用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會仁立紀念小學 仁立紀念小學家長區 (2)
樓主: 黃巴士
go

仁立紀念小學家長區 (2) [複製鏈接]

各位,

知唔知星期(五)既畢業禮, 係咪應該全部穿著校服, 而非跟時間表穿運動服.  及應該唔洗帶書啦, 有無人知呢?   唔該!!

原來星期六都有好多同學要返學表演及領獎wor.

其實有咩項目表演同埋有哪些獎項呢?

Mrssslui,

你終於現身啦.

好多有份參與課外活動既同學仔, 如小演員, 芭蕾舞, 中國舞, 拉丁舞, 樂器班等等都有份回校表演. 另外有校內, 外獲獎既同學仔等.

亞女話今日綵排, 第45項獎係仁紀取得葵青區運動總冠軍.

原文章由 Mrssslui 於 07-7-11 14:08 發表
其實有咩項目表演同埋有哪些獎項呢?

原文章由 lucy 於 07-7-11 16:28 發表
Mrssslui,

你終於現身啦.

好多有份參與課外活動既同學仔, 如小演員, 芭蕾舞, 中國舞, 拉丁舞, 樂器班等等都有份回校表演. 另外有校內, 外獲獎既同學仔等.

亞女話今日綵排, 第45項獎係仁紀取得葵青區運 ...

Hi, 各位,
我終於識返嚟啦, 在此謝謝 cookie 妹帶番我呢隻迷途肥羊返嚟咋!!

今個星期六呀囡都會返學校, 但當然唔係攞獎啦!!

你地會返嗎??

Lucy,
你個囡好似得大獎喎, 恭喜哂

我都想知聽日著麥呀!!!
打去學校問加話無規定, 校服/體育衫都可, 書包就話應該唔洗上堂應該唔洗帶.
仔仔加講到唔清唔楚, 話老師話著體育衫, 話好似只係女同學.
有無人知其實係著麥呢???

黃巴士

原文章由 lucy 於 07-7-11 13:59 發表
各位,

知唔知星期(五)既畢業禮, 係咪應該全部穿著校服, 而非跟時間表穿運動服.  及應該唔洗帶書啦, 有無人知呢?   唔該!!

原來星期六都有好多同學要返學表演及領獎wor.

黃巴士,

不用擔心, 我問過老師話可以穿體育衫, 因為他們會在禮堂坐地, 所以穿體育衫會比較方便.  男仔穿校服亦可.
[size=medium]whywhypig :-) 若有人在基督裏, 他就是新造的人, 舊事已過, 都變成新的了. (哥林多後書5章17節) 他使我躺臥在青草地上, 領我在可安歇的水邊. (詩篇23篇2節)

Thank You!!!

黃巴士

原文章由 whywhypig 於 07-7-12 16:58 發表
黃巴士,

不用擔心, 我問過老師話可以穿體育衫, 因為他們會在禮堂坐地, 所以穿體育衫會比較方便.  男仔穿校服亦可.

王國長老

頭先打左去學校問老師, 聽日最好著番校服唔係運動服.
0甘即係著咩好呢, 如果要坐地下, 好似著體育衫好0的, 因為星期六又要著校裙.

[ 本文章最後由 cookie 於 07-7-12 18:05 編輯 ]
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

王國長老

我又問多左一次, 學校話都可以著體育衫既
(~'.'~)  (^.^ )*^-^*

請問各位可否幫忙話我知1D班中,英,數三科龍虎榜有邊幾位同學仔呀 我囝囝唔見左張紙

原文章由 kswiss 於 07-7-11 11:24 發表
有冇收到料今年派位成績呀?

聽高年級家長話,今年派位結果都尚算滿意

朱主任話,今年有40多個學生入了林護,但好多成績Top既學生都冇揀要入呢間--可能揀得仁紀既,都唔想俾小朋友承受太大壓力,亦未必想揀間對分數咁勢利既學校?

進一步情況,不如妳地係親子旅行上八番俾我知?(校長下旨,PTA內既老師全部出席,妳地問黃副校咪知囉)

原文章由 kswiss 於 07-7-11 11:28 發表
我仲未好熟呢個新版,可唔可以教下我:

1. 點樣入到嚟呀?我而家要係討論區慢慢scroll 落去.
2. 點樣將最 update 既發表放於最前呢?
3. 你地既大頭相係點放架?

曲奇:

可唔可以公開講一次?有好多旁觀既家長話搵唔到,問到我口啞

原文章由 rainrain556 於 07-7-13 14:28 發表
請問各位可否幫忙話我知1D班中,英,數三科龍虎榜有邊幾位同學仔呀 我囝囝唔見左張紙

中:李晉傑、陳智朗、林可晴、李子望
英:李晉傑、陳智朗、葉灝霆、何鈺敏
數:李晉傑、劉祖熙、陳秀欣、彭映嵐、曾涽顥、陳頌雯
班學業獎:陳智朗

csy_ma,
好嘢你都去旅行  記得到時同我say hi呀, 不過我都會要符太供出你係邊個  
有啲嘢我覺得奇怪, 拿我只係覺得奇怪而唔係要追究呀下  我囝囝班裏有位同學考第10多少少, 但佢上曬中英數的龍虎榜, 而我囝囝點解只上到英文料, 唔知點計分入龍虎榜  個哀仔話有啲唔開心, 我就話佢唔溫書都預咗係咁ka啦, 我冇比反應佢:tongue:

我都覺得可能係其他科拉低咗佢啲名次, 因為佢需然人仔細細, 12月生日的, 但成績都幾好ka  這個妹妹幼稚園時期已經同我囝囝係好朋友, 一齊搭車去青衣返學, 不過唔同校.

原文章由 kswiss 於 07-7-14 16:28 發表
wp-bn,

我知你講邊個,你仔仔又知佢考幾多既?我女女都有講佢不是10名內呀!
會唔會係常識拉低

‹ 上一主題|下一主題