用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k3 ...
樓主: glory
go

大個囝!大個囡!升班喇~~九龍禮賢幼稚園k3 [複製鏈接]

glory
係呀, 譚sir好似好認真咁架, 但係識落~又唔係啵 :loveliness:
睇黎, 樂樂作品應該ok啵 媽媽滿意嗎 ??

glory
係架, 譚sir個樣係認真d架, 不過識落又唔係啵 :loveliness:
尋日, 樂樂作品應該ok, 媽媽你滿意嗎 ??

而家真係怪怪地, 明明出唔到, 跟住要我再打一次, 點知又出到

禧媽
見到阿仔幅畫, 講真.......唔係太相信係佢畫, 不過都開心, 希望阿仔會提起畫畫興趣:
走啦, 明天見

醒目開學勳章

禧媽,glory
我係祖安呀~~
我部電腦C左,又唔記得以前個password, 所以用左新 login

禧媽
原來譚sir都唔係咁嚴肅架, 佢比我印象都幾cool

祖安
你自已係咪都放暑假啦? 等九月開學?

glory
可能因為譚 sir 教(大個d既)小朋友, 所以要嚴肅d掛 :loveliness:

祖安
解黎聽下 ~ 何解有 St 尾
彤彤呢排有咩活動呀 ??
佢有冇乖乖同你串生字呀 ?

glory
好快就到9月喇, c la ~ 都唔知點算?
你改左圍裙袋仔未 ? 我今早羅去改, 盛惠 $25 大元 (2件)
你記唔記得, 運動褲係邊到賣, 係咪學校 ?

joanne
成長紀錄冊果日, 周老師點講呀 ?
我就問左最簡單問題, 禧禧適合讀傳統/活動小學, 佢話禧仔屬被動型, 所以最好揀傳統好d, 唔係讀活動既會輸蝕.
但c la, 傳統比我感覺程度好深呀

醒目開學勳章

glory
係呀~ 我同亞女一樣都係9月開學~
仲有呀,我今日返左學校攞成績表~好彩~
安全過度

醒目開學勳章

原文章由 禧媽媽 於 07-7-13 16:19 發表
joanne
成長紀錄冊果日, 周老師點講呀 ?
我就問左最簡單問題, 禧禧適合讀傳統/活動小學, 佢話禧仔屬被動型, 所以最好揀傳統好d, 唔係讀活動既會輸蝕.
但c la, 傳統比我感覺程度好深呀

禧媽
我都係尋日先攞成長記錄冊, 時間都幾趕,周老師話彤彤係數學上有d天份叫我要好好栽培佢,唔好'晒'左佢 ,就係咁喇~
ST= sin tung, see

[ 本文章最後由 joanne(ST) 於 07-7-13 17:53 編輯 ]

醒目開學勳章

原文章由 禧媽媽 於 07-7-13 16:11 發表
glory
可能因為譚 sir 教(大個d既)小朋友, 所以要嚴肅d掛 :loveliness:

祖安
解黎聽下 ~ 何解有 St 尾
彤彤呢排有咩活動呀 ??
佢有冇乖乖同你串生字呀 ?

禧媽
彤彤d 活動同舊年差不彤多,都係游0下水, 畫下畫,咁亞禧又安排成點呢~至於串生字就一時時啦,不過都keep 住俾佢每日寫自己中英文名一次,唔係開學時實唔記得晒喇~

joanne
我仲以為你係教徙添 :loveliness:  所以聖mud聖物
亞彤學梗珠心算, 會唔會咁樣, 所以佢係呢方面叻呢??

原來K3個名牌上, 已經有英文名

醒目開學勳章

原文章由 禧媽媽 於 07-7-14 12:04 發表
joanne
我仲以為你係教徙添 :loveliness:  所以聖mud聖物
亞彤學梗珠心算, 會唔會咁樣, 所以佢係呢方面叻呢??

禧媽
你唔講,我都唔覺添ST= 聖mud聖物,你係得既
說實話,我就唔係好覺彤彤對數學有興趣喇,因為每次叫佢做數學功課,我要變成lion 咁咆哮佢,先至cc氣去做

原文章由 joanne(ST) 於 07-7-14 23:55 發表

禧媽
說實話,我就唔係好覺彤彤對數學有興趣喇,因為每次叫佢做數學功課,我要變成lion 咁咆哮佢,先至cc氣去做

joanne
咆哮佢 ~ 冇咁誇呀
我見亞彤都好乖呀, 你果次都見到啦, 亞禧幾惡兇呀
有時叫佢做功課呢.....真係血都有幾桶

家下亞彤學珠算, 學成點呀? 咩級?

原文章由 joanne(ST) 於 07-7-14 23:55 發表

禧媽

joanne
冇計啦, 呢排留意梗小學, 梗係見得聖mud聖物多啦 :loveliness:

glory, allie
今日放假呀 ?

原文章由 禧媽媽 於 07-7-16 14:02 發表
glory, allie
今日放假呀 ?

你估我係glory咩?  glory 就成日放假!

唔....遲d你放產假咪唔得閒上來囉?  到時就重靜lu!

原文章由 Allie 於 07-7-16 14:20 發表

你估我係glory咩?  glory 就成日放假!

唔....遲d你放產假咪唔得閒上來囉?  到時就重靜lu!

allie
呵....你話 glory 加人工都不但只, 仲成日放假添
不過我都好羨慕

到時就重靜lu ~ 係呀, 你而家先知我既重要性呢
‹ 上一主題|下一主題