用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青衣主恩小學 聖公會青衣主恩小學{家長交流站}Part2
樓主: 法子
go

聖公會青衣主恩小學{家長交流站}Part2 [複製鏈接]

我都冇稔到講下意見都比人"針"law~所以我都唔講佢學校d野~
ok la~有你地傾,我就開心曬~~

原文章由 Eva** 於 07-7-7 10:55 發表
法子,
算啦,道不同不相為謀,同佢 講多都哂氣啦~駛乜理佢~

[ 本文章最後由 法子 於 07-7-7 12:43 編輯 ]

你地班有冇功課做?依幾日好似有番d 播~~

tkk,
中學10號放旁喎,緊唔緊張?

原文章由 法子 於 07-7-7 12:33 發表
我都冇稔到講下意見都比人"針"law~所以我都唔講佢學校d野~
ok la~有你地傾,我就開心曬~~

法子:

你都係長老級啦(唔係話你老呀下,米誤會呀 ), BK係點, 你唔會唔知道掛 始終打出來既字冇表情, 冇語氣, 係易有誤會架啦... 睇開D啦...所以我都好少過區

星期六連電腦都冇得摸下呀, 仲想msn喎... 真係閒日我先得架乍.

係喎~~十號就快來啦喎.... 老實, 我唔係太緊張, 不過近日發生左d野, 令我同亞二有d十五十六者...容後再同你講故事呀下...

[ 本文章最後由 tkkmama 於 07-7-8 08:15 編輯 ]

BK 雜左好多,冇計~0岩傾就0岩2句~唔0岩就算數~~~
我check 左pm, 個故事好good呀!!!

原文章由 tkkmama 於 07-7-8 08:13 發表

法子:

你都係長老級啦(唔係話你老呀下,米誤會呀 ), BK係點, 你唔會唔知道掛 始終打出來既字冇表情, 冇語氣, 係易有誤會架啦... 睇開D啦...所以我都好少過區

星期六連電腦都 ...

法子,
please check pm~

收到,thx~~
你現在得閒嗎?我想知我們中文係咪用漢語拼音版??

del

[ 本文章最後由 法子 於 07-7-8 23:03 編輯 ]

法子,
miss話夜晚唔方便&要到9月先開始~

下.....咁可能要揀其他了~~~
我唔想等9月....:-| :-|

原文章由 Eva** 於 07-7-9 11:26 發表
法子,
miss話夜晚唔方便&要到9月先開始~

原文章由 法子 於 07-7-9 11:31 發表
下.....咁可能要揀其他了~~~
我唔想等9月....:-| :-|

我都唔想等到9月~:-| :-| 咁仲有冇其他老師~

大家留意下,我又問下人先

原文章由 法子 於 07-7-9 21:45 發表
大家留意下,我又問下人先

法子:

我係heart & moon,前排bk轉新版上唔返bookmark個學校欄,走出黎小學個海睇吓,先發覺妳囡囡轉左校.
聽講,青衣主恩相當唔錯,佢讀得好開唔開心呀?

妳地係唔係想搵普通話老師?我識得個學生家長,而家分別係兩間機構教緊普通話,佢話都有接私人既普通話補習做,每個鐘$120,幾多個人上都係收咁既價錢.

個家長母語係普通話,佢係學校既義工家長,做事負責、有交帶,教得個囡仲好有禮貌添,教小朋友應該唔錯
(不過因我地學校唔將普通話當做主科,我九月後又有個唔識講廣東話、但好錫我囡既北京朋友來港住幾年,所以冇諗住搵呢位家長補習,未試過效果)

假如有興趣既話,請pm我,讓我搵果位家長聯絡俾妳:)

妳囡囡仲有冇去玩溜冰?我囡已經冇了,剩係跳舞、游水同參加學校既興趣班同學琴,都已經好唔得閒,都唔知幾時有機會再碰到了...

[ 本文章最後由 csy_ma 於 07-7-9 22:50 編輯 ]

原文章由 csy_ma 於 07-7-9 22:44 發表

法子:

我係heart & moon,前排bk轉新版上唔返bookmark個學校欄,走出黎小學個海睇吓,先發覺妳囡囡轉左校.

妳地係唔係想搵普通話老師?我識得 ...

csy_ma,
please check pm~thanks~

heart & moon好耐冇見la~~你轉左名?你女女好嗎?你依家係全職/在職媽媽?
我女女轉左半年了~佢都讀得唔錯,仲做左班長仔添,最緊要小朋友讀得開心...
我囡囡耐唔耐都會去玩下溜冰,佢都幾中意架,,,,見人地街d哥哥踩個d"單線滾軸"又話想試 ......依家d小朋友真係多野攪架,帶出帶入自己都好累..(自己身體唔好law,昨天先發冷;周身痛;手腳軟...ops:" /> ops:" /> 訓左一晚出左身汗好D D了)你囡囡有冇係城當學跳舞?會係咩時間學?如果時間爽,我可以帶呀囡一齊聚下舊喎

法子:

妳地係唔係想搵普通話老師?我識得...

[ 本文章最後由 法子 於 07-7-10 11:25 編輯 ]

法子,唔知陣間放學見唔見到你呢~

tkkmama ,今日放榜喎~亞二派咗邊呀,ok嗎?

原文章由 Eva** 於 07-7-10 11:44 發表
法子,唔知陣間放學見唔見到你呢~

tkkmama ,今日放榜喎~亞二派咗邊呀,ok嗎?

派左啦, ok左啦, 第一志願, 今年派得好好呀... 留意下佈告版有冇公佈..

[ 本文章最後由 tkkmama 於 07-7-10 11:48 編輯 ]

原文章由 tkkmama 於 07-7-10 11:46 發表

派左啦, ok左啦, 第一志願, 今年派得好好呀... 留意下佈告版有冇公佈..

tkkmama,
恭喜哂~琴晚有冇訓唔着~

原文章由 tkkmama 於 07-7-10 11:46 發表

你都唔愁架la,你女女成績好,你係屋企un un 腳得la~
知唔知今年tycy整體派位如何?

你都唔愁架la,你女女成績好,你係屋企un un 腳得la~
知唔知今年tycy整體派位如何?
‹ 上一主題|下一主題