用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 YW Channel 2上
樓主: wwwmama
go

YW Channel 2上 [複製鏈接]

原文章由 大眼仔_媽咪 於 07-11-1 10:08 硐表
JAM,

其實原則o既o野都明白的,算吧!跟老闆要傾的都傾過了,他說老闆永遠是"對"的,我一定要認同!?

傾不如上來跟你們明白事理o既正常人傾咪重好。
...

好啦好啦, 返工時間已經比老細溵親, 放工時間唔好再講起佢了! 息怒...息怒.....!笑返吓笑!

你得閒上來, 同我地傾吓囉....只要你開心就得ga la! 我地這裏靚太多, 你post一出, 大把人回應你

原文章由 大眼仔_媽咪 於 07-11-1 16:01 硐表
Regarding the book report, I have heard that one of the P1 parents asked the Chinese teacher on the same topic.  The teacher replied that so long as the students are willing to complete (at least 1 ev ...

咁即係好在阿仔無亂講! 佢都好樂意做, 可能新鮮卦 (不過, 我見本讀書報告真係出得幾好....給小孩思考方面,都真係唔錯!, 見這樣, 我都鼓勵阿仔做多d

今次d中文書係我幫佢借, 借完, 佢都話我借d書好好睇睇, 所以, 佢做得來又好自動自覺

JAM,

今年三八我咪又係十年,都話我地好有綠
今日BK都係short short o地
原文章由 JAMmama 於 07-11-1 15:58 硐表
17年, 嘩! 結婚17年了.... 不過到我明天都10年了, 我老公和我都唔會有甚麼慶祝了, 在家舒舒服服安胎便算了

JAM,

咁唔知呢o的是否就與阿仔昨天帶回來的甚麼"奧運閱讀計劃"有關呢
原文章由 JAMmama 於 07-11-1 16:09 硐表
咁即係好在阿仔無亂講! 佢都好樂意做, 可能新鮮卦 (不過, 我見本讀書報告真係出得幾好....給小孩思考方面,都真係唔錯!, 見這樣, 我都鼓勵阿仔做多d

今次d中文書係我幫佢借, 借完, 佢都話我借d書好好睇睇, 所以, 佢做得來又好自動自覺

我唸夠啦!
所以我同事昨天咪話我咪咪咀咁笑o羅
原文章由 JAMmama 於 07-11-1 16:02 硐表
好啦好啦, 返工時間已經比老細溵親, 放工時間唔好再講起佢了! 息怒...息怒.....!笑返吓笑!

你得閒上來, 同我地傾吓囉....只要你開心就得ga la! 我地這裏靚太多, 你post一出, 大把人回應你

原文章由 大眼仔_媽咪 於 07-11-1 16:44 硐表
JAM,

咁唔知呢o的是否就與阿仔昨天帶回來的甚麼"奧運閱讀計劃"有關呢

依你問題, 即刻問了他;

阿仔話唔知, 唔肯定 (佢話佢估可能有少少關係喎!), 只說過老師話做得多兩本, 便會有多d獎狀喎   (佢今次真係唔多肯定, 所以我都唔sure, 或者你想知, 問吓老師為實就好d
!)

All,
今日明報, 有講我地英華小學的奧運金益金大變身, 有買明報的....記得睇吓啦.....

原文章由 JAMmama 於 07-11-1 18:16 硐表

All,
今日明報, 有講我地英華小學的奧運金益金大變身, 有買明報的....記得睇吓啦.....

我仔回來都有講, 重話最衰我家的是星島, 不是明報喎

原文章由 sneezy 於 07-11-1 18:25 硐表

我仔回來都有講, 重話最衰我家的是星島, 不是明報喎

你個仔不知幾醒.....佢知屋企無得睇, 在學校問咗我個仔借來睇了......佢應該唔會覺得可惜自己無睇到喎

原文章由 JAMmama 於 07-11-1 19:02 硐表

你個仔不知幾醒.....佢知屋企無得睇, 在學校問咗我個仔借來睇了......佢應該唔會覺得可惜自己無睇到喎

醒目開學勳章

www 開新版喎,你地重係到chat
因住明天比佢

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1187458&extra=page%3D1
<==呢度喎

原文章由 sneezy 於 07-11-1 20:35 硐表

JAM,
Thanks for helping.  I shall ask my boy to find out himself later.  Let's continue to chat at the new link.
原文章由 JAMmama 於 07-11-1 18:16 硐表
依你問題, 即刻問了他;

阿仔話唔知, 唔肯定 (佢話佢估可能有少少關係喎!), 只說過老師話做得多兩本, 便會有多d獎狀喎   (佢今次真係唔多肯定, 所以我都唔sure, 或者你想知, 問吓老師為實就好d
!)
‹ 上一主題|下一主題