用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會李兆強小學 聖公會李兆強小學(平田)
go

聖公會李兆強小學(平田) [複製鏈接]

比bk新版玩水,開個新既再傾過

[ 本文章最後由 心美 於 07-7-4 14:05 編輯 ]
   0    0    0    0

Hello...心美,我都俾個新版激死啦.

原文章由 心美 於 07-7-4 13:32 發表
比bk新版玩水,開個新既再傾過

有媽咪話我天過左1000個reply就post新野都睇唔到,我地個舊topic傾左過千,所以可能真係要開過新既先得
原文章由 puiu318 於 07-7-4 13:34 發表

可能是真的,post左好多次自己的都睇不到,明天我會去學校註冊.
暑假有咩活動?我個仔就一,三,五去游泳,二.四學籃球.他很喜歡户外活動的

原文章由 心美 於 07-7-4 13:41 發表
有媽咪話我天過左1000個reply就post新野都睇唔到,我地個舊topic傾左過千,所以可能真係要開過新既先得

唔知妳天日知道邊班未呢
我都同囡囡報左游水,仲有跳舞/兵乓波/一些話劇班,所以都好充實
原文章由 puiu318 於 07-7-4 13:49 發表
可能是真的,post左好多次自己的都睇不到,明天我會去學校註冊.
暑假有咩活動?我個仔就一,三,五去游泳,二.四學籃球.他很喜歡户外活動的

係囉,真係比bk玩c,打o左好幾篇但睇唔返,新版一點都不好,但我仔話新版好呀,媽咪唔駛成日掛住上bk同d媽咪傾計

puiu318,

我就是住富康的,我仔初初都是8:30上床睡覺,但其實習慣了6時起床,可以慢慢將上床睡覺的時間推遲,而家佢通常9:15入房睡覺,朝早6時起身都無問題,我覺得一來食完晚飯一陣間就要睡覺佢未必睡得著,二來食完晚飯後溫一陣書都好呀嘛

係呢,你仔仔編了班未呀?如果照升的的話我仔應升2C班,唔知會唔會同班呢,以我所知我仔班有一位同學已經退了,又係住呢頭附近(君傲灣)的,如果編埋同一班就好囉,可以互相照應,是但一個無返學都可以直接將功課交比老師

[ 本文章最後由 homingm 於 07-7-4 14:11 編輯 ]
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

心美;

你住在邊度呀?明天我會問下校務處個仔讀邊班,小二有分普通或精英班嗎?我都不太熟識學校的運作..多多提點一下.

原文章由 心美 於 07-7-4 13:55 發表
唔知妳天日知道邊班未呢
我都同囡囡報左游水,仲有跳舞/兵乓波/一些話劇班,所以都好充實

homingm,妳仔仔咁攪笑

咁早就訓真好,我囡就算9點幾入房,都可以話訓唔著攪到成11點都得呀,e+通常10點幾訓,7點左右起身,放假唔叫佢,佢可以訓到10點幾架,豬黎架佢係
原文章由 homingm 於 07-7-4 14:03 發表
係囉,真係比bk玩c,打o左好幾篇但睇唔返,新版一點都不好,但我仔話新版好呀,媽咪唔駛成日掛住上bk同d媽咪傾計

puiu318,

我就是住富康的,我仔初初都是8:30上床睡覺,但其實習慣了6時起床,可 ...

homingm,

你的小朋友是仔仔呀?對嗎?都無所謂的,他一瞓落床就很快睡著的,新學期可以在富康到等啦.係啦....大約有幾多人在這邊上車,校車是大車嗎?thanks

原文章由 homingm 於 07-7-4 14:03 發表

puiu318,

我就是住富康的,我仔初初都是8:30上床睡覺,但其實習慣了6時起床,可 ...

puiu318,
我住好近,德田
舊校無精英班,小三開始會打暈晒級名次平均咁分班,我都有好多野唔知架,靠大家互相提點
原文章由 puiu318 於 07-7-4 14:06 發表
心美;

你住在邊度呀?明天我會問下校務處個仔讀邊班,小二有分普通或精英班嗎?我都不太熟識學校的運作..多多提點一下.

你就好啦,好近啊.本來個仔現在的學校是在樓下,新學年就要搭校車了.你可以帶飯俾個女啦.

原文章由 心美 於 07-7-4 14:16 發表
puiu318,
我住好近,德田
舊校無精英班,小三開始會打暈晒級名次平均咁分班,我都有好多野唔知架,靠大家互相提點

原文章由 puiu318 於 07-7-4 14:11 發表
homingm,

你的小朋友是仔仔呀?對嗎?都無所謂的,他一瞓落床就很快睡著的,新學期可以在富康到等啦.係啦....大約有幾多人在這邊上車,校車是大車嗎?thanks

YES, 我的小朋友是仔仔來O既,因為富康是頭3站,所以要咁早等車囉,是大車來o既,都有5個學生係呢個站上車o架。話時話,都唔單止我O地咁早就要等校車返學,其實係呢個站好多小朋友都係跨區返學,都係一樣咁早,所以都唔駛太擔心O既,小朋友好快會適應
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

之前就係叫姐姐拎飯比個囡既,由3月起無再請姐姐就改左訂飯lu
好采藍田學校由幼稚園到中學都有唔小好既學校向附近,所以我想盡可能都唔願個囡搭校車
原文章由 puiu318 於 07-7-4 14:20 發表
你就好啦,好近啊.本來個仔現在的學校是在樓下,新學年就要搭校車了.你可以帶飯俾個女啦.

比個網玩c! 攪咗幾日,現在先可以上到嚟!好茅盾暑假就到,好想比亞女抖抖,但亞女未放暑假已經心散, 寫字龍(非)鳳舞,好多教過生字煙消雲散, 點算?

[ 本文章最後由 ywtmama 於 07-7-4 19:54 編輯 ]

原文章由 ywtmama 於 07-7-4 19:47 發表
比個網玩c! 攪咗幾日,現在先可以上到嚟!好茅盾暑假就到,好想比亞女抖抖,但亞女未放暑假已經心散, 寫字龍(非)鳳舞,好多教過生字煙消雲散, 點算?

我都有同感,自從考完試之後,已經好心晒,做功課馬馬虎虎,所以暑假一定要比佢有個計劃每日要做D mug,休息之餘仲要佢溫故知新,如果唔係,遲d開學mug都唔記得

醒目開學勳章

我女p.1叩門ok
我女2001年1月8日QE出世  

congratulation!!!!

我個仔都是叩門成功(不過他是升小二).
今年小一叩門多人嗎?我個日見都幾多人,插班小二只考小朋友,我們家長是不須In .

原文章由 gloriap 於 07-7-4 23:22 發表
我女p.1叩門ok

恭喜,恭喜 多個同學仔啦, 買書未呀?你打算自已揍返定搭校車?

原文章由 gloriap 於 07-7-4 23:22 發表
我女p.1叩門ok

[ 本文章最後由 shan-mama 於 07-7-5 08:52 編輯 ]
;-) :-D :-)

me too
原文章由 puiu318 於 07-7-4 13:34 發表

請問各位媽咪:逢星期幾會默書呀?:time: 想遍排下時間表!

原文章由 ywtmama 於 07-7-4 19:47 發表
‹ 上一主題|下一主題