用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 YW Channel 2上
樓主: wwwmama
go

YW Channel 2上 [複製鏈接]

[ 本文章最後由 YMMON 於 07-7-4 23:30 編輯 ]

原文章由 Anthea 於 07-7-4 22:42 發表
www3/7-7/7不在香港. Others....I miss youuuuuuuuuuuuuuuuuu..  Seems like BK911

Anthea,
我個仔改左日子啦,唔係9/7做手術啦,會改在8月先做,
因為佢幼稚園選了他10/7到oecan park個頒獎禮,完左之後,
可以和家人免費在ocean park內繼續遊玩,咁低 ,我梗係去啦,而我明天又有親戚係加拿大回來,順便可以帶他們一起去!!!
不過,我細仔都會有好多課外活動上唔到,不過算啦,都係係佢升小一前做左佢好 一勞永日
lochikwan

jam,

我今朝有出現過, 不用客氣la, 我不需要水泡:tongue: 留給KK, KK可能急需用d

ZZ,

足球我是Wed & Sat, 撞了4堂

原文章由 YMMON 於 07-7-4 23:23 發表
JAM,
我今朝有出現過的, 不用水泡la:tongue: kk會用得着D

ZZ,
足球wed & sat 嗎 ? sat 你有活動 ? 我有4堂撞期不能上

ymmon,
我都有好多堂上唔到,我都係三,六9:00到10;00,不過第一堂都會上,攞t-shirt ma!!!!
lochikwan

原文章由 010 於 07-7-4 23:14 發表

我游到來啦....

既然你地改左名...
既然我地又入唔返2007 YW小一家長版
既然我又好中意你地個名...
請問我地可唔可以返抄你地開版 "2007 Channel 1"呢?:loveliness:

010,
Personal I welcome you to use "2007 Channel 1" or "YW Channel 1".  I also like this name very much!
2007 YW小一家長版 is here:
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1011730&extra=page%3D1
Everybody is specially made by God with purpose.  ;-) Never FROWN, even when U R SAD. 'Cos U never know who is falling In Love with your SMILE. :)

lolo,
Forget to ask which hospital you are in and how much it cost!

I have booked 16/7 for the operation.  Have to give up the football course and the gym course on Tue/ Thur 6:00-8:00pm at Po On Rd sport centre, Shum Shui Po.  Anyone interested to replace the vacancy?
Everybody is specially made by God with purpose.  ;-) Never FROWN, even when U R SAD. 'Cos U never know who is falling In Love with your SMILE. :)

JAM,
I find J&Amom and her sharings in "I called YW today" again!
I guess the new system cannot accept the character "&" as part of the login name, but your old sharings in "quotes" are stored as text!

Furthermore, I find the "Homepage" at the left top corner and the "Return to Homepage" under the advertisement banner will bring us to different Homepage!  That's why I can't find your "new first" mentioned before!

MM, ZZ,
Good to here that your princes are recovered! Keep on sleeping, eating well and join us BBQ!

原文章由 mayc 發表
小一媽咪們:
小女升小一,想問如果有家長可否平讓:
1.今日常識新領域課本(教育出版社)1,2冊----一上&一下
2.朗文音樂(2006年版)----一上班&一下

請PM我,Thank You!

大家有無留意到mayc想找小一舊書, 因為佢個女將會上小一, 你地睇吓 幫唔幫到佢  我d書實在太殘, 比唔出手

[ 本文章最後由 JAMmama 於 07-7-5 09:30 編輯 ]

原文章由 Anthea 於 07-7-4 23:53 發表
lolo,
Forget to ask which hospital you are in and how much it cost!

I have booked 16/7 for the operation.  Have to give up the football course and the gym course on Tue/ Thur 6:00-8:00pm at P ...

Anthea,
我個仔係係浸會,我都未知會係幾時做,我yesterday就同左nurse講話我想16/8,但佢話未知得唔得,要問醫生,今日答覆,希望得啦,但都要giveup 4堂tennis and 2 堂swimming,慘........
lochikwan

原文章由 Anthea 於 07-7-4 23:59 發表
JAM,
I find J&Amom and her sharings in "I called YW today" again!
I guess the new system cannot accept the character "&" as part of the login name, but your old sharings in "quotes" are stored  ...

算把啦, 都話J&Amom已死囉 你見到只是佢的....只係....一點點....但係真身已經被斬了 可惡的新bk.....

下次早餐聚會是不是10號? 那麼明天如何安排, 我地真係要圍埋講吓bk新功能點好  水運會變了....bk大會...

[ 本文章最後由 JAMmama 於 07-7-5 10:01 編輯 ]

原文章由 010 於 07-7-4 20:35 發表

我游到來啦....

