用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07約克升L2 - 快d入黎傾傾啦!
樓主: VVbaby
go

07約克升L2 - 快d入黎傾傾啦! [複製鏈接]

原文章由 天使必必 於 08-5-21 12:36 發表

Hi Catherinepang,

I did not receive your email.  Could you please email me again?  

[email protected]

Thanks,

Catherine

已收到 Thanks

hello你地好呀 我係N1媽咪唔知你地有冇D唔要嘅L2課本送OR平賣出黎呀.THX

喂喂喂,依到冇人吹水架.

:idea:各位2009-2010年度入讀小學一年級既小朋友家長,

2009-2010年度小一入學申請表:
德望小學(GHS):將於9月6日,上午8-12,下午1:30-4:30派發!
九龍塘學校(KTS):可於8月15日上學校網址查詢!

原文章由 kitBB 於 08-6-24 02:55 PM 發表
徵york k.2書,TEL:61363106, thanks!

[ 本文章最後由 yiuyiuhui 於 08-7-13 02:09 編輯 ]

原文章由 yiuyiuhui 於 08-7-11 20:26 發表
:idea:各位2009-2010年度入讀小學一年級既小朋友家長,

2009-2010年度小一入學申請表:
德望小學(GHS):將於9月6日,上午8-12,下午1:30-4:30派發!
九龍塘學校(KTS):可於8月15日上學校網址查詢!

...

又一年勒. 今年8月亞仔就讀 U3勒. 好快就會結束果3年好
開心既幼稚園生活, 跟住升小學就係緊張同辛苦好多勒...
亞仔已經讀左2年, 學校好多活動, 佢係返得好開心. 成績
都算OK....
好奇怪. YORK 好多學生既喎. 點解無人上黎吹下水,
真係奇怪勒.
亞仔升 U3A1 勒, 有無人黎相認呀. ....

catherine

catherinepang,
我囡囡都係讀York,不過係今年畢業生,嚟緊9月升小一啦!希望你可以揾到心儀嘅學校!
無錯呀!响York讀嘅小朋友個個都好開心架!
原文章由 catherinepang 於 08-7-14 12:22 AM 發表

又一年勒. 今年8月亞仔就讀 U3勒. 好快就會結束果3年好
開心既幼稚園生活, 跟住升小學就係緊張同辛苦好多勒...
亞仔已經讀左2年, 學校好多活動, 佢係返得好開心. 成績
都算OK....
好奇怪. YORK 好多學生既喎. 點 ...

原文章由 yiuyiuhui 於 08-7-14 00:57 發表
catherinepang,
我囡囡都係讀York,不過係今年畢業生,嚟緊9月升小一啦!希望你可以揾到心儀嘅學校!
無錯呀!响York讀嘅小朋友個個都好開心架!

yiuyiuhui,

多謝, 我都希望亞仔可以派到間好學校.
係呢, 你囡囡派得OK嗎 ? 希望你囡囡都可以盡怏適應新學年
你有無同囡囡去教學校呀 ? 有無咩心德可以分享一下 ?
我好緊張呀....

catherine

Catherinepang,
响統一派位,我囡囡就派到第8志願,並唔係我哋心儀嘅小學,所以無去到辨註冊.所以我哋最終決定讀私校!
好彩有同囡囡考私校咋!如果唔係都唔知點算!
其實都無咩心得架!只係要小朋友唔好怕羞,同埋人哋問你問題,一定要答,就算錯/唔識都好,都要應人,同埋要有禮貌囉!如果有時間嘅話,可以同小朋友練習吓中/英/數三科,因為面試時,一定會問呢3科,仲有畫畫!
放鬆d啦!派位只係睇你有無運,同好唔好彩!而考私校係睇小朋友臨場表現同學術方面嘅嘢,考多幾間學校,將interview當練習,等小朋友知道面試係咩一回事,唔洗擔心!
你有邊幾間心儀嘅小學呀?
原文章由 catherinepang 於 08-7-21 12:24 AM 發表

yiuyiuhui,

多謝, 我都希望亞仔可以派到間好學校.
係呢, 你囡囡派得OK嗎 ? 希望你囡囡都可以盡怏適應新學年
你有無同囡囡去教學校呀 ? 有無咩心德可以分享一下 ?
我好緊張呀....

catherine ...
‹ 上一主題|下一主題