用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07約克升L2 - 快d入黎傾傾啦!
樓主: VVbaby
go

07約克升L2 - 快d入黎傾傾啦! [複製鏈接]

Vvbaby,

而家係唔係8號舍上堂? 謙謙話佢係"唐老鴨組",希希呢?

浚逸媽咪
你上到黎啦!你好呀!
你知唔知呀?你現在的班主任,係我地上年開學時個個班主任Miss Yeung呀!今日我同佢打招呼,仲同佢講好可惜佢唔係迪迪班主任,佢話Miss Kwong都好好架,而且迪迪都進步左好多呢!我希望迪迪今年都有進步便老懷安慰了:D !
原文章由 ChunNgaiBB 於 07-8-15 09:48 發表
重有我呀!

Chun Ngai (Justin)-囝 2/7-荔枝角-9号車

版主

原文章由 jujumama 於 07-8-15 21:17 發表
Vvbaby,

而家係唔係8號舍上堂? 謙謙話佢係"唐老鴨組",希希呢?

希希都係donald組喎, 佢話仲有mickey & minnie組添, 我仲以為佢又亂講野, 因我知其他班都係用生果黎分組架, 唔係用disney character黎分組呢!

係架, 依家係8號校舍, 我睇過個課室, 大過上年果個呢! 嘻嘻!

Hi大家好,

雅媛呢幾日返學好開心呀 ! 我初初都好擔心佢轉左2E會無晒以前d同學仔,會唔慣!但 佢話都有好多以前既friends 哦 !

但係點解唔見以前同班既上線既?

Hi Alien,

HELLO ! 阿女呢兩日同我講過有個新朋友叫迪迪,我估應該係你個仔 ????? 我地以後可以多d上黎交流一下 !

[ 本文章最後由 stellat 於 07-8-18 03:22 編輯 ]

原文章由 VVbaby 於 07-7-3 16:23 發表
HI! 各位今年升L2既同學, 快d入黎update資料喇!

07 York "L2"同學仔

L2A~AM
Belinda~沚峰~囝23/10~馬鞍山~5號車
bie~心心~囡23/7~將軍澳中心~2號車
卓楠媽咪~楠楠~囝3/3~將軍澳中心~2號車
may58~ ...

Justin - 鎮毅-囝2/7-荔枝角-8号車

sorry!
認錯人!
原文章由 ChunNgaiBB 於 07-8-20 09:20 發表

Justin - 鎮毅-囝2/7-荔枝角-8号車

stellat
迪迪係蜜蜂組wor,雅媛係什麼組呀?佢回來常叫Renee,唔知係邊個呢?

[ 本文章最後由 Alien 於 07-8-21 01:24 編輯 ]

不知多唔多同學讀L2A AM, 因為我星期一難得接謙謙放學, 見唔到謙謙的同班同學, 會不會全部搭晒校車
你們要將一切的憂慮卸給神,因為他顧念你們。 (彼得前書5:7)

winnie30,
Tsz Fung goes home by school bus.  What's your son's group?  Tsz Fung said he is Vegetable Group/Broccori Group.  I don't know which one is correct.

bie,
Which group does Sum Sum (Apple) belongs to?

原文章由 winnie30 於 07-8-22 08:50 發表
不知多唔多同學讀L2A AM, 因為我星期一難得接謙謙放學, 見唔到謙謙的同班同學, 會不會全部搭晒校車

Belinda,
  那我要返去問一下謙謙在哪個group, 你又知唔知A班有幾多同學仔呀?

原文章由 Belinda 於 07-8-22 13:19 發表
winnie30,
Tsz Fung goes home by school bus.  What's your son's group?  Tsz Fung said he is Vegetable Group/Broccori Group.  I don't know which one is correct.

bie,
Which group does Sum Sum ( ...
你們要將一切的憂慮卸給神,因為他顧念你們。 (彼得前書5:7)

大家好!
各位L2A既家長, 你地好! ISAAC都係L2A AM, 佢同我講佢係(青菜組)呀! 搭18號校車返學放學, 請大家多多指教!!

winnie30,

A few mummies has reported before.  VVbaby is updating the list and will email us the list later.  Check the previous chatting in this topic la.

I don't know how many students at L2A but seems more than last year (N1A).  

原文章由 winnie30 於 07-8-22 13:42 發表
Belinda,
  那我要返去問一下謙謙在哪個group, 你又知唔知A班有幾多同學仔呀?

Belinda,
Thanks.  我只是想知道今年多唔多同學仔讀全日班  因為謙謙的同學仔沒有一個讀全日班 (N1A1 AM)

原文章由 Belinda 於 07-8-23 13:25 發表
winnie30,

A few mummies has reported before.  VVbaby is updating the list and will email us the list later.  Check the previous chatting in this topic la.

I don't know how many students at  ...

佢叫Patsy,佢頭兩日話蜜蜂組,過兩日再問佢就話唔記得,呢兩日轉左提Chan Wing Num,無提迪迪 !唔明......

stellat
迪迪係蜜蜂組wor,雅媛係什麼組呀?佢回來常叫Renee,唔知係邊個呢? [/quote]

版主

原文章由 Belinda 於 07-8-23 13:25 硐表
winnie30,

I don't know how many students at L2A but s ...

Sorry! 近排比較忙, 我會盡快update個list, 再send俾大家啦!
如有新加入mami, 請pm我你既資料, 資料詳情, 請參考第一頁, 最後留email給我, 我會再send email俾大家架!

多謝晒, 希希媽. 我問過謙謙了, 他說係 蕃茄組 喔, 有冇同謙謙同組的同學仔呀

原文章由 VVbaby 於 07-8-28 00:35 硐表

Sorry! 近排比較忙, 我會盡快update個list, 再send俾大家啦!
如有新加入mami, 請pm我你既資料, 資料詳情, 請參考第一頁, 最後留email給我, 我會再send email俾大家架!  ...

Belinda,
謙謙告訴我是蕃茄組啊

原文章由 winnie30 於 07-8-22 13:42 硐表
Belinda,

Hi L2A mummies,

I'm a little bit nervous of their 1st full day class.

小朋友第一天返全日班, 初初都好擔心, 回家問了謙謙, 他告訴我很開心喔, 就係食飯好似沒吃飽, 返來訓醒就吃了十個大餛飩

原文章由 Belinda 於 07-9-3 14:47 硐表
Hi L2A mummies,

I'm a little bit nervous of their 1st full day class.

全日幼稚園

係呀! 我重掛住佢到喊(真低B! 哈哈), 返嚟話好開心, 好好玩. 重8.30p.m.就訓咗啦!!  而家先放心啲!:

原文章由 winnie30 於 07-9-4 08:43 硐表
小朋友第一天返全日班, 初初都好擔心, 回家問了謙謙, 他告訴我很開心喔, 就係食飯好似沒吃飽, 返來訓醒就吃了十個大餛飩

Tsz Fung also said very happy after school.  Especially he likes his blanket and pillow (新幹線圖案)  I'm so glad to hear that .  Although he's a little bit tired and wanted to sleep around 6pm.  He slept around 9:30pm and woke up at 7am this morning.  I think all of them should be fine and will get used to the full day class.

原文章由 ChunNgaiBB 於 07-9-4 10:06 硐表
係呀! 我重掛住佢到喊(真低B! 哈哈), 返嚟話好開心, 好好玩. 重8.30p.m.就訓咗啦!!  而家先放心啲!::" />

[ 本文章最後由 Belinda 於 07-9-4 13:40 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題