用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無人聽過梁玉潔芭蕾舞中心? 好嗎?
go

有無人聽過梁玉潔芭蕾舞中心? 好嗎? [複製鏈接]

有無人聽過梁玉潔芭蕾舞中心? 好嗎?

有無人聽過梁玉潔芭蕾舞中心? 在土瓜灣區, 好嗎?

Re: 有無人聽過梁玉潔芭蕾舞中心? 好嗎?

我囡囡係呢度學芭蕾舞已經有半年時間, 校長梁玉潔及miss都好好人, 我囡囡學得非常開心.

阿笨與阿占

我囡囡明天去試堂, 試完堂要即時報名, 才會送舞衣同鞋, 所以正15,16.  請問你囡囡幾多歲, 番邊段時間? 學費是否$100一堂, 除學費外, 仲有無其他雜費?   

worry,

我囡囡而家3歳, (啱啱開始跳時未夠), 我囡囡返星期日11:15~12:15.
學費應該係110一堂 (啱啱先交完)
我個時只係送舞衣, 鞋加外套(大約$250), 除左呢2樣冇其他雜費.

Hello,

你今日試左堂未呀?

你今日係唔係5:00試堂, 我女女話認得你女女, 唔知真唔真?
worry 寫道:
阿笨與阿占

我囡囡明天去試堂, 試完堂要即時報名, 才會送舞衣同鞋, 所以正15,16.  請問你囡囡幾多歲, 番邊段時間? 學費是否$100一堂, 除學費外, 仲有無其他雜費?   

阿笨與阿占

我試左堂啦, 仲即時報埋名, 買埋D鞋襪, 外衣, 不過D野好似好唔襟咁, 好易破, 你D係味都係咁嫁?

龍馬媽媽

係呀! 我囡囡係昨日5:00試堂, 點解你囡囡會認到我囡囡既? 真係叻叻啦!  

咁你囡囡是否都係3歲? 係到讀左幾耐? 覺得教成點? 下個月會番邊班? 不過, 佢地D班次唔係有好多選擇, 時間多數都好晚, 我覺得好唔方便, 你是否同意呢?

Hi Worry,

係呀, D野唔係好襟, 你囡囡返邊一日?

阿笨與阿占

我囡囡暫時報左星期一下午5:30分, 完左個SUMMER而囡囡又有興趣繼讀,就會再考慮個新時間.

你囡囡番星期日, 多唔多小朋友? 我呢個時段仲未起身    

因我住得近, 所以反而覺得晚d時間適合, 女女可以放學之後睡完覺先上堂
我女女由新開店開始上到現在兩年了, 已先後考左兩次試, 現在4歲半, 應該要轉班, 其實每次上完堂老師都會在手冊評分, 女女上堂第一次取10分, 今次只得9分, 佢話要照顧兩個新來的小朋友, 所以得9分, 我想是她隨便說的借口, 咁我見你大頭相有女女照片, 便問她是否依個, 佢又好認真話係, 都唔知真定假, 比佢笑死 因女女只參加過依間芭蕾舞中心, 唔識得比較, 我自己就覺得滿意, 其實星期三依堂好多人, 星期日個班應該少d, 但就唔知老師同唔同, 現在miss chan就覺得幾好
worry 寫道:
龍馬媽媽

係呀! 我囡囡係昨日5:00試堂, 點解你囡囡會認到我囡囡既? 真係叻叻啦!  

咁你囡囡是否都係3歲? 係到讀左幾耐? 覺得教成點? 下個月會番邊班? 不過, 佢地D班次唔係有好多選擇, 時間多數都好晚, 我覺得好唔方便, 你是否同意呢?

龍馬媽媽

原來係咁, 不過我都有好多野唔明, 為何要照顧2個小朋友, 你囡囡既分就會由10分變左9分? 是否你囡囡要照顧我囡囡而分左心, 所以跳得無平時咁好?  你囡囡4歲半, 為何會同3歲既小朋友一班? 你囡囡考左2次試, 是否出面D公開試? 聽聞升級會穿唔同顏色既舞衣, 為何你囡囡仍然穿著粉紅色既?

哈哈照顧2個小朋友係女女隨便說的借口, 唔好信! 佢邊識照顧人, 女女係黃色芭蕾舞裙唔係粉紅色, 係出面D公開試Royal Academy of Dance, 其實唔係正式考試, 因pre-school只有demonstration, 下個月起要轉班la!

唔好意思, 我也有意讓女兒在此芭蕾舞中心,女兒5歲多,未學過. 係咪有d暑假course呀?試堂要唔要book?星期六有冇course呀?希望大家傾吓!
Thanks

龍馬媽媽

請問上左幾耐就要轉班? 是否一轉班就同時要轉第隻色既裙?

裙色係一年轉一次, 但pre-school 1 & 2 係同班

My daughter will get a trial lesson soon!  Any comment?
‹ 上一主題|下一主題