用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: waihinma
go

2007-08 培正 K1 [複製鏈接]

回覆 #1720 waihinma 的文章

waihinma

46磅? 羡慕死我喇

隻衰豬食得又訓得, 係氣管問題攪到唔長肉, 我都無晒符,希望暑假可以急起直追啦mouth:" />

原來你有睇我個blog, 多謝支持呀

男仔著住表演服溜冰好有型gar,日朗被迫放棄真係好可惜

[ 本文章最後由 longBB 於 08-6-29 13:54 編輯 ]

日朗媽,

我係你個blog ge fans嚟ga, 得閑就會睇吓ge la. 有時好多也都感同身受, 想打隻字俾你, 但我打字又超慢, 同埋宜家人老咗唔多鐘意用文字表達. 或者得閑可約埋飲茶, 或帶埋日朗嚟我會所玩ga.

原文章由 longBB 於 08-6-29 10:13 發表
waihinma

46磅? 羡慕死我喇

隻衰豬食得又訓得, 係氣管問題覺到唔長肉, 我都無晒符,希望暑假可以急起直追啦mouth:" />

原來你有睇我個blog, 多謝支持呀

男仔著住表演服溜冰好有型gar,日朗被迫放 ...

[ 本文章最後由 waihinma 於 08-6-29 14:06 編輯 ]

應該係"趣趣"麵包店,因為有一日同佢睇d嘢,佢無端端識讀"有趣",我無教過佢,佢就話學校有"趣趣麵包店"。

呢幾日無上黎攞料又出事,我禽日竟然唔記得帶飛呀! 累得爸爸來回跑去火車站,姨丈放假又要幫手攞飛去火車站(粉嶺->旺角),其實後來老師都俾張飛我(但嗰朝問過梁副校長,佢話未必有),爸爸就攪到好累。總之如果呢兩日有上黎就會睇到你嘅留言,就好啦!

我呢個人就係一忙,一多嘢攪就容易疏忽,但我每日都有好多濕碎嘢要攪!(今朝7點起咗身,mark低呢幾日要做嘅嘢,都有10樣8樣嘢要攪,我呢個星期六仲要交最後一份3500字功課)趁細b未起身,我要努力!
我真係唔知第時小學點算?

原文章由 Lulu0820 於 08-6-26 21:28 發表
咁快就一年....真係轉吓眼就過...

卓穎今日返黎同我講佢地班個間麵包店叫"Melody脆脆麵包店" ,佢係入面夾左好多麵包,仲要整個袋裝住佢!咁我就問"佢之前你話下午班想整拉麵店,你地上午班話整麵包店,唔係傾緊 ...

[ 本文章最後由 zoechan2005 於 08-7-1 07:46 編輯 ]

原文章由 zoechan2005 於 08-7-1 07:40 發表
應該係"趣趣"麵包店,因為有一日同佢睇d嘢,佢無端端識讀"有趣",我無教過佢,佢就話學校有"趣趣麵包店"。

呢幾日無上黎攞料又出事,我禽日竟然唔記得帶飛呀! 累得爸爸來回跑去火車站,姨丈放假又要幫手攞飛去火車 ...

我同你咪又係差唔多咁大頭蝦...平日子諾學校D野我都極少關心,因為湊住3隻,又冇左工人姐姐,真係分身都分唔切,之前我都成日漏簽通告呀、漏帶圍裙呀、功課都漏過幾次...冇俾人CHOP黑豬都算好彩,哈哈!!子諾個衰仔,關於學校D野又唔問佢都唔講,有時問佢都唔知,都唔知佢番學遊雲遊左去邊!
§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

你好勁喎,你唔係有工人咩?你自己攪,厲害!
有人明我嘞!唔明嘅人可能一句你敢都可以漏架就算,但最少有你明白,因為顧此失彼,但又可以訓練佢哋自己要顧自己(因為漏咗嘅嘢就真係漏,唔一定有人包底幫手!)
太多濕碎嘢要顧,無計!

原文章由 tsznok 於 08-7-1 10:16 發表
我同你咪又係差唔多咁大頭蝦...平日子諾學校D野我都極少關心,因為湊住3隻,又冇左工人姐姐,真係分身都分唔切,之前我都成日漏簽通告呀、漏帶圍裙呀、功課都漏過幾次...冇俾人CHOP黑豬都算好彩,哈哈!!子諾個衰仔,關於學校D野 ...

原文章由 zoechan2005 於 08-7-1 23:11 發表
你好勁喎,你唔係有工人咩?你自己攪,厲害!
有人明我嘞!唔明嘅人可能一句你敢都可以漏架就算,但最少有你明白,因為顧此失彼,但又可以訓練佢哋自己要顧自己(因為漏咗嘅嘢就真係漏,唔一定有人包底幫手!)
太多濕碎嘢要顧, ...

大家都有3件,緊係明啦!!等如有人見我咁,可能都會話:"你對d仔女既學業咁求其傢?!"

之前係有工人既...但係,唉,原本做開果個賓賓,由我生左三妹轉做FTM後就慢慢變衰,做後陸續做埋D傷害到小朋友既野後,到五月我就決心炒佢,跟我換左個印印,點知...仲得人驚,用左4日即炒,湊住3個已經好唔得閒,唔想擺多個廢柴o向度激自己!而家又請緊個新賓姐,8月左右先會到,希望ok啦,唉!!!呢段時間我都做到人都癲!

