用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港靈糧堂幼稚園 想搵校車TKO 返 銅鑼灣靈糧堂
樓主: siushing
go

想搵校車TKO 返 銅鑼灣靈糧堂 [複製鏈接]

回覆 # 的文章

唔好意思,那個高叔叔說可以盡快提供保母車服務,因此如果我們有足夠人數,就可以於三月搬校時開始啦。請有需要的家長盡快聯絡他啦。

[quote]原帖由 vicng 於 09-2-9 11:32 發表
九月先K1,  將軍澳東港城, 可否預埋我呀!唔該!

回覆 # 的文章

Hi Polly,

I have sent you e-mail. Please check.

Vicky

Hi, vicng

已send email 俾你, 唔該曬!
請問車費如何?

Thank you very much!

原帖由 vicng 於 09-2-9 11:32 發表
唔好意思,那個高叔叔說可以盡快提供保母車服務,因此如果我們有足夠人數,就可以於三月搬校時開始啦。請有需要的家長盡快聯絡他啦。

回覆 # 的文章

Hi Hung Yan,

我未問車費呀!因為我努力梗人數,因為現在看來好像有很多都是九月新生,我相信人數應該夠,但係我們現在這班正在讀的學生較為擔心三月搬校的情況,因為我都好想三月有保母車往返,我會看這一兩天的情況,請大家都留意下,還有無學生在將軍澳/東九龍呀,就算三月唔得,都希望九月可以有車。我會盡快再通知大家的。

Hi :
I am also finding school bus from TKO Ocean Shores to  school.
She'll  be N1 am class student,
please also pm me if available!
[email protected]

Thanks for your big help!
原帖由 vicng 於 09-2-9 16:53 發表
Hi Polly,

I have sent you e-mail. Please check.

Vicky

回覆 # 的文章

Hi wywt,

You can contact Mr. Ko (高叔叔) 6172 9032 for more information ar.

Vicky

回覆 # 的文章

Hi Polly,

You are welcome la.

Vicky

Hi Vicky,

Really thanks a lot for your help!!

auntiecheerful

原帖由 vicng 於 09-2-9 11:23 發表
咁多位家長大家好:

我都係K2上午班住在將軍澳的家長,由於我們有部份家長向學校反應,現在學校於內聯網上提供了一個高叔叔的電話 6172 9032,他可以提供將軍澳或九龍東的保母車服務,今早我已經打過給他,他希望我們集中一個 ...

大家好!
我今日打咗電話問高叔叔,佢話am class已夠人數開線了,車費$1600來回,而pm class就已有三四個,若夠六個便可以開線,大家可以直接打電話俾佢留低電話及停站位置,或者在這裡留低email方便再聯絡!!

原帖由 HungYan 於 09-2-9 17:36 發表
Hi, vicng

已send email 俾你, 唔該曬!
請問車費如何?

Thank you very much!

回覆 # 的文章

各位靈糧堂媽咪,

高叔叔可以在三月九日開始上午班的保母車服務從將軍澳/油塘出。正如auntiecheerful講的收費是$1600。

如果有九月份的新生,請你直接打電話比高叔叔(61729032)留低名啦。

原帖由 auntiecheerful 於 09-2-20 02:59 PM 發表
大家好!
我今日打咗電話問高叔叔,佢話am class已夠人數開線了,車費$1600來回,而pm class就已有三四個,若夠六個便可以開線,大家可以直接打電話俾佢留低電話及停站位置,或者在這裡留低email方便再聯絡!!

...

BUT 高叔叔打黎話唔夠人數 ... 唔開啦 !!

係咪九月先開?
原帖由 happymama_jkc 於 09-3-6 08:02 發表

BUT 高叔叔打黎話唔夠人數 ... 唔開啦 !!

我今日行咗去新校一回, 見到st., paul 有過海(將中)
但記錯咗個電話, 等我返工時去望下, 無理由st. paul 有,
llc 無??? 好奇怪, 咁近, 可否叫個保母join 埋?

原帖由 vicng 於 09-2-25 11:10 發表
各位靈糧堂媽咪,

高叔叔可以在三月九日開始上午班的保母車服務從將軍澳/油塘出。正如auntiecheerful講的收費是$1600。

如果有九月份的新生,請你直接打電話比高叔叔(61729032)留低名啦。 ...

回覆 # 的文章

對不起,我忘記講是: 高叔叔現在車的是上午班的學生。下午班的情況,我就不太清楚。因為我小朋友現在已經坐梗高叔叔的車。從將軍澳到靈糧堂。

for afternoon class, may have to wait until Sep to know whether it can be run, but according to Uncle Ko, it is very likely.

the one going to St. Paul is Mrs. Lai.  I called her before in 08 and she said since there were a lot of students at St. Paul she couldn't help with Ling Liang.  If Uncle Ko's not happening in this fall, I may have to give her a ring.

Vicng, is Uncle Ko's service good?

VICNG, 請問是否帶埋上樓梯?  因為我覺得暫時校舍那條長樓梯有D危險. 謝回覆!
原帖由 vicng 於 09-3-19 17:25 發表
對不起,我忘記講是: 高叔叔現在車的是上午班的學生。下午班的情況,我就不太清楚。因為我小朋友現在已經坐梗高叔叔的車。從將軍澳到靈糧堂。

回覆 # 的文章

高叔叔Good ar, 上落車時間都幾準的,只有幾分鐘相差。

另外,高叔叔的車是跟校車一樣,從後門入的。小朋友不用行前面長樓梯的。

想請問車程要幾耐?? 會唔會好早就要上車??

原帖由 vicng 於 09-3-23 11:32 發表
高叔叔Good ar, 上落車時間都幾準的,只有幾分鐘相差。

另外,高叔叔的車是跟校車一樣,從後門入的。小朋友不用行前面長樓梯的。
‹ 上一主題|下一主題