用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07約克升L2 - 快d入黎傾傾啦!
樓主: VVbaby
go

07約克升L2 - 快d入黎傾傾啦! [複製鏈接]

版主

原文章由 beloved_hei 於 07-7-16 14:37 發表
睇左啦!! 哈哈
LO YUN HEI (ISAAC) L2A AM

你係返全日班?

原文章由 VVbaby 於 07-7-16 16:53 發表

你係返全日班?  

係呀!! 9月返全日班, 你又會知道既?? 唔知多唔多小朋友返全日呢?

版主

原文章由 beloved_hei 於 07-7-17 11:51 發表

係呀!! 9月返全日班, 你又會知道既?? 唔知多唔多小朋友返全日呢?

因為L2A係全日班囉! 嘻嘻!

原文章由 VVbaby 於 07-7-17 12:01 發表

得一班係全日班呀?
vvbaby: 我個仔都係18號校車架!

[ 本文章最後由 beloved_hei 於 07-7-17 12:06 編輯 ]

VVbaby,

How do you know L2A is a full day class.  I asked York many times if Tsz Fung's enrollment for afternoon class is confirmed.  They still cannot confirm to me.

原文章由 VVbaby 於 07-7-17 12:01 發表

Can someone tell me how to retrieve this topic easily.  I'm not familiar with this new web page.

原文章由 Belinda 於 07-7-17 13:21 發表

版主

原文章由 Belinda 於 07-7-17 13:24 發表
Can someone tell me how to retrieve this topic easily.  I'm not familiar with this new web page.

你可以將呢個topic加到"IE"到既"我的最愛", 咁你以後入去"我的最愛"到click就得啦!

因全日班只有一班, 而且會將所有讀全日既編埋一班囉!

[ 本文章最後由 VVbaby 於 07-7-17 14:03 編輯 ]

原文章由 VVbaby 於 07-7-17 14:01 發表

你可以將呢個topic加到"IE"到既"我的最愛", 咁你以後入去"我的最愛"到click就得啦!

VVbaby,

請問約克九龍塘約道8-10號地下和14號兩間有何分別? 而您們的小朋友是否選讀 8-10 號呢? 我想將小女轉讀約克,學校話下午班還有學位,您們知不知道上下午班又有甚麼分別? 不好意思這麼多問題,煩請回覆。  謝謝!

Sukiho

Thanks VVbaby,

I just got the confirmation that Tsz Fung is being accepted in their afternoon class.  I have asked them many many times but no result.

Hope he will get use to the new schedule of full day class.  

So somebody told you that L2A is the full day class?  That means Tsz Fung will meet some new classmates la.  These days, he said he missed the school, the teachers and classmates.  Good to hear that.

原文章由 VVbaby 於 07-7-17 14:01 發表

VVbaby,

May be we can sent emails to the mammies in our York List to let them know our new topic.  If agree, can you help on this?

I have made a mistake for my child.  I just looked out him him's student card that should be L2A AM. So I correct the following list right now.

07 York "L2"同學仔

L2A~AM
Belinda~沚峰~囝23/10~馬鞍山~5號返學7號放學
bie~心心~囡23/7~將軍澳中心~2號車
卓楠媽咪~楠楠~囝3/3~將軍澳中心~2號車
may58~心澄~囡1/6~秀茂坪~3号車
Winnie30~謙謙~囝27/04~維景灣畔~爸爸送婆婆接

L2D~AM
v ... [/quote]
你們要將一切的憂慮卸給神,因為他顧念你們。 (彼得前書5:7)

L2A~AM
Belinda~沚峰~囝23/10~馬鞍山~5號返學7號放學
Winnie30~謙謙~囝27/04~維景灣畔~爸爸送婆婆接
beloved_hei~ISAAC LO~囝14/2~啟德花園~18號校車

Changed the school bus route number.

原文章由 beloved_hei 於 07-7-18 23:44 發表

L2A~AM
Belinda~沚峰~囝23/10~馬鞍山~5號車
Winnie30~謙 ...

[ 本文章最後由 Belinda 於 07-7-19 11:41 編輯 ]

版主

原文章由 Belinda 於 07-7-18 12:10 發表
VVbaby,

May be we can sent emails to the mammies in our York List to let them know our new topic.  If agree, can you help on this?

OK! 冇問題, 等我執好個list, 再send俾大家啦!

版主

原文章由 Sukiho 於 07-7-17 14:35 發表

VVbaby,

請問約克九龍塘約道8-10號地下和14號兩間有何分別? 而您們的小朋友是否選讀 8-10 號呢? 我想將小女轉讀約克,學校話下午班還有學位,您們知不知道上下午班又有甚麼分別? 不好意 ...

唔好意思, 依家先得閒答你問題, 其實兩間都冇咩分別既, 冇得揀讀邊間校舍架, 一間係N1, 一間係L2, 其實上下午班都應該一樣, 只係睇你小朋友習慣返咩時間囉!

版主

原文章由 beloved_hei 於 07-7-17 12:03 發表

得一班係全日班呀?
vvbaby: 我個仔都係18號校車架!

嘻嘻!我個list未改呢, 依家都係由嫲嫲湊返學放學架!

VVBaby

妳咁快幫我update咗個list,
真係唔該晒!

hi!哲哲升L2C,好似未見到有N1D的舊同學仔升這班。

TC

版主

原文章由 tc 於 07-7-19 22:21 發表
hi!哲哲升L2C,好似未見到有N1D的舊同學仔升這班。

TC

yiumami咪同哲哲一班囉!

版主

原文章由 yiumami 於 07-7-19 20:09 發表
VVBaby

妳咁快幫我update咗個list,
真係唔該晒!   

唔駛客氣!
‹ 上一主題|下一主題