用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 06年培正K1 ~~ Part 2
go

06年培正K1 ~~ Part 2 [複製鏈接]

2006/07培正幼稚園同學名單

上幼信
chickenwing ~
Alice 恩恩
cleo ~ Hans 晞晞
icycream ~ April 琳琳
臻臻媽咪 ~ 臻臻
KAHOBB ~ 嘉浩
bblong03 ~ 朗朗
Nice1314 ~ 柏軒
Sugarcream ~ 陶陶
家晞媽咪爸B ~ 家晞
Kieran媽咪 ~ 紀弘
JenJenLam ~ 曉蝶
?? ~ 玲玲

上幼望
Zizimama ~ zizi
winsonma ~ 文定 HOI LAM RACHEL ( winsonma's daughter)
WONG YEU YEE ZI CHING carlam ~ 啟元
venice ~ 藝瓊

上幼愛
timma ~ Timothy
lunchtime4000 ~ 小津
ggwong ~ 家睿
keithksc ~ TOBY

上幼光

下幼信

下幼望
sze_mark ~ Aidan
俊謙 Lucky ~ 卓曦
sofiama ~ Sofia(??)
chetwyn.mama ~ 栢希
Karly ~ 寶喬
Thirsty ~ 學昕

下幼愛
曳媽咪 ~ Jazlyn彥彤
yiuyiu03 ~ Avian穎瑤
WaiWaiBB ~ 惟惠
minnanotabo45 ~ 灝灝
littlewoman ~ Shannon
litttlestar ~ 皓鏇
Juliafung ~ Stephen (Man Kwan)

下幼光
omerkion ~ Chloe曉瑩
彥彥媽咪 ~ Norman文彥
kitkitmum ~ ping
skchan ~ 詠晞
erica88888 ~ 采羲
Thomasland ~ 灝灝
Wendy518 ~ lok yan

<培正有咩好? 點樣入到培幼讀書? 睇下彥媽點講啦!!!>

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=506229&extra=page%3D6&page=219=>06年培正k1~part 1

[ 本文章最後由 Icycream 於 07-7-5 18:05 編輯 ]
   0    0    0    0

彥媽 & all,

我放假去了旅行. 上星期好吸引既話題(升小一)我睇唔返.  可否part 2 再續??

btw, 昨天我看到d小朋友上台領獎好威風.  做爸媽既最大安慰

無上黎幾日bk真係唔同晒wo,我頭先係舊既post左都睇唔返, 咁怪架

講開, 見到彥媽提供個出生數字真係擔心, 06年咁多人出世wo! 細佬到時想搵間心儀既學校都唔易

sze_mark你真係好野, 一個鐘頭內要回覆, 俾我可能都無咁清醒揀wo! btw, 我想問下你係咪囡囡on waiting list時有寫信去學校呀?

Icycream, 最後係咪去左長隆呀, 囡囡喜歡嗎?

I am 3 rd!

原文章由 Icycream 於 07-7-4 13:50 發表
dear all,

old version我完全睇唔到新msg. 不如開part 2 再傾丫.

等我留一版update part 1 msg先.

I see bblong,

but she do not know me.

原文章由 Icycream 於 07-7-4 13:53 發表
彥媽 & all,

我放假去了旅行. 上星期好吸引既話題(升小一)我睇唔返.  可否part 2 再續??

btw, 昨天我看到d小朋友上台領獎好威風.  做爸媽既最大安慰

Icecream,

I cannot find u.

I am in 宗教

all
     新bk好唔慣

彥媽
    我找唔番你個新topic喎
[img align=left]http://ad94.no-ip.com/boss/image/signature.gif[/img]

timma:

Go here:

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1043753&page=2#pid17610702

我想搞 gathering

原文章由 timma 於 07-7-4 07:53 PM 發表
all
     新bk好唔慣

彥媽
    我找唔番你個新topic喎

好唔慣呀:cry: 我要投訴呀,點解冇咗以前幅相嘅?好嬲呀!

[ 本文章最後由 Omerkion 於 07-7-4 20:41 編輯 ]

我黎報到。

LT,

小津有獎攞,犀利呀

Cleo

LT,

我識bblong,等我下次介紹你識。

cleo

請問有無下幼愛的家長呀?

請問有無下幼愛的家長呀?
呀女星期二返來,話有同學送了生日會邀請卡,但在校車上給了另一個同學(唔知邊個)想問有關生日會的資料,謝謝!

[ 本文章最後由 littlewoman 於 07-7-13 20:59 編輯 ]

Hi all,

Finally I found you all here again.
[img align=right]http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_6_13.gif[/img]

原文章由 Cleo 於 07-7-4 22:45 發表
我黎報到。

LT,

小津有獎攞,犀利呀

Cleo

進步獎 only!

I watched the big TV only!

I saw bblong in the big TV and outside the classroom too.

Sugarcream

我冇寫過任何信同做過任何野,始終有人會吾讀,我相信只要有家姐哥哥係到,細佬妹會係第一批通知,只要interview果陣肯入米大喊都會OK,吾洗擔心

原文章由 Sugarcream 於 07-7-4 15:57 發表
無上黎幾日bk真係唔同晒wo,我頭先係舊既post左都睇唔返, 咁怪架

講開, 見到彥媽提供個出生數字真係擔心, 06年咁多人出世wo! 細佬到時想搵間心儀既學校都唔易

sze_mark你真係好野, 一個鐘頭內要回 ...

佢地終於放暑假啦, 好快又升K2啦...

原文章由 sze_mark 於 07-7-5 09:50 發表
Sugarcream

我冇寫過任何信同做過任何野,始終有人會吾讀,我相信只要有家姐哥哥係到,細佬妹會係第一批通知,只要interview果陣肯入米大喊都會OK,吾洗擔心

sze_mark:
thanks!
我見有D幼稚園家長會寫信去... 咁都好, 唔駛做D咩佢都會通知!

sugarcream,

71假期大陸又係日日下雨. 落下停下. 最終71當天等到下午無咁大雨就去了長蕯歡樂世界. 玩得3個鐘. 門票幾貴. $170. april 當然開心lor. 全部都岩玩. 只係4D 電影驚到唔敢睇.

Icycream,

4D 電影好得人驚,or 聲浪太大?咁,如果唔夠時間,我唔睇喇。另外,你有冇去水上樂園呀,睇相同睇電視,好似d設施好激咁。

你會唔會 upload d 相落blog 到?

Cleo

Sugarcream
如果好想讀,寫信會好D,表示誠意丫ma
‹ 上一主題|下一主題