用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 倒數仲有七日
go

倒數仲有七日

:time: 倒數!

聽日開始打 到d中學到問下要咩料先至得.

原文章由 CHUCHU 於 07-7-3 22:29 發表
:time: 倒數!

聽日開始打 到d中學到問下要咩料先至得.

希望各位心想事成…
:wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

請問各位係咪預左請一日 or 幾大日假, touch wood囝囝、囡囡派得唔理想,幫佢地搵學校呀?
健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

好緊張呀

祝大家順順利利。
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

我都好緊張 真係唔想諗太多,每天埋頭工作 .......
但身邊的人就成日問我!
C:\Documents and Settings\Tommy\桌面\jumppooh1.gif

原文章由 PCCW2319 於 07-7-3 23:27 發表
請問各位係咪預左請一日 or 幾大日假, touch wood囝囝、囡囡派得唔理想,幫佢地搵學校呀?

我請左4日
派到好學校,要繼續努力

我想請3日假, 但係好多野做, :cry: 見步行步

真係好緊張呀!! 希望大家心想事成, 派到第一志願

係呀,真係好緊張....我都請咗幾日假....:time:

原文章由 Sammy_007 於 07-7-4 09:18 發表

我請左4日
cherry=.=   :-(

回想上年我同大家一樣食唔安坐唔落, 成日叫自己放鬆d.好彩都派得唔錯. 希望各位媽咪都一樣派到合心水唔晒四處叩門

等到想

原文章由 Sammy_007 於 07-7-4 09:18 發表

我請左4日

明年到我啦!我都要留定d大假,希望到時唔駛拎/用啦
健康的生活態度其實不一定是要相信將來會變得更好,只不過是不對現況發牢騷或埋怨便是了。
「多欣賞、少挑剔;多感恩、少責備」,使相愛的人能相守到永遠!

我尋晚訓得唔好,個腦不受控制咁成晚諗住派中學d嘢,唉! 都唔知叩門叩邊間好?叩幾多間呢?間學校以呀女個成績叩到機會有幾多呢?:( 我唔想諗呀~~~~好煩呀!

原文章由 CHUCHU 於 07-7-5 11:29 發表
我尋晚訓得唔好,個腦不受控制咁成晚諗住派中學d嘢,唉! 都唔知叩門叩邊間好?叩幾多間呢?間學校以呀女個成績叩到機會有幾多呢?:( 我唔想諗呀~~~~好煩呀!

我諗著叩4間, 點知有一間話無叩門位 , 所以只係叩3間, 我唔想比個女有甘大壓力, 而家整定叩門位文件, 如果唔係個日就"騰雞"

倒數仲有七日

我有d驚,唔得嘅話,同亞囡去叩兩間。
may God give us luck!!!!

唔好咁担心啦...樂觀d...舊年話大部份(好似係超過80%)都可以派到頭三志願, 都唔一定唔得既。

我覺得扣門唔一定要漁翁撒網式, 2-4間ok喇, 太多亞女會打擊好大, 佢無晒心機, 到時面試就會表現唔到。各位媽咪知道結果時, 最要緊記得控制情緒, 唔好閙佢地, 佢地仲要我地支持架!

祝大家都派到心儀中學!

CHUCHU

唔好咁喇! 你唔夠精神捱病咗咪仲敝
呢幾日放開d心情, 唔係嚇嚇親囡囡添
你做咗咁多準備工夫, 到時如果有需要, 你都會應付自如

我祝你一擊成功, 唔駛叩門

我發覺係我地家長緊張, 我個女同我講有同學問佢緊唔緊張, 佢話唔緊張 好有平常心

原文章由 BB200200 於 07-7-6 14:07 發表
我發覺係我地家長緊張, 我個女同我講有同學問佢緊唔緊張, 佢話唔緊張 好有平常心

7月一開始我就開始好忐忑,問呀仔緊唔緊張,佢個樣好輕鬆咁話緊...張....
過兩日又問吓佢,佢就話,緊張~
頭先又問吓佢,佢話緊係緊張啦,下星期二就係~:loveliness:  
我諗為左大家都唔好咁緊張,我唔會再問lu~
緊張都冇用 一切都成定局~