用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 高小集中地 (2007)
go

高小集中地 (2007) [複製鏈接]

BK 轉了新版面, 舊的討論已有一定數目, 不能張貼新文章了, 那就在此開一個新的標題吧 :loveliness: !  其實, 都要多謝 BK 給了平台我地分享同認識 .

時間過得實在快, 小朋友, 都由最初小一, 到現在快將升上小五啦!~  雖然, 這裡看的家長   , 似乎多過喜歡分享的    , 但希望這裡仍有它存在的價值, 給我地有空入來呻呻, 或報喜或報憂, 日子過得更快更充實   !

(咁多年感情 + 點點滴滴, 都係 quote 番個舊 topic, 等第時可以睇下, 原來以前自己咁傻瓜 !)

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=80140&extra=page%3D1&page=1

[ 本文章最後由 Zoey 於 07-7-9 23:47 編輯 ]
   0    0    0    0

Zoey,

終於都找到新屋! 我來報到先!

其實要多謝你就真!  全靠你撐住個場, 不過我一定支持你!
菲媽 =^_^=

原文章由 菲媽 於 07-7-4 12:00 發表
Zoey,

終於都找到新屋! 我來報到先!

其實要多謝你就真!  全靠你撐住個場, 不過我一定支持你!

菲媽,

咁妳就得閒入黎同我唱下雙黃 law wor :loveliness: .

尋日我收到 confirm 旅行既電話喇, 妳收唔收到呀?

(後補: 傻豬 . . . 舊既 topic 回覆唔到嫁喇 . . . 事關 . . . 尋日我都打完一大餐 . . . . . .   )

[ 本文章最後由 Zoey 於 07-7-4 12:25 編輯 ]

Zoey,

我都收到, 我仲叫姜姜一齊報名, 到時佢地三個又一齊玩!:D

好開心之前消失左既topic全部出現番, 你可以繼續分享好文章!

不過剛才我係舊屋留言(send左2次) , 但又睇唔到! 唔知咩問題呢!

原文章由 Zoey 於 07-7-4 12:12 發表

菲媽,

咁妳就得閒入黎同我唱下雙黃 law wor :loveliness: .

尋日我收到 confirm 旅行既電話喇, 妳收唔收到呀?

(後補: 傻豬 . . . 舊既 topic 回覆唔到嫁喇 . . . 事關 . . . 尋日我都打完一大餐 ...
菲媽 =^_^=

:tongue: 我都打左一大餐, 仲send 左2次, 以為自己有問題, 仲懷疑自己開始有病! 激死我!

原文章由 Zoey 於 07-7-4 12:12 發表

(後補: 傻豬 . . . 舊既 topic 回覆唔到嫁喇 . . . 事關 . . . 尋日我都打完一大餐 ...
菲媽 =^_^=

菲媽,

唔係個個 topic 都回覆唔到嫁, 只係我地之前那個已經超左一定回應數目 (好似 1000 咁上下), 所以先冇得再回應!  不過其實應該連打都唔比人打, 咁就唔駛晒左我地 d 心機啦 :( , 嘔心瀝血嫁 ma   .

Zoey,

講開又講! 你個樣變左, 嚇死我, 好彩我醒目, 識入黎搵你, 我驚無人認得你, 個個唔識路入黎wor!

等我都換個靚樣, 嚇下人先!

[ 本文章最後由 菲媽 於 07-7-4 12:48 編輯 ]
菲媽 =^_^=

菲媽,

我個造型好有深度嫁, 妳睇多 d 感受下啦   !

妳都快 d 換新裝啦   .

BK換左版面,  我換左個新look, 好快又新學期, 又有新老師, 一切都重新開始….:D

其實真係捨不得舊topic, 四年多的日子, 四千多個留言, 都好值得我們懷念和回味!:loveliness:

不過人要向前望, 不要留戀過去, 要積極面對未來, 希望大家踴躍在這裡分享留言   , 在未來日子繼續互相鼓勵和支持!
菲媽 =^_^=

菲媽,

嘩 ~ 最後個個係未都係面具黎嫁   . . .

星期六朝早阿女要上英文呀, 去唔到睇戲 tim , 下次約睇 Harry 好嗎?  妳買飛 !

今個 Sunday 阿女要番母會獻奏, 跟住又有 d program, 所以 see you next week 喇 .

終於找到你們了, 同各位say hi 先.

原文章由 ak25 於 07-7-5 09:39 發表
終於找到你們了, 同各位say hi 先.

ak25 ,

小朋友升小二啦 !~

li 年小朋友過得開心嗎 :loveliness: ?  暑假有乜好節目呀 ?

佢好開心, 好鍾意返學呀, 放假都掛住同學仔同老師, 今年仲比

點解唔見咁多字架.

原文章由 ak25 於 07-7-5 16:27 發表
點解唔見咁多字架.

我聽人講, 若有 d 字係認唔到既, 就會出唔到後面既所有字, 或者妳試下 del 或改一下出唔到既那個字, 睇下得唔得啦 .

咁咪要再打過?  我記得跟住是用咩字啦.

佢好開心, 好鍾意返學呀, 放假都掛住同學仔同老師, 今年仲送份大禮比我地 tim, 真是老懷安慰.
暑假會去學游水, 小提琴, 滾軸溜冰, 加埋鋼琴, 畫畫同圍棋, 差不多日日都出下街, 好忙架, 你們呢?

原文章由 ak25 於 07-7-5 16:43 發表
佢好開心, 好鍾意返學呀, 放假都掛住同學仔同老師, 今年仲送份大禮比我地 tim, 真是老懷安慰.
暑假會去學游水, 小提琴, 滾軸溜冰, 加埋鋼琴, 畫畫同圍棋, 差不多日日都出下街, 好忙架, 你們呢?

送左乜野大禮比妳呀 ?  不過都恭喜左妳先 :loveliness: !~

我地暑假都係平時學個 d, 好似鋼琴, 大提琴, 普通話等, 另外會再加 d 暑期羽毛球, 乒乓球, workshops 同戶外活動;  li 個暑假會睇多 d 圖書 (平日冇時間睇 ), 同埋放多 d 時間去練琴 (平日冇時間練 )!

Zoey,

:loveliness: 咁都比你睇穿!

今個星期日見唔到你... 我地好掛住你架!

原文章由 Zoey 於 07-7-4 21:08 發表
菲媽,

嘩 ~ 最後個個係未都係面具黎嫁   . . .

星期六朝早阿女要上英文呀, 去唔到睇戲 tim , 下次約睇 Harry 好嗎?  妳買飛 !

今個 Sunday 阿女要番母會獻奏, 跟住又有 d program, 所以 se ...
菲媽 =^_^=

Hello 你地好!
我終於都入到喇! 真係全靠ak25.
人老喇 我都需要時間去適應新的bk.
‹ 上一主題|下一主題