既然你地改左名...
請問我地可唔可以返抄你地開版 "2007 Channel 1"呢?:loveliness:
原文章由 Anthea 於 07-7-4 23:49 發表

010,
Personal I welcome you to use "2007 Channel 1" or "YW Channel 1".  I also like this name very much!
2007 YW小一家長版 is here:
http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=101173 ...

010,
你點解入唔返 2007 YW小一家長版呀, 咁你可以入到"英華小學"討論區嗎? 如果你能入到來YWchannel2上, 你應該可以入到英華小學內的其他topic, 只要你click本版最上, 你會見到 - 親子王國 » 英華小學 » YW Channel 2上, 你只要click返"英華小學", 全部所有topic都會在下一個版面見到晒!!

再post多次條link, 最快入到來, 你便copy咗佢,
http://discuz.baby-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=191

[ 本文章最後由 JAMmama 於 07-7-5 10:22 編輯 ]

原文章由 Anthea 於 07-7-4 23:53 發表

I have booked 16/7 for the operation.  Have to give up the football course and the gym course on Tue/ Thur 6:00-8:00pm at P ...

突然間book到期咁快做既, 嚇我一跳

原文章由 lochikwan 於 07-7-5 09:56 發表

Anthea,
我個仔係係浸會,我都未知會係幾時做,我yesterday就同左nurse講話我想16/8,但佢話未知得唔得,要問醫生,今日答覆,希望得啦,但都要giveup 4堂tennis and 2 堂swimming,慘........

LoLo

16/8好似你地去長洲wo!

另外頭先我在MTR睇左地圖, 個小型足球場係近長沙灣MTR,長沙灣道與發祥街交界

[ 本文章最後由 雯雯 於 07-7-5 10:19 編輯 ]

原文章由 YMMON 於 07-7-4 23:29 發表
jam,

我今朝有出現過, 不用客氣la, 我不需要水泡:tongue: 留給KK, KK可能急需用d

ZZ,

足球我是Wed & Sat, 撞了4堂

咁我地拋多幾個水泡落個大海度, 等有需要的姊妹可以用喇, 你地話好唔好 ? 大家真係非常可憐:cry: :cry: :cry:

ym,

足球我是Wed & Sat 10:00-11:00, 我得兩,三堂返到咋

原文章由 JAMmama 於 07-7-5 09:59 發表

算把啦, 都話J&Amom已死囉 你見到只是佢的....只係....一點點....但係真身已經被斬了 可惡的新bk.....

下次早餐聚會是不是10號? 那麼明天如何安排, 我地真係要圍埋講吓bk新功能點 ...

你都放半日呀!

zz,YMMON,EE

我問左楊主任,我地可以入埋泳池:) , 我耍幫佢沖身同換泳衣呀, 佢件泳衣條拉鍊係後面, 我怕佢搞唔掂

原文章由 010 於 07-7-4 23:14 發表

我游到來啦....

既然你地改左名...

,

我估010個意思係, 佢地個"2007 YW小一家長版"又停留在某一頁, 新發表的又出現唔到呀 ?? 好恐怖呀

原文章由 雯雯 於 07-7-5 10:27 發表

你都放半日呀!

zz,YMMON,EE

我問左楊主任,我地可以入埋泳池:) , 我耍幫佢沖身同換泳衣呀, 佢件泳衣條拉鍊係後面, 我怕佢搞唔掂

mm,

真係好消息, 因我還在打算比唔比佢游, 我怕他上水, 唔快手快腳換衫, 又冷親

原文章由 sneezy 於 07-7-5 10:30 發表

,

我估010個意思係, 佢地個"2007 YW小一家長版"又停留在某一頁, 新發表的又出現唔到呀 ?? 好恐怖呀

唔係喎, 應該無問題, 係可以入到和睇到的, 只係我地想post嘢, 寫好唔好用"[完成後可按 Ctrl+Enter 發佈] "個function就得啦...原來Lion_King就係用咗, 所以我地無辦法即時睇到佢寫乜, 記住要用"發表回覆", 才可以即時睇到!

原文章由 JAMmama 於 07-7-5 09:28 發表

原文章由 mayc 發表
小一媽咪們:
小女升小一,想問如果有家長可否平讓:
1.今日常識新領域課本(教育出版社)1,2冊----一上&一下
2.朗文音樂(2006年版)----一上班&一下

請PM我,Thank You!

大家有無留意到mayc想找小一舊書, 因為佢個女將會上小一, 你地睇吓 幫唔幫到佢  我d書實在太殘, 比唔出手

,

你係邊度睇到個post架, 點解我搵唔到既
‹ 上一主題|下一主題