用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 高小集中地 (2007)
樓主: Zoey
go

高小集中地 (2007) [複製鏈接]

我是自己送飯的, 所以答不倒你好吃否, 不過, 我印象中, 那供應商是在元朗的, 不知焗幾耐, 會否有細菌呢? 但其實我個囡那班都有人自己一早帶埋飯返學, 都是焗那麼長時間又好像無事.

maggkiki,

Thanks a lot!

或者我會試下一個月學校餐, 等佢同 d 同學玩下先 !  

不過最終都會嘗試自己愛心餐, 因為佢地仲係發育年齡, 我會盡力希望做埋個小學階段, 若果真係要五點起身都冇計啦 !

ak25,

妳都咁早, Good Morning :loveliness: !

我就梗係希望下午有得送飯, 咁就一定最好吃, 但我地住係 d 比較偏既地方, 民生的學生唔多, 佢地已經話左黎緊一年沒有接下午既學生, 所以唔會入黎幫我送飯, 真係慘 !  妳地係咪都係褓母車送?

我都訪問過一朝早帶飯既媽咪, 佢地都話 okay, 雖然沒下午帶咁好, 但自己感覺, 都會較供應飯盒好一些;  但每日都咁早起身, 真係好大既考驗 .

[ 本文章最後由 Zoey 於 07-7-10 10:44 編輯 ]

早晨, 我真無禮貌呢, 要前輩來先打招呼.

我要返工的, 所以中午是工人送飯. 如果你想一早

真麻煩, 又出不到字.

, 可以前一晚準備定, 但就辛苦你喇, 相信都不會難倒你這廿四孝媽咪吧. 順便提提你, 除了準備保溫飯壺外, 記得要買埋保溫袋裝飯壺, 可以保持較長時間.

ak25,

我剛在私房問關於妳囡囡皮鞋的問題, 因為我都打算買對新皮鞋比阿女, 妳有空幫我 check check 啦, thanks a lot!~

原文章由 ak25 於 07-7-10 11:40 發表
真麻煩, 又出不到字.

煮, 可以前一晚準備定, 但就辛苦你喇, 相信都不會難倒你這廿四孝媽咪吧. 順便提提你, 除了 ...

哇,我覺得你們很偉大啊﹗要咁早起身﹗
嗯,我的囡就很喜歡在學校吃飯啦﹗我放手給她自已揀,不過就只是揀d 唔健康的 A & C 餐,其中比較健康的 B 餐 就好少吃了,下學期尾的時候,供應商有推廣過健康餐,話一個月內吃了三次以上就有小禮物送,於是我就鼓勵佢食了三次 B 餐,但過後佢話我知,都冇禮物仔送,呃人ge, 哈哈,笑死我。

我想請教吓:點樣可以整到個樣在新的版面上啊﹖
我整極都整唔到,所以依家冇面見人﹗

joyhc,

我只係用番 bk 既大頭照, 所以都好容易整, 只係編輯個人資料度做;  至於若 post 玉照我就未試過, 要試下先話到妳知 :) !

joyhc,

我在編輯個人資料打左必填資料,在下面"頭像顯示設置"選"顯示頭像",再在下面"頭像"按"瀏覽"然後選你自己儲存圖像的file再按提交.你試試吧!

zoey>
我仔都食過幾個月學校飯,後來改為校車送飯.其實看餐單的選擇都不錯的,不過不知對不對你小朋友的胃口.
愛心飯盒一定好過學校飯,你囡囡真幸福,有你這個好媽咪

想問下各位關於學校訂飯的問題, 如果我訂左飯, 但係突然
個日sick leave, o禁個日有冇得取消飯呢
另外飯盒公司有冇供應餐具架

原文章由 桃子 於 07-7-12 18:10 發表
想問下各位關於學校訂飯的問題, 如果我訂左飯, 但係突然
個日sick leave, o禁個日有冇得取消飯呢
另外飯盒公司有冇供應餐具架

桃子

訂左飯係冇得取消架 因我個女都試過sick leave, 都冇退回飯錢.  我想是因為供應商已一早預備好晒d飯盒, 唔會話邊個病就refund.  反而試過我個女果日唔舒服, 我唔想佢食學校飯, 而叫校車送自己食物俾佢, 點知老師成個飯盒俾佢帶番屋企:)

另外一開學時訂飯, 供應商每人送左一套環保餐具俾佢地用 當然我諗可以用番自己餐具都得:loveliness:

maggkiki,

Thank you for yr info. 明白哂了.

桃子>

我仔試過因無返學(sick)要求退飯錢兩日.我大約8:45打去,但佢地d態度就認真麻麻地,不過都有退番錢俾我.我女學校果間d服務就好好多,一打去講就可以退番張現金劵,吾舒服但有返學都可以改食通粉.

Joanne2004,

咪係law. 我細囡學校個間供應商都係同一做法, 上午打去取
消, 佢會在下個月退番錢比我地. 另外不用成個月訂哂, 你可
以選擇某幾天不吃都得. 如果小朋友不舒服, 可以一早call
佢地轉通粉或三文治, 真係好彈性的.
唔知學校幾時會檢討轉另一間供應商呢

Thanks Joanne2004 & 桃子

乜原來sick leave 冇食到可以退番錢架, 咁我真係唔知喎, 因為係第一年訂飯, 而學校又冇俾到信息話比我地知, 所以我以為冇得退添 咁其實係咪可以同學校反映下, 等供應商可以彈性處理呢d問題呢

Zoey,

星期日又唔見你地, 我有事相求, 可否幫幫忙!
菲媽 =^_^=

原文章由 菲媽 於 07-7-16 12:18 發表
Zoey,

星期日又唔見你地, 我有事相求, 可否幫幫忙!

菲媽,

唔好講 '求' 咁嚴重, 有乜事快 d 講!~

菲媽,

Any time 妳都可以打比我 bor !
‹ 上一主題|下一主題