用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 英華小學家長Part 2
樓主: JP
go

英華小學家長Part 2 [複製鏈接]

JAMmama

我真係年紀大,鍾意懷舊,對BK舊版念念不忘:cry: 暫時未發現新大陸

[ 本文章最後由 csk 於 07-7-5 14:35 編輯 ]

原文章由 csk 於 07-7-5 14:32 發表
JAMmama

我真係年紀大,鍾意懷舊,對BK舊版念念不忘:cry: 暫時未發現新大陸

我估唔關年紀大唔大問題, 問題在於個新bk唔夠user freindly.....  今日又傻咗啦....係可以做到"新的在前" (第一版就係囉...但係click最新發表時間, 就變咗去到最舊個post到...你話佢到係唔係故得頭來又故唔到腳

all>>

依家有得揀”新的在前”or”舊的在前”

去”觀看賬戶”→”編輯個人資料”→係”回覆顯示”揀”新的在前”或”舊的在前”提交就ok喇

I have also changed my BIG HEAD picture!

原文章由 JP 於 07-7-6 19:43 發表
all>>

去”觀看賬戶”→”編輯個人資料”→係”回覆顯示”揀”新的在前”或”舊的在前”提交就ok喇

I have also changed my BIG HEAD pictur ...

JP,
唔該晒:D  真想鬧BK之時(突然又轉返舊的在前), 看到你這個POST, 才明白! 謝謝!

你個新大頭好靚喎! 在BK內選還是自己的? 不過紅了一點:loveliness:

原文章由 JAMmama 於 07-7-6 20:09 發表

JP,
唔該晒:D  真想鬧BK之時(突然又轉返舊的在前), 看到你這個POST, 才明白! 謝謝!

你個新大頭好靚喎! 在BK內選還是自己的? 不過紅了一點:loveliness:

JAM,

Thanks for your comments! I agree it was 紅了一點:loveliness:! So How about this one?

原文章由 JP 於 07-7-6 23:07 發表
I agree it was 紅了一點:loveliness:! So How about this one?

I see a beautiful photo of a white horse prince!  You should use this photo at the very beginning day in BK!
Everybody is specially made by God with purpose.  ;-) Never FROWN, even when U R SAD. 'Cos U never know who is falling In Love with your SMILE. :)

我終於找到你們了~

出咗去之後, 又好難找回喱個topic~

原文章由 JP 於 07-7-6 23:07 發表

JAM,

Thanks for your comments! I agree it was 紅了一點:loveliness:! So How about this one?

這個是不是你個仔? 唔好意思, 我只見過大仔表演, 細仔無印象 所以....問d咁ga問題

如果係你個仔緊係好啦:loveliness:  但係唔係的話.... 我怕個個都會問你喎:loveliness:

[ 本文章最後由 JAMmama 於 07-7-7 19:34 編輯 ]

原文章由 8Gu 於 07-7-7 16:17 發表
出咗去之後, 又好難找回喱個topic~

有兩個方法好易入返來,

1. save咗個英華小學條link咗做"我的最愛", 咁一入來, 便一看看到我們這裏的討論topic!
http://discuz.baby-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=191&page=1

2. 當你在其他討論區時 (例如:自由講場...小學雜談), 你可以落到最下"近左位置", click"最近訪問的討論區", 咁你一眼便看到你去過的討論區, 咁你便會發現有"英華小學", 你click佢便會入到來!

當你每到一個討論區時, 你便會發現最右上角會有"我的話題", 你只要click咗佢, 去到另一個版面時, 發現 "我的回覆", click咗後, 你便會找到發回覆過的文章, "我的主題", 便是你post過的主題!

報告完畢, 希望幫到你:loveliness:

[ 本文章最後由 JAMmama 於 07-7-7 19:32 編輯 ]

8Gu,
Your Big head looks cute! And now you have so many pictures posted too!
Everybody is specially made by God with purpose.  ;-) Never FROWN, even when U R SAD. 'Cos U never know who is falling In Love with your SMILE. :)

原文章由 JAMmama 於 07-7-7 19:22 發表

這個是不是你個仔? 唔好意思, 我只見過大仔表演, 細仔無印象 所以....問d咁ga問題

如果係你個仔緊係好啦:loveliness:  但係唔係的話.... 我怕個個都會問你喎:loveliness:

JAM妹>>

嘩!係得妳咁query我!:tongue:

How to made the last one be the top , thanks
Matthew ma
原文章由 JAMmama 於 07-7-7 19:31 發表

有兩個方法好易入返來,

1. save咗個英華小學條link咗做"我的最愛", 咁一入來, 便一看看到我們這裏的討論topic!
http://discuz.baby-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=191&page=1

2. 當 ...

JP:
我都想upload過張相,不過唔記得點做了! 請賜教!

JP張新張是新鮮滾熱辣---週年音樂會,Peter的個人冠軍演奏!

原文章由 JP 於 07-7-6 19:43 發表
all>>

I have also changed my BIG HEAD pictur ...

mayc>>

妳跟引文procedure入到去”觀看賬戶”→”編輯個人資料”→再係下列item整big head picture, 可用"browse"function
最後click "提交"

頭像  

寬: (140) 高: (93)

原文章由 JP 於 07-7-7 23:25 發表

JAM妹>>

嘩!係得妳咁query我!:tongue:

JP姐姐仔,
我唔係query你呀, 我真係唔知呀 你唔好怪我啦....我見張相好pro呀, 連影都好pro, 以為係d poster來, 但係又覺得你唔會放張poster落去, 所以才問d 咁愚蠢問題, 你唔好嬲, 我....自刮

原文章由 mayc 於 07-7-9 08:57 發表

JP張新張是新鮮滾熱辣---週年音樂會,Peter的個人冠軍演奏!

mayc,
都係你有見識, 小妹唔夠慧眼....又無慧根.... 我知JP兩個仔勁, 但係無見過佢細仔呀....下次, 真係要去認識吓佢兩個乖仔先得:loveliness: :loveliness: :loveliness:

原文章由 JAMmama 於 07-7-9 10:20 發表

JP姐姐仔,
我唔係query你呀, 我真係唔知呀 你唔好怪我啦....我見張相好pro呀, 連影都好pro, 以為係d poster來, 但係又覺得你唔會放張poster落去, 所以才問d 咁愚蠢問題, 你唔好嬲, 我....自刮 ...

JAMma,

我邊會咁小氣嬲妳jet!晒乜自刮咁嚴重呀?
張相咁pro 係YW top photographer 林sir 影架!

JP:
唔該晒!
終於upload番張相上去!
大家都 換了新大頭,我始終都唔捨得bigham仔!

原文章由 JP 於 07-7-10 11:21 發表

JAMma,

我邊會咁小氣嬲妳jet!晒乜自刮咁嚴重呀?
張相咁pro 係YW top photographer 林sir 影架!

oic, 因為張相真係好專業呀, 估唔到林sir真係好pro, 佢捕捉神情真係有一手! 個日, 水運會, 我地成班媽咪還說笑, 佢真係是最勤力個位阿sir, 大小場合, 走上走落, 必定有佢, 因為佢要滿場飛去影相  

話時話, 我想問, 小學生係唔係都有影相group gar? 因為水運會果日, 我見d小學生哥哥攞住d好pro 個d相機周圍影?
‹ 上一主題|下一主題