我都係傢...漏左,由得佢自食其果,功課,佢做得肉酸係佢既事,當然太過仟果d我會叫佢擦左去再做,但我都廢事日日check佢邊度chop左"已授",邊度又話要做...佢自己記得幾多得幾多囉!! (所以咪成日漏野囉,哈哈!!)

今年九月我細仔都要番學喇,一個k1,一個k2,都唔知點c,呀妹又plan緊俾佢番playgroup.... 大大大...頭都大!!!!!
§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

waihainma

係咪真gar, 快d PM 個電話號碼比我啦, 擇個吉日去你會所玩都好wor.

[ 本文章最後由 longBB 於 08-7-2 14:17 編輯 ]

Dear longBB,

Pls check your PM.

(琴日成日都上唔到嚟, 今早打電話去親子王國管理處, 宜家先得)

原文章由 longBB 於 08-7-2 10:22 發表
waihainma

係咪真gar, 快d PM 個電話號碼比我啦, 擇個吉日去你會所玩都好wor.

原來有得打電話!

原文章由 waihinma 於 08-7-3 14:05 發表

(琴日成日都上唔到嚟, 今早打電話去親子王國管理處, 宜家先得)

Yes, 打去2103 1302 找Louis.

原文章由 zoechan2005 於 08-7-3 18:17 發表
原來有得打電話!

winniepoon,

想借個位講多謝你既熱情招待!!我地一家大細都玩得好開心呀! Thank you very very much!!

Lulu

To Lulu,   

Hei...hei...you're welcome.....曉晴都玩得好開心,講真,比我想像之中好,因為始終都要大家在烈日當空之下玩一陣活動...不過,我就錯過了同大家傾計嘅時間,有咩值得八嘅幫我記住先,遲d問番你.

winniepoon
我的可愛小公主在2004年3月17日出世了!!!

八月了, 快升K2了, 開新主題嗎?

各位2007-08培正K1家長,

又是八月了, 好快又K2啦.

1. 大家想開新主題2008-09培正K2, 還是想在這裏繼續呢?
2. 暑假大家和小朋友有甚麼攪作?
3. 開學前會攪Gathering嗎?

如果大家有興趣和來年2008-09K1家長交流交流, 讀往:
08/09 K1 請報到

蕙然爸爸

winniepoon,

有物想八隨時歡迎....知既實話比你聽 !

Lulu

原文章由 winniepoon 於 08-8-4 23:09 發表
To Lulu,   

Hei...hei...you're welcome.....曉晴都玩得好開心,講真,比我想像之中好,因為始終都要大家在烈日當空之下玩一陣活動...不過,我就錯過了同大家傾計嘅時間,有咩值得八嘅幫我記住先,遲d問番你.

winniepoo ...

原文章由 蕙然爸爸 於 08-8-5 18:57 發表

1. 大家想開新主題2008-09培正K2, 還是想在這裏繼續呢?

如果大家有興趣和來年2008-09K1家長交流交 ...

蕙然爸爸

妳們好嗎... 很高興見到你再次出筆...哈哈. 因此知道你們已回來...

廣謙很掛念蕙然呀.....時間問幾時可是返培正.現在每天也在看看照片...以解相思之苦....

我選擇用新主題 ....因為舊的實在有太多頁了...如果各家長 繼續支持的話便一定要

蕙然爸爸和媽媽,

你們好呀..知道你們一家回來了. 這個暑假真的過得很快.
廣謙非常掛念蕙然呀..  時常問幾時何以返培正...
現在廣謙每天只得看看>> 早前旅行時拍的照片以解相恩之苦吧...

*****這時我本人作的 ...哈哈

我選擇開新主題2008-09培正K2. 因舊的主題實在太多頁了.

廣謙媽咪

廣謙媽,
蕙然都有掛住廣謙喎, 不過我地仲未返到香港. 仲有15日.
蕙然爸爸

廣謙廣謙,
"相思之苦"?... 廣謙廣謙, 你媽媽有誤導之嫌.  你不妨問吓媽媽, "誤導" 點解?
蕙然

原文章由 廣謙 於 08-8-6 11:21 發表

蕙然爸爸和媽媽,

你們好呀..知道你們一家回來了. 這個暑假真的過得很快.
廣謙非常掛念蕙然呀..  時常問幾時何以返培正...
現在廣謙每天只得看看>> 早前旅行時拍的照片以解相恩之苦吧...

*****這時我本人作的 .. ...

Thanks,
Waihinma

蕙然爸爸,

- 我諗都係開新主題2008-09培正K2好D, 因為太多頁太長遲早要改動, 不如宜家就開個新ge, 新學年, 新開始. 到時K3 就改為
2009-10培正K3. 唔介意的我開個新ge啦.

- 沒有甚麼攪作, 日日都比懷牽煩到cc吓.

- 大ge似乎就沒有, 小ge就唔知啦.

各位2007-08培正K1老朋友,
請移玉步到新主題"2008-09 培正 K2"繼續傾啦.

[ 本文章最後由 waihinma 於 08-8-8 19:38 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題