用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 高小集中地 (2007)
樓主: Zoey
go

高小集中地 (2007) [複製鏈接]

Zoey,

我都知你好人, 記唔記得30/7有個音樂營, 想你幫我接菲菲傘!:loveliness:

原文章由 Zoey 於 07-7-16 13:02 發表
菲媽,

Any time 妳都可以打比我 bor !
菲媽 =^_^=

原文章由 菲媽 於 07-7-16 14:24 發表
Zoey,

我都知你好人, 記唔記得30/7有個音樂營, 想你幫我接菲菲傘!:loveliness:

菲媽,

妳講得咁大件樹咁, 嚇得我丫, 係咪接咋, 要送埋嗎?

今個星期我會同 Maggie 去睇 Harry 仔, 但只會 weekday 去, 因跟住落黎星期六上午都要上堂, 阿菲有冇興趣?  佢怕睇嗎 ?

Zoey,
你真係了解菲菲, 佢死都唔肯去睇 Harry! 我都冇佢辦法!

原文章由 Zoey 於 07-7-16 14:35 發表

菲媽,

今個星期我會同 Maggie 去睇 Harry 仔, 但只會 weekday 去, 因跟住落黎星期六上午都要上堂, 阿菲有冇興趣?  佢怕睇嗎 ?
菲媽 =^_^=

Zoey,

最好包接送啦 !

原文章由 Zoey 於 07-7-16 14:35 發表

菲媽,

?
菲媽 =^_^=

原文章由 菲媽 於 07-7-16 15:37 發表
Zoey,
你真係了解菲菲, 佢死都唔肯去睇 Harry! 我都冇佢辦法!

菲媽,

因為我都係觀人於微既媽咪 ma :D !

音樂營到時再聯絡妳 !  另外, 受 Maggie 所託, pm 了妳 , 要妳同阿菲幫番轉頭 tim !~

原文章由 Zoey 於 07-7-10 17:34 發表
joyhc,

我只係用番 bk 既大頭照, 所以都好容易整, 只係編輯個人資料度做;  至於若 post 玉照我就未試過, 要試下先話到妳知 :) !

zoey, joanne 2004

多謝你們啊﹗我終於都有面見人啦﹗
之前整的時候還以為整唔到,因為最後出來的信息還是未能 "save"呢。又加埋這二天家中的電腦壞了﹗
哈哈,原來今晚一入來看看﹗有面見人了﹗

各位家長,

有好消息! 經可靠消息証實, 今年民小派民中人數接近200人!
菲媽 =^_^=

是不是一年級已經轉直資呢?

是不是四年級應該會成功轉全日制呢?

六月尾時學校出過一張通告, 話希望能夠 08-09 年度小三及小四同步進行全日制, 所以或者到時再看看進展如何呢 !

依家真係好多人喜歡全日制, 好少我依 d 鍾意半日制既媽咪 :time: !

菲媽>>7月初參加畢業典禮時, 校長話去年有90.4%升回原校, 知否今年200人有幾多%呢?

Zoey>>我都鍾意返半日架, 但無奈...

暑假過左三份一 , 大家小朋友係咪好 happy 呢 :loveliness: ?

我就覺得平日既缺乏睡眠症, 依家終於可以對症下藥, 訓番夠本喇 !  今年既暑期活動都唔錯, 好多野都有進步 , 不過黎緊九月番全日, 所有活動要大執位, 希望度得掂個 schedule 啦!

昨日看了 Harry 仔, 一 d 都唔驚, 但係就有 d 悶, 若有其他選擇既話, 都可以考慮下其他 !

[ 本文章最後由 Zoey 於 07-7-20 13:11 編輯 ]

你地今年有冇去書展呀? 今年我例牌都有帶兩個囡囡去逛逛,
阿囡仲約左個同學仔一齊去. 阿囡同佢同學仔係新雅掃左幾本
新書, 大部份都係馬翠蘿的作品. 佢地最開心係在會場見到馬
翠蘿, 仲問佢取了簽名又同佢影相 佢地兩個不知幾開心.
阿媽我反而掃左幾本補充, 我仲更加開心

今日因要放底阿女在灣仔上堂, 唔駛專登過海 :loveliness:  (因其實冇乜特別野好想買), 兩粒鐘時間, 兼有 free tickets 驅使下, 好快咁在 Hall 5 打左個白鴿轉 !

因時間唔太多, 所以所有八折或以下既書籍都沒逗留太久:D , 樂思係最多家長部住買習作既地方, 所以又唔想同人迫 !  最後在一間, 選了一些我覺得不錯, 關於 grammar & writing 的, 同埋一些趣味英語既書仔, 有 7 折及 75折, 加埋些少其他, 大概用了三百大元啦 .

[ 本文章最後由 Zoey 於 07-7-22 13:51 編輯 ]

原文章由 桃子 於 07-7-21 13:43 發表
你地今年有冇去書展呀? 今年我例牌都有帶兩個囡囡去逛逛,
阿囡仲約左個同學仔一齊去. 阿囡同佢同學仔係新雅掃左幾本
新書, 大部份都係馬翠蘿的作品. 佢地最開心係在會場見到馬
翠蘿, 仲問佢取了簽名又同佢影 ...

我同亞女都有睇馬翠蘿的作品,好似[鋼琴女孩],[跨越生死的愛]都是教導正面及積極的人生觀,很適合成長中的少年人睇.
係呢!新雅幾多折呀?

菲媽,

前天回學校, 見到一班大哥哥帶住一班小學生, 應該係科學營既活動, 真係好似幾 happy 咁 , 妳地最後有冇報名?  若果好似妳上次咁話, 跟手 book 埋黎宿營, 我諗 d 小朋友真係會好開心, 下次諗諗佢 !

[ 本文章最後由 Zoey 於 07-7-25 10:47 編輯 ]

菲媽,

新版面真係好攪笑, 日光白白整個月亮出黎, 仲要慢吞吞咁, 唔通想我地快 d 去訓 . . . . . . 唔知今次又 post 唔 post 到!~

下次我地一定要早 d 留意, 有得玩我一定冇問題, 不過活動好似要抽籤, 我見今次有好好好多小朋友參加!~

各位,

黎緊校際朗誦及音樂節既 syllabus 已經出左, 又係時候同老師夾下選材既問題啦 .

Zoey,

多謝報料, 唔怪得老師昨晚打電話比我啦, 但我miss左佢call, 等我call 返佢先!

原文章由 Zoey 於 07-7-27 10:45 發表
各位,

黎緊校際朗誦及音樂節既 syllabus 已經出左, 又係時候同老師夾下選材既問題啦 .
菲媽 =^_^=

菲媽,

朗誦節九月就截止嫁喇, 今年有冇興趣去湊下熱鬧 ?
‹ 上一主題|下一主題