用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港靈糧堂幼稚園 想搵校車TKO 返 銅鑼灣靈糧堂
go

想搵校車TKO 返 銅鑼灣靈糧堂 [複製鏈接]

想搵校車TKO 返 銅鑼灣靈糧堂

因家住TKO,小女9月返銅鑼灣靈糧堂K1,但校車唔過海.

想問大家有冇識得D 校車過海, 同收幾錢?

THANKS! :  :

Re: 想搵校車TKO 返 銅鑼灣靈糧堂

我囡囡同你一樣, 所以冇take銅鑼灣個間, 讀鑽石山個間.

dora ma

請問有無調景嶺(Oceanshores)去銅鑼灣靈糧堂.

please pm me! thanks a lot! :  :

push :

原文章由 siushing 於 07-6-22 09:08 發表
因家住TKO,小女9月返銅鑼灣靈糧堂K1,但校車唔過海.

想問大家有冇識得D 校車過海, 同收幾錢?

THANKS! ::" />  ::" />  

我個仔都係今年9月讀銅鑼灣靈糧堂,我住係調景嶺都會駅,都想搵校車,唔知有無呢???

[ 本文章最後由 macyng 於 07-7-5 18:50 編輯 ]

請問有冇香港靈糧堂家長知道有過海校車

我個囝囝今年入讀k1,但我地住係油塘,所以想搵過海校車返香港靈糧堂!!!thanks!!!

我正諗著去報下年K10忝,無諗過會無過海校車呢樣野!  我都係住向都會馬尸喎。

點好呢?唔通要搬?

重有樣野想問大家,呢間幼稚園係唔係好難入架?無宗教背景,係唔係會唔收呢?

THANKS!!!

[ 本文章最後由 Heyheyhaha 於 07-9-12 12:49 編輯 ]

大家好。原來都有其他小朋友住係將軍澳返香港靈糧堂,我住係疊翠軒,找咗好耐都問唔到保母車,現在只有叫工人姐姐帶返學,或者我早啲帶完他返學後我再返工,其實我們可否組織到一架車從將軍澳到靈糧堂呢? 我亞仔是返上午校的,請問你們是上午或下午?

My son is being accepted 2008 pm class of 銅鑼灣靈糧堂. I also need to find a school bus for him.
Actually, we have also registered Victoria, but no school bus from TKO to Hong Kong Island.
Any ppl can help?

各位點解唔揀鑽石山或者藍田既靈糧堂呢?
我都係住將軍澳站,正考慮緊考邊間靈糧堂好,請幫忙。

URGENT: 想搵校車TKO 返 銅鑼灣靈糧堂

原文章由 Ophemama 於 08-3-25 14:32 發表
My son is being accepted 2008 pm class of 銅鑼灣靈糧堂. I also need to find a school bus for him.
Actually, we have also registered Victoria, but no school bus from TKO to Hong Kong Island.
...

My daughter is also 2008 pm class s well.  I originally found one but she now said she could not. Have you decided to go to Ling Liang or Victoria  If you decided to go for Ling Liang, I would like to see if we can arrange some kind of transport from TKO to Ling Liang...

我都想搵呀!如果有, 一齊呀!
我諗夾多幾個家長, 會有司機肯做的.
因為我見係將中有人返聖保祿.

不過仲有一年, 都好難有保母車司機可以cfm 我地,
我會問下
原帖由 windyli 於 08-11-26 01:46 發表
各位,

銅鑼灣靈糧堂也收了我仔仔入讀09-10 K1, 我居住於觀塘區, 不知大家有否成功找到校車由九龍到銅鑼灣呢?
如有, 來年我亦想加入。
安排交通真是很大的問題。 ...

我也是09-10 k1, 可能佢地係同學呀!
nice to meet you too.

[/quote]

我問咗D保母車AGENT, 佢地話有車由TKOCB, 佢地話要D時間QUOTE $,
因為要問其他司機夾唔夾到, 不過佢話會行埋九龍區, 我諗行車時間應該會耐D.
不過我就無所謂, 最緊要價錢合理同有車, 咁我都放心D, NEW INFO 話你先.
BYE!

原帖由 windyli 於 08-11-26 12:44 發表
你也是09-10 k1 班的家長嗎?
nice to meet you.

你地好!! 我個仔都係收咗09-10 k1, 我都係住將軍澳,請問可否join埋搭保姆車?? 不過我個仔收咗讀下午班,請問你們是上/下午班呢?? 謝謝!!

原帖由 Polly627 於 08-11-26 12:26 發表
我都想搵呀!如果有, 一齊呀!
我諗夾多幾個家長, 會有司機肯做的.
因為我見係將中有人返聖保祿.

不過仲有一年, 都好難有保母車司機可以cfm 我地,
我會問下
...

CHEERFUL, 你好!, 我個仔讀上午班的呀! 都唔使擔心, 我幫你問下啦!
你會否考慮轉上午班? 我有同事已經寫信去申請WAITING LIST !

WENDY: 你個仔讀上午定下午班的呀!

ANYWAY , KEEP IN TOUCH! 有料齊齊分享!
原帖由 auntiecheerful 於 08-11-27 08:49 發表
你地好!! 我個仔都係收咗09-10 k1, 我都係住將軍澳,請問可否join埋搭保姆車?? 不過我個仔收咗讀下午班,請問你們是上/下午班呢?? 謝謝!!

Polly,

我仲未寫信去學校要求上午班呀....我諗住連埋張check一齊寄去學校...而且我唔睇好可以未開學就轉到, 希望有奇蹟啦!!

原帖由 Polly627 於 08-11-27 09:22 發表
CHEERFUL, 你好!, 我個仔讀上午班的呀! 都唔使擔心, 我幫你問下啦!
你會否考慮轉上午班? 我有同事已經寫信去申請WAITING LIST 了!

WENDY: 你個仔讀上午定下午班的呀!

ANYWAY , KEEP IN TOUCH! 有料齊齊分享!
...
‹ 上一主題|下一主題