
原文章由 Sugarcream 於 07-7-11 15:04 發表
sze_mark:

兒童樂園新開架? 係咪有d似歡樂世界呢? 係就好啦, 無論去d咩地方, 小朋友最開心就係去樂園玩啦! :D

Icycream

$2680包一家la
原文章由 Icycream 於 07-7-11 15:13 發表

都幾貴喎. 你是否一家4口都要付款? 去完影d相回來看呀.

大魚 是在羅湖下一個地鐵站. 佳令娜商場一樓. 即wall mart附近.

似乎大陸 many fun bor!

校車往返屯門

各位媽咪,你們好, 打擾..打擾

想請問各培正是否有校車往返屯門黃金海岸呢?  

唔該。

Is there anyone who can help?

原文章由 littlewoman 於 07-7-4 22:57 發表
請問有無下幼愛的家長呀?
呀女星期二返來,話有同學送了生日會邀請卡,但在校車上給了另一個同學(唔知邊個)想問有關生日會的資料,謝謝!

Dear all:

彥媽又有料報呀.....

HMT McDonald 參觀可口可樂汽水廠
=====================

Date : 17 Aug 2007 (Friday)
Time : 1:00-3:30p,
Fee   : $40 each (要大人陪的, 大小同價)

行程   : 先響 HMT McDonald 樹集合, 每位有一個開心樂園餐包的, 之後 McDonald D staff 會帶遊戲, 又有抽獎 之後就安排左旅遊巴去沙田參觀可口可樂汽水廠, 又有紀念品攞 (應該都有支 coke 飲下卦... )

彥媽評語: $40 皮入餐食, 有抽獎又有參觀, 仲有紀念品...簡直抵玩喇....所以我已經第一時間同兩個仔報左名喇...你地有興趣就自己上去報喇...

我知應該唔止一間麥記有搞的 (起碼我知太古城個間都有), so if 你地屋企個頭間麥記都有搞既就唔駛去 HMT 啦...otherwsie 可以 join 埋我地架...

P.S. 仲有個 visit 係參觀警察博物館的, 不過我覺得去可口可樂廠好玩d..所以我 only recommend 呢個...

timma:

幫你報左名喇.....佢地俾左 $80 禮卷你..叫你地到時帶番去當入場卷用架....我 21/7 meet 你時比你丫...

[ 本文章最後由 彥彥媽咪 於 07-7-15 13:40 編輯 ]

原文章由 彥彥媽咪 於 07-7-15 13:36 發表
Dear all:

Fee   : $40 each (要大人陪的, 大小同價)

行程    ...

彥媽
      thanks
      21/7見
[img align=left]http://ad94.no-ip.com/boss/image/signature.gif[/img]

彥媽, timma,

join 唔到你地21/7activities, 最近公私兩忙, 工作忙時,業主上星期一又話準備賣層樓instead租比我地, 又忙于搵樓, 出街熱到死, 差d中暑, 臻臻又氣管發炎, 昨晚成晚咳, 我地又無覺好瞓, 真係驚我地都病埋, .......

原文章由 timma 於 07-7-16 12:06 發表

彥媽
      thanks
      21/7見

彥彥彥媽,

I want to join the McDonald 參觀可口可樂汽水廠 too.

I have reserved the seats for 2.

Please  checked pm.

Dear all:

行程    ...

氣管發炎!!!!!

Why not go to hospital??

原文章由 臻臻媽咪 於 07-7-16 13:21 發表
彥媽, timma,

join 唔到你地21/7activities, 最近公私兩忙, 工作忙時,業主上星期一又話準備賣層樓instead租比我地, 又忙于搵樓, 出街熱到死, 差d中暑, 臻臻又氣管發炎, 昨晚成晚咳, 我地又無覺好瞓, 真 ...

彥媽

Tks for info.

我同嘉浩之前都參加過, 感覺唔錯; $40.-其實真係成本价都唔止.你地玩得開心d啦.

Dear all:

行程    ...
願你開開心心、快高長大、聽教聽話!!

臻臻媽咪

我都登你辛苦, take good care.

原文章由 臻臻媽咪 於 07-7-16 13:21 發表
彥媽, timma,

join 唔到你地21/7activities, 最近公私兩忙, 工作忙時,業主上星期一又話準備賣層樓instead租比我地, 又忙于搵樓, 出街熱到死, 差d中暑, 臻臻又氣管發炎, 昨晚成晚咳, 我地又無覺好瞓, 真 ...
願你開開心心、快高長大、聽教聽話!!
‹ 上一主題|下一主題