用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啓思小學附屬幼稚園 啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道)(Part 2) ...
樓主: BallBallMaMa
go

啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道)(Part 2) [複製鏈接]

Iron

我無比仔仔坐過車頭, 我而家唸緊買個adaptor 降低個seatbelt o個種, 等seatbelt唔會介頸, 但唔知有無得賣, 你有無見過呀?

原文章由 IRON 於 07-8-1 12:52 發表
hi wawa,

如長途就坐司機位後面位用carseat, 去附近有時坐司機位隔離用大人既.

chicco果只可上下分開用, 下面個位好似話可坐到8歲(唔知幾多磅內).

8月18日(星期六) 1:00-4:00pm

iron 1大1小
wawa 1or2 大1小
kayiu  2大2小
douglasmama 2大1小 (可能會遲到,因1:00才收工)

[ 本文章最後由 DOUGLASMAMA 於 07-8-1 23:12 編輯 ]
DouglasMaMa :lol

sorry ar, not on BK for several days and not aware that changed to Sat pm. My son has swimming lesson during 2:30-3:30pm and thus not able to join. i have to check my baby girl's schedule and get back to u Fri / Sat as i m in Shanghai now.
原文章由 IRON 於 07-8-1 11:22 發表
hi all,
岩岩LA打俾我講買校服, 我問左佢應該都ok..

wawa,
u can buy 下面個位 alone (i use Graco, bought in Toy'rus), plus a belt that can pull down the adult seat belt. That belt should be tie to the handle of 下面個位.
Not sure if u understand what i mean, i can only type English here and thus may not express myself clearly.

or may be buying 下面個位 is good enough.

原文章由 wawa 於 07-8-1 15:40 發表
Iron
我無比仔仔坐過車頭, 我而家唸緊買個adaptor 降低個seatbelt o個種, 等seatbelt唔會介頸, 但唔知有無得賣, 你有無見過呀?

IRON,
do u mean Megabox? Last Sun we went there at 1pm and have to queue for 40 min in order to get into the carpark.

原文章由 IRON 於 07-7-31 19:42 發表
hi wawa & all,
8月18日中午ok嗎?? 我仔仔4:30上堂, 所以可玩到4點.
我試過飲茶/壽司/上海菜/山東菜, 都係坐得較鬆動既, 其他有咩提議?? 如真係去就要之前訂位, 因果日係星期六哦.
請回覆.
hi ba ...

Ballballmama,
i called Kam Lun this morning, sports uniform is not available yet and still need to wait for a few days more. The ordinary one is available.
原文章由 BallBallMaMa 於 07-7-31 20:07 發表
IRON,
我唔記得邊張通告講了, 只是諗住八月中先同個女買鞋同校服, 不過買之前都係打電話睇下有冇貨先穩陣D
仲有, 公仔書包係大d, 唔係好啱小一生, 所以, 我買咗lego書包la

IRON,
where do u buy the Mickey bag?
原文章由 IRON 於 07-7-31 10:21 發表
hi ballballma,
....係呢, 我想問小一多唔多野放書包架?? 仔仔簡左個mickey書包s碼, 我覺得好大, 同佢身型都唔岩 ...

kayiu,
over over
原文章由 kayiu626 於 07-8-1 10:31 發表
...LA,
calling)))))))

hi LA,

嘩~~~妳去上海瘦身呀?? 家陣40度+哦, 呵呵呵.

仔仔個書包係mega box入面間大眾書店買, $189, 平過外邊少少, 幾輕身, 仔仔自己簡公仔, 但我就覺大左d, 不過老公話唔打緊啦, 只係由門口上一樓返學.

我諗星期六mega box真係好多人, 睇黎都要諗多度.

點解我地個topic又移動??

我去"觀看賬號"搵唔到之前打過既topic.

各位.

SORRY!! 我可能18號吾得啦,因老公話去澳門玩.

原文章由 DOUGLASMAMA 於 07-8-1 23:11 發表
8月18日(星期六) 1:00-4:00pm

iron 1大1小
wawa 1or2 大1小
kayiu  2大2小
douglasmama 2大1小 (可能會遲到,因1:00才收工)

昨天去看”惡人谷”,好多小朋友,估吾到他們都好投入,仔仔兩小時都沒有說要走,重話下次再看,第一次看兒童戲,原來每一個兒童就算是觀眾,他們都可以發表意見,所以他們好投入,其實都值得同小朋友看.

其實都有個小插曲,就有仔仔有小小頑皮啦,中場時自己特然走了出去玩,因是兒童戲,所以放了好多玩具在大堂給小朋友玩,但我就在不知情下,立即去找他,當時 ,找到他後當場有話他,他就知道自己做錯事,所以就哭泣,重話要走,不過最後老公解釋給他知和比他知他的不是.

可能因為此事,所以最後原本每個小朋友都可以有一支糖做記念品,不過可能人太多,仔仔拿不到,他雖然失望 ,但都沒有哭 .

hi all,

呢度好難搵, 我已係頭頁開多個, 不如轉去果度, 有新就可up到頂.

尋日我同仔仔去左睇"五星級大鼠", 開頭只老鼠同爹地媽咪失散左佢就好緊張, 仲傷心到話唔睇要走, 中段至後段先開心返, 都幾好睇, 不過音響太大佢唔多慣.

Hi everybody,
i won't be available Sat pm ar, cause my kid has swimming and gym lesson. Still Sun pm preferred.

LA
原文章由 DOUGLASMAMA 於 07-8-5 19:10 發表
各位.
SORRY!! 我可能18號吾得啦,因老公話去澳門玩.
‹ 上一主題|下一主題