用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學(小學部) 大坑道真光幼稚園家長請進 (part 2)
樓主: lawandrew
go

大坑道真光幼稚園家長請進 (part 2) [複製鏈接]

簽名被屏蔽

Hi kent:

霖霖叻女??? 佢成日都 (一言九"頂")!!! 我好難頂就真!!! 我寧願她好似 Katie 這樣"文靜".

唔知你會唔會同大細孖報吓游泳班? 尖沙咀 Y記好似真係唔多近妳地. (其實都唔多近我!) 不過勝在近mtr & kcr. 唔知東區有沒有近你們的泳班? 不過你要帶2個. 我想都幾辛苦!!!

其實霖霖可以考到比較高d level. 不過我估 Y記 d 教練覺得佢太細. 唔係好想比佢出大池游. (要到 level 4) 不過我覺得這樣也好. 執正佢d手勢才比佢出去練水.

希望大家都有一個充實的summer holiday!!!

原文章由 kent哥 於 07-7-10 15:50 發表

andrew
你話霖霖幾叻女呀, 又唔怕水, 一考就直入level 3.

請問真光幼稚園家長

請問真光幼稚園家長,你們的小朋友是否會選擇讀真光小學,另外幼稚園的教學模式是傳統定是活動教學?

原文章由 kent哥 於 07-7-10 15:50 發表

rebecca
你同kate都咁白, 長隆一定好熱啦.  

好心急呀, 幾時有相望下呀 ?

我的長隆之旅:

Day 1
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!fjL.iZqZEQMYf2RWbN.fYQ--/article?mid=634&prev=635&next=627

Day 2
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!fjL.iZqZEQMYf2RWbN.fYQ--/article?mid=635&prev=644&next=634

Day 3
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!fjL.iZqZEQMYf2RWbN.fYQ--/article?mid=644&prev=-1&next=635

原文章由 beautyyk 於 07-7-12 15:19 發表
請問真光幼稚園家長,你們的小朋友是否會選擇讀真光小學,另外幼稚園的教學模式是傳統定是活動教學?

Q1 未 Confirm...

Q2 活動教學

大家有冇收到關於港島西雨水排放隧道工程既 email?  似乎幾影響學校交通同環境...

Hi rebecca:

見到 kate 好張相都係頭濕濕同紅卜卜. kate 有冇話好辛苦??? 不過見到佢d笑容就知你地好happy!!!

題外話: 如果想玩水, 水槍, 滑水梯和泡泡, ocean park 好似都有得玩, 上2個星期我和霖霖都有去玩. (不過唔知現在有沒有)

原文章由 lawandrew 於 07-7-13 08:37 發表
Hi rebecca:

見到 kate 好張相都係頭濕濕同紅卜卜. kate 有冇話好辛苦??? 不過見到佢d笑容就知你地好happy!!!

題外話: 如果想玩水, 水槍, 滑水梯和泡泡, ocean park 好似都有得玩, 上2個星期我和霖霖都有 ...

Kate 由細到大都係成日頭濕濕同紅卜卜.

Ocean Park個個應該仲有得玩, 我姨甥女今日去左玩啦!

其實我仲放緊假, 23號先返工!  下星期會(自己)去書展.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

原文章由 rebeccalols 於 07-7-13 01:25 發表
大家有冇收到關於港島西雨水排放隧道工程既 email?  似乎幾影響學校交通同環境...

Hi kent:

內容大致如下:

港島西雨水排放隧道工程 (幼稚園部)

渠務處與真光家教會理事會開會. 通知真光會在07年底在真光幼稚園入口對面停車場進行"港島西雨水排放隧道工程", 工程需4年多, 高峰期每天約有100架次運泥車出入工地. 首半年每天進行一次爆石. 預計會引致若干環境和交通問題. 家教會和校董會密切跟進事情發展, 如有需要將徵詢各家長意見.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

原文章由 kent哥 於 07-7-16 16:24 發表

andrew
多謝資料.  你在哪裡睇到上面文章架 ?

Hi kent

I received a e-mail from TL last week!

原文章由 kent哥 於 07-7-16 16:26 發表

andrew & rebecca
慘啦, 到時咁嘈, 仲要爆石添呀, 咁點上堂呀 ?

你地點睇呀 ?

Hi kent & rebecca:

其實今年學校對面的地盤也很嘈! 不過還可以接受. 可能爆石時間會在放學後才開始. 不過不用太擔心, 霖霖每星期返教會都會同我講"不要為明天憂慮" 交比神和學校處理啦!

今日我地去左翔天廊玩

原文章由 lawandrew 於 07-7-16 18:02 發表

Hi kent & rebecca:

其實今年學校對面的地盤也很嘈! 不過還可以接受. 可能爆石時間會在放學後才開始. 不過不用太擔心, 霖霖每星期返教會都會同我講"不要為明天憂慮" 交比神和學校處理啦!

霖霖好有信心, 相信佢一生都能夠凡事交託給神!

原文章由 rebeccalols 於 07-7-16 22:46 發表
今日我地去左翔天廊玩

Hi rebecca:

Where is 翔天廊??? 有什麼東玩? 我下星期開始放假了! 我都想去玩吓!!!

原文章由 lawandrew 於 07-7-17 18:42 發表

Hi rebecca:

Where is 翔天廊??? 有什麼東玩? 我下星期開始放假了! 我都想去玩吓!!!

翔天廊係機場 Terminal 2.  Details 可看
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!fjL.iZqZEQMYf2RWbN.fYQ--/article?mid=680&prev=-1&next=665
‹ 上一主題|下一主題