用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請教大家是否直資收咗,仍可不可以參加自行派位? ...
go

請教大家是否直資收咗,仍可不可以參加自行派位? [複製鏈接]

請教大家是否直資收咗,仍可不可以參加自行派位?

如題,我知如留位直資便不能參加統一派位,但自行派位於十一月左右公報,比公報直資的時間遲.........請各位給予意見.
謝謝!   

Re: 請教大家是否直資收咗,仍可不可以參加自行派位?

yes 直資收左你而你又覆會讀, 就絶對唔可以再參加大抽獎

私小就有d 可交留位費再去抽獎; 有d 就講明唔可以再抽 ,
所以最好不厭其煩間間都問多次。
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

醒目開學勳章 王國長老

Re: 請教大家是否直資收咗,仍可不可以參加自行派位?

如果confirm左直資offer, 直資學校要家長簽紙放棄官/津學位, 呢份文件會交上emb, 咁小朋友係有可能連自行派位都無份架
真係視乎學校交list果時, 過左emb要求既deadline未喇.......
我女女申請小一時, 佢間學校一早出offer, d學生真係無得"自行"架! 不過之後果年, 又聽聞話emb嫌學校太早出offer, 要求佢地延遲wor.........我都唔係好明!
‹ 上一主題|下一主題