用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學(小學部) 大坑道真光幼稚園家長請進 (part 2)
樓主: lawandrew
go

大坑道真光幼稚園家長請進 (part 2) [複製鏈接]

原文章由 rebeccalols 於 07-8-17 12:44 發表

o... Social Work???

No!!! Try again

原文章由 lawandrew 於 07-8-17 12:59 發表

No!!! Try again

Teacher?

原文章由 rebeccalols 於 07-8-18 00:40 發表

Teacher?

你覺得我地似嗎??? 不過我地真係"張文光"的界別!!!

原文章由 lawandrew 於 07-8-18 20:09 發表

你覺得我地似嗎??? 不過我地真係"張文光"的界別!!!

唔似家, 因為 Teacher 只可以請病假, 點可以請假參加親子活動呀?  估唔到呀!

原文章由 rebeccalols 於 07-8-19 00:19 發表

唔似家, 因為 Teacher 只可以請病假, 點可以請假參加親子活動呀?  估唔到呀!

Hi rebecca:

我印象中好似沒有請假參加親子活動喎! 參加嗰d都係星期六過喎.

你新春親子日同觀課有來呀!

So are you teaching biology?

[ 本文章最後由 rebeccalols 於 07-8-20 12:59 編輯 ]

原文章由 rebeccalols 於 07-8-20 12:57 發表
你新春親子日同觀課有來呀!

So are you teaching biology?

Hi rebecca:

新春親子日? 黎嗰個係我老婆呀! 至於觀課, 係問準老細才出得黎呀!!! (我老細都算係噤lor)

Teaching Biology? Why u think I am teaching biology? 我個樣似???   

唔知你係唔係做護士的? or freelance, 要返shift. (這是我的直覺)

原文章由 lawandrew 於 07-8-20 18:52 發表

Hi rebecca:

新春親子日? 黎嗰個係我老婆呀! 至於觀課, 係問準老細才出得黎呀!!! (我老細都算係噤lor)

Teaching Biology? Why u think I am teaching biology? 我個樣似???   

唔 ...

見你上次講麵食同飯咁有心得, 應該有 biology 同 nutrition background 麻! 咁查實你係咩野專才呀?

我? not nurse.  名謂"Allied health professional".  都有係工作時與過d家長.

原文章由 rebeccalols 於 07-8-20 20:25 發表

見你上次講麵食同飯咁有心得, 應該有 biology 同 nutrition background 麻! 咁查實你係咩野專才呀?

我? not nurse.  名謂"Allied health professional".  都有係工作時與過d家長.

Hi rebecca:

妳唔講我也記不起有與妳討論過 rice & noodle. 妳真係好記性! 食飯會高d只是我個人意見, 不是有biology 同 nutrition background.

咩野專才??? 可能過2年要做通識專才 (通識通識, 通通都要識!!!) 因為今年係新高中開始第2年. 2年後會有第一批學生必須收讀通識科, 咁你話我係咩野專才??? 我都唔識答!!!

Allied health professional? 係唔係醫療輔助人員??? 如果係d範疇都好似幾廣的. 我教會有幾個好朋友都係. 一個係在HA 做放射治療, 另一個都係在HA 做物理治療師.

唔知妳係在HA or private sector 呢???

原文章由 lawandrew 於 07-8-21 16:18 發表

Hi rebecca:

妳唔講我也記不起有與妳討論過 rice & noodle. 妳真係好記性! 食飯會高d只是我個人意見, 不是有biology 同 nutrition background.

咩野專才??? 可能過2年要做通識專才 (通識通識, 通通都 ...

HA PT...

Allied  health 應為 專職醫療.

BTW, 好似冇人識得上黎, 不如開過個 topics 等新舊家長也來chat chat..

BTW, 你個 HA PT 朋友叫咩名呀?  pm 我知.

[ 本文章最後由 rebeccalols 於 07-8-21 19:20 編輯 ]

原文章由 rebeccalols 於 07-8-21 19:19 發表

BTW, 好似冇人識得上黎, 不如開過個 topics 等新舊家長也來chat chat..

舉腳讚成!!!

不過去邊道開??? 其實這個topic 都唔知點解比人搬咗黎這裡(小學部)!!!

Hi kent:

Twins 讀邊班???

Hi all:

See U all on coming saturday morning!!!!

Hello!
係我呀!唔知Kent哥記唔記得我呢?
我想請問下, 每年的幼稚園男仔多嗎(這裡有沒有仔仔的媽媽)?我現在要同仔仔留意幼稚園啦!出年要報, 因為真光小學係男女校, 但中學係女校, 甘多唔多男仔讀呢?
Don't worry!Be happy![/color purple]

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

我有個小小問題, 係真光幼稚園讀書,女仔係咪一定要剪短頭髮架

原文章由 Christy 於 07-12-20 10:59 發表
我有個小小問題, 係真光幼稚園讀書,女仔係咪一定要剪短頭髮架

yes!! smart and clean!!

Can I join the lucky draw?
‹ 上一主題|下一主題