用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 高小集中地 (2007)
樓主: Zoey
go

高小集中地 (2007) [複製鏈接]

zoey>> please check pm

桃子>> 恭喜晒, 見倒你, 真開心.

真是多謝你們e班前輩, 我們k.1, 你們就p.1, 一眨眼已經4年了, 一路都好彩有你們提點, 我同個囡先可以順利過渡.

桃子,

Welcome back   !

雖然睇到有 d 眼花, 但新版面 function 多左 !

原文章由 ak25 於 07-7-5 19:41 發表

真是多謝你們e班前輩, 我們k.1, 你們就p.1, 一眨眼已經4年了, 一路都好彩有你們提點, 我同個囡先可以順利過渡.

ak25,

唔好客氣啦 !  幫到小朋友, 最大既功勞, 一定係做媽咪既 :loveliness: , 所以妳都係快 d 叫妳 honey 獎勵一下妳 !

桃子,

你終於都出現, 等左你好耐啦!:loveliness:

ak25,

恭喜你wor, 有咩開心野同大家分享下啦!:D
菲媽 =^_^=

菲媽,

下星期一取成績表, 妳地有冇校車接送 ?

(補充: 妳地尋日開始上游水未呀?  我剛借了一本相當不錯既中文書, 看完借給妳們看, 好既中文書我覺得比英文書更難找啊! )

[ 本文章最後由 Zoey 於 07-7-6 12:30 編輯 ]

菲媽>>做媽咪的最重要都是小朋友開心健康成長, 其次就是成績理想, 今年個囡各方面都幾好, 成績仲超出我們預期tim, 所以好開心.

Zoey,

我地9/7, 12/7都有校車接送.  

游水12/7號先開始, 我地星期幾會相遇架!

原文章由 Zoey 於 07-7-6 09:54 發表
菲媽,

下星期一取成績表, 妳地有冇校車接送 ?

(補充: 妳地尋日開始上游水未呀?  我剛借了一本非常唔錯既中文書, 看完借給妳們看, 好既中文書我覺得比英文書更難找啊! )
菲媽 =^_^=

ak25,

聽到都登你開心! :loveliness:

原文章由 ak25 於 07-7-6 11:09 發表
菲媽>>做媽咪的最重要都是小朋友開心健康成長, 其次就是成績理想, 今年個囡各方面都幾好, 成績仲超出我們預期tim, 所以好開心.
菲媽 =^_^=

原文章由 菲媽 於 07-7-6 12:08 發表
Zoey,

我地9/7, 12/7都有校車接送.  

游水12/7號先開始, 我地星期幾會相遇架!

菲媽,

妳地就好啦, 我地依家好似住左去山卡啦咁, 校車一 d 都唔 user friendly, 好似獨市唔憂妳唔坐咁 !  妳地將軍澳 d 車肯上黎就好啦, 收貴 d 我都滯呀, 依家好慘呀 !  想帶飯都唔得呀 !!

Zoey,

我地校車真係幾好架, 服務好, 價錢合理, 又有禮貌, 又準時, 樣樣有商有量, 我好放心架 ~~好似買廣告 , 見你咁慘, 最多我幫你問下佢做唔做你生意 ...

另外, please check pm

原文章由 Zoey 於 07-7-6 13:16 發表

菲媽,

妳地就好啦, 我地依家好似住左去山卡啦咁, 校車一 d 都唔 user friendly, 好似獨市唔憂妳唔坐咁 !  妳地將軍澳 d 車肯上黎就好啦, 收貴 d 我都滯呀, 依家好慘呀 !  想帶飯都唔得呀 http:// ...
菲媽 =^_^=

菲媽>> 多謝你.

我都來同你地say hi先!
一年真係過得好快,暑假真好,可以真正輕鬆下.
今年暑期我地主攻游水,希望快d上手.其餘有d興趣班,都係日日都出下街,都好充實嫁la.

菲媽,

你就好喇!下星期兩天都有校車坐, 我都冇校車坐,
兩日都要我帶阿囡出來, 真係早過番學. 不過你星期
一唔係都有份回校領獎

Zoey,

可唔可以介紹新bk 有什麼新function 呀 因為
我仲係摸緊呀?

[ 本文章最後由 桃子 於 07-7-7 18:12 編輯 ]

桃子,

我覺得打唔同既 font 比以前容易, 好似 bold, italic, underline, size,  基本上就同 word 差不多用法;  或者插圖都好容易 .

非常羨慕妳們的全職媽咪,每天可陪伴妳的寶貝成長.:)

是啊﹗我都很羨慕你們啊,我都十分希望可以全情投入咁陪伴自己的小朋友成長,但事實上,現時尚未可以,所以有時都會唔開心家,不過唔緊要啦﹗唯有平時補償多些啦﹗

是啊﹗我都很羨慕你們啊,我都十分希望可以全情投入咁陪伴自己的小朋友成長,但事實上,現時尚未可以,所以有時都會唔開心家,不過唔緊要啦﹗唯有平時補償多些啦﹗

PPKWOK, joyhc,

其實我地 li 度都有要工作既媽咪, 好似菲媽都係嫁 (唔好意思菲媽, 係妳背後講妳 tim ), 但係佢都好多親子, 又幫學校做好多義工, 有時反倒自愧不如 :D  , 所以雖然 quantity 好重要, 但 quality 可能更重要 , 總之大家一齊努力啦 :loveliness: !

[ 本文章最後由 Zoey 於 07-7-9 23:12 編輯 ]

各位小一既家長,

真係要請教番妳地先得喇 !~  做個問卷先, 妳地小朋友鍾唔鍾意食學校既飯餐呀 :loveliness: ?

來年我地全日, 本來真係好想整飯比阿女, 可惜冇校車送, 要一早六點鐘整定唔知捱唔捱得住 !~

Zoey

點解校車唔送呀?  通常走下午班轉車就搭單送埋, 我個女試過唔舒服, 唔想比佢食學校飯, 叫校車送埋好方便

至於你話小朋友鍾唔鍾意食, 我個女就話鍾意, 因最主要係佢想同其他同學一齊食學校飯,  所以佢話好食喎  但我就覺得麻麻地:-x  不過佢話要食就由得佢, 訓練佢乜都要食

[ 本文章最後由 maggkiki 於 07-7-10 00:31 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題