用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啓思小學附屬幼稚園 啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道)(Part 2) ...
樓主: BallBallMaMa
go

啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道)(Part 2) [複製鏈接]

Iron

咁我就幣啦, 我仔仔上星期有一晚同我講, 話要學小提琴,單黃管,打鼓, 結他,甚至二胡都話要學

ballball

綱琴係最基本既野,學了對學其他樂器都有幫助,不好輕易放棄.

[ 本文章最後由 wawa 於 07-7-9 10:00 編輯 ]

hi all,

想問而家點樣先容易搵返呢度?? 下下搵餐c真係麻煩~~

今個星期好似好忙, 明日又綵排日, 星期五又畢業禮, 今日派晒以前既工作紙, 功課........好重~~原來做左咁多野!

Iron,
加到我的最愛la!!

wawa,
我收到你張相la...thx...咁你收5收到張咭呀?

iron

我有時係個人資x度找回,有時得有時又係唔得.  我見有些人可以set 到新的在頭, 但我又係set 唔到, 真係要試多幾次先.

kayiu

收到啦, 個日我問仔仔有無比相你囡囡, 佢話有, 之後佢就話你囡囡又比番張咭佢. 我個日應該ok, 同埋要帶埋囡囡去,因為sunday 無人睇佢.

wawa,
ok...你仔仔鐘意咩卡通人物gar?

Hi all, where to set 新的在頭?

佢喜歡thomas

原文章由 kayiu626 於 07-7-12 10:28 發表
wawa,
ok...你仔仔鐘意咩卡通人物gar?

iron/la/douglas

你地今日的畢業禮如何呢? 係咪好多人呀, 個禮堂係咪好大呀?

hi wawa,

今日我地一早去搵車位, 再入去排人位, 好彩坐到第2行, 睇得好清楚. 一坐就幾粒鐘, 難得見到阿仔無郁黎郁去, 真少河!

坐坐下個司儀話外面抄牌, 哈哈哈~~

老公話, 幾時阿仔先小學畢業, 呵呵呵.

wawa,今日畢業禮好多人呀, 不過安排及節目編排都OK.

Dogulasmama, 恭喜晒! 不過見唔到你,冇得映相留念.

IRON, 你終於有冇出去郁架車?有冇抄牌? (我哋今日坐shuttle bus)

hi LA,

老公出左去睇話派晒紙警告, 轉頭就會抄, 我地因好早去所以泊邊位, 查實有好多遲黎既求其泊一邊, 搞到有車轉灣都唔得, 所以鐵馬先黎, 老公無郁車, 後黎走都無抄.

我地班自發搞謝師宴, 妳班有無??

hi IRON,
謝師宴 - not heard of ar for my kid's class.

仔仔一早起來就發燒(100),但他說一定要去,老公就話無事,但無吃退燒药,我都担心呀. 所以同他說如學校話吾可以,就吾可以去.點知學校放巨一馬,比他去

我地一早去到,見到iron,但就吾見LA,我坐在幼稚園方的第二行,所以好清楚,見到仔仔沒有什麼問題,他亦見到我們,表現得好開心,不過就不是太活躍.

不過他們真是長大了,坐足差不多三小時,都算安靜.

完畢後,我地都立即離開,再同仔仔睇醫生,醫生話無事,不過就比好多葯,因為老公告訴他,我們所有都過期,因上一次見醫生是十一月..
DouglasMaMa :lol

Hi Douglasmama,
never mind la, Douglas 放暑假可以好好休息, 反正咁熱, 唔好去户外.

Dogulasmama and IRON,
我差唔多2:30pm 至到, 好彩在樓下中後方zip到2個位.
有時諗下諗下, 都有D百感交集, 幼稚園畢業都算係人生一個階段. 諗住遲D去映相'著袍相'.

IRON/DOUGLAS/LA

恭喜你地呀, 畢業真係人生一大事, 佢地畢業都有抱著呀.

今日家長會完畢老師都話仔仔大了. 比較定,但都係要引人注意個種law.

恭喜各位k3畢業...開開心心上小學

[ 本文章最後由 kayiu626 於 07-7-16 23:24 編輯 ]

yes ar, WE 'study' with them together, i m going to be a P1 student again also.
原文章由 kayiu626 於 07-7-16 23:22 發表
恭喜各位k3畢業...開開心心上小學

haha, 咁"我"升小二lu.
原文章由 LA 於 07-7-16 23:55 發表
yes ar, WE 'study' with them together, i m going to be a P1 student again also.

hi all,

又係喎, 好似我地有份讀咁, 第時咪可以再考多次會考, 呵呵呵.

暑假開始第一日, 我地今朝去左洗牙, 問醫生點解同學仔都脫左幾只, 仔仔仲未有動靜, 佢話各人唔同唔駛心急, 今次仔仔真係大個仔, 一入去自動訓低張大口, 完全唔驚哦~~

天氣真係熱cccc, 出一陣街都濕晒, 明日開始又暑期活動, 真係仲慘過返學.
‹ 上一主題|下一主題