用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: waihinma
go

2007-08 培正 K1 [複製鏈接]

蕎蕎騫騫媽:
啊!你都揀得正確!我有個朋友在禮賢小學教,佢大讚學校好,老師有愛心,學習風氣都不錯!
恭喜你,你大女考到好小學,你就放心好多,真好!禮賢俾參加統一派位嗎?

原文章由 蕎蕎騫騫媽咪 於 07-8-2 13:06 發表

已經讀了一年K1在禮賢, 但她在禮幼是細女, 在培幼是大女, 我都想了很久, 做細女or大女, 做大女會smart一些, 所以才帶她考培正, 而且又有得直上小學, 但她的家姐今年升小一獲派了一間理想小學, 因此到她升小 ...

zoechan2005,
禮幼是可參加小一派位基制的. 學校會給你在教署取form,
但培幼就不會的.

Lulu0820,
我自己都唔記得校服什麼size, 我要check下條校裙什麼size後再覆你!

在此我都祝大家的小朋友在培幼讀得開開心心

[ 本文章最後由 蕎蕎騫騫媽咪 於 07-8-3 11:46 編輯 ]

Hi,

I am a new comer.  My son will be in K1 in the coming Sept.  

Hello Jason88,
歡迎歡迎.
請問貴公子是上午班還是下午班?
-蕙然爸爸

原文章由 Jason88 於 07-8-6 13:58 發表
Hi,

I am a new comer.  My son will be in K1 in the coming Sept.    

Thank you for coordination.  Hope to see you all soon.

27/8 lunch gathering

暫定地點: YWCA個cafe(趣屋餐廳),沿培正對面條文福道上,行一陣子就到.

時間:right after 開學禮,先到先等

go go list:
1)emanuel (2A+1BOY)--PM
2)艾菲
3)kyy
4)wig
5)longBB
6)
Hei_Ka_Mum (2A+1BOY+1GIRL)--may be PM
7)swan_lau ( 1A+1Girl)
8)Amy001
9)蕙然 + 蕙然爸爸 + 蕙然媽媽

28/8 AM gathering
暫定地點:YWCA個cafe(趣屋餐廳)
時間: 09:00 - 10:00
go go list:
1) twg

28/8 PM gathering

時間: 13:15 - 14:15

go go list:
1)longBB

2)Amy001

3)蕙然 + 蕙然爸爸 + 蕙然媽媽

[ 本文章最後由 蕙然爸爸 於 07-8-7 07:19 編輯 ]

Dear Emanuel,

俾你點到名, 唔蒲頭都唔得啦!
我會參加27/08個gathering, 之後果一個鐘的到時先算啦.
過去果一個月好忙好忙, 現在已回復返正常了.

暫定地點: YWCA個cafe(趣屋餐廳),沿培正對面條文福道上,行一陣子就到.

go go list:
1) emanuel (2A+1BOY)--PM
2) 艾菲
3) kyy
4) wig
5) longBB
6)
Hei_Ka_Mum (2A+1BOY+1GIRL)--may be PM
7) swan_lau ( 1A+1Girl)
8) Amy001
9) 蕙然 + 蕙然爸爸 + 蕙然媽媽

10) Waihinma - 2A, 1B, PM

go go list:
1) twg

go go list:
1)longBB

2)Amy001

go go list:
2) 艾菲
3) kyy
4) wig
5) longBB
6)
8) Amy001

11) zoechan2005(李念情+媽媽+婆婆)

go go list:
1) twg

go go list:
1)longBB

2)Amy001

初初見到"念情"兩字以為是筆名, 原來你女兒真名
叫"李念情",  這個名字很有古典味啊!

我可能也是+婆婆, 因老公未必可請到假.

原文章由 zoechan2005 於 07-8-8 07:52 發表

go go list:
2) 艾菲
3) kyy
4) wig
...

hi:loveliness: :loveliness:
次次上BK都好難找到我地個topic 嫁
gathering果曰都係得我同囝囝兩個可以出席咋, C6到時放大假, 會陪囝囝開學, 但係就唔出席我地既聚會喇, 因為佢話怕怕呢d c9聚會喎
原文章由 waihinma 於 07-8-8 11:35 發表

初初見到"念情"兩字以為是筆名, 原來你女兒真名
叫"李念情",  這個名字很有古典味啊!

我可能也是+婆婆, 因老公未必可請到假.

[ 本文章最後由 longBB 於 07-8-8 14:30 編輯 ]

係wo出面主頁找不到wo, 我係save在"我的最愛"所以很少在出面主頁找.

原文章由 longBB 於 07-8-8 14:28 發表
hi:loveliness: :loveliness:
次次上BK都好難找到我地個topic 嫁
gathering果曰都係得我同囝囝兩個可以出席咋, C6到時放大假, 會陪囝囝開學, 但係就唔出席我地既聚會喇, 因為佢話怕怕呢d c9聚會喎:c ...

Welcome 蕙然媽媽,
Waihinma, zoechan2005

go go list:
2) 艾菲
3) kyy
4) wig
5) longBB
6)
8) Amy001

11) zoechan2005(李念情+媽媽+婆婆)

go go list:
1) twg

go go list:
1)longBB

2)Amy001

報個到先~!

我仔仔都會今年入讀培正K1; 由於係後備取錄,都係今日先註冊咋~
§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

hi tsznok
恭喜晒呀, 歡迎你加入呀, 你囝囝係am class or pm class 呀?
原文章由 tsznok 於 07-8-8 18:42 發表
報個到先~!

我仔仔都會今年入讀培正K1; 由於係後備取錄,都係今日先註冊咋~

Dear all,
My little daughter has been changed to am class so, I might attend the gathering in the morning instead.....but only 2 person including me will attend? How about the others?
原文章由 Emanuel 於 07-8-8 16:56 發表
Welcome 蕙然媽媽,
Waihinma, zoechan2005

go go  ...

仔仔讀PM班呀,嘻嘻~

原文章由 longBB 於 07-8-8 21:58 發表
hi tsznok
恭喜晒呀, 歡迎你加入呀, 你囝囝係am class or pm class 呀?
§ 吾家三寶 §

各位,

Update的namelist會放置在最後一頁, 即現在的第11頁, 以後如有改動我會在最後一頁編輯.

因為2007-08 培正 K1 都被"移動"了, 由 原本 "談幼稚園" 搬到 "香港培正小學 (幼稚園部)".  尋找方法是: 親子王國 ->  討論區 ->  幼稚園討論 - 九龍城區 -> 香港培正小學(幼稚園部) -> 2007-08培正 K1

原文章由 waihinma 於 07-8-8 15:13 發表
係wo出面主頁找不到wo, 我係save在"我的最愛"所以很少在出面主頁找.

嘩!
乜咁復雜至入到我地個topic哎
算罷喇都係save入我的最愛喇.:loveliness: :loveliness:
tsznok, 你都出席我地個gathering 啦, 到時大家可以認識下嘛.
原文章由 蕙然爸爸 於 07-8-9 01:03 發表
因為2007-08 培正 K1 都被"移動"了, 由 原本 "談幼稚園" 搬到 "香港培正小學 (幼稚園部)".  尋找方法是: 親子王國 ->  討論區 ->  幼稚園討論 - 九龍城區 -> 香港培正小學(幼稚園部) -> 2007-08培正 K1

我唔敢報名住呀,要問下爸爸ok唔ok先,(怕鬼左佢),嘻嘻~~

係呢,我一時有d手足無措,想問下...
1. 開學日 (27/8) 係咪可以爸爸媽媽一齊去傢?定係只可以由其一中個陪?

2. 書包同課本,係咪 27/8 會派埋傢?

3. 幾時先知道分邊班呢?

原文章由 longBB 於 07-8-9 09:21 發表
嘩!
乜咁復雜至入到我地個topic哎
算罷喇都係save入我的最愛喇.:loveliness: :loveliness:
tsznok, 你都出席我地個gathering 啦, 到時大家可以認識下嘛.    
§ 吾家三寶 §

蕙然爸爸 ,

Followed your instruction but I still cannot find it,

反而是去 主選單 - 全港幼稚園 - 九龍城區 - 香港培正小學(幼稚園部), 咁就找到了.

原文章由 蕙然爸爸 於 07-8-9 01:03 發表
‹ 上一主題|下一主題