用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 07-08 SFA 小一家長分享
樓主: ianhelen
go

07-08 SFA 小一家長分享 [複製鏈接]

我都會去座談會. 我想會D 野聽下. 我只買了一張飛.   
你估我地有沒有辦法相認 (好似失散多年咁 : )  
英文班, 我都未收到電話...@@@

原文章由 sally1 於 07-8-9 09:48 發表
早晨呀咁多位

25號我都會去, 不過要搵人帶亞仔去學嘢先

why到宜加都無收到英文班既電話?

簽名被屏蔽

原文章由 愛肥 於 07-8-9 06:45 發表
sally1

唔好意思,攪到亂晒。

SimonLeung,

Thx!

係呢,你哋會唔會出席8月25日個座談會?我比咗錢,但仲考慮去唔去。我星期六比較忙,我怕啲內容會聽過晒。

愛肥

My wife and I shall attend the symposium on 25 Aug.  We have purchased 2 tickets.

原文章由 NichoB 於 07-8-8 20:56 發表
8:45 am to 11am, right?

We joined science summer course this two weeks.
He felt so bored at home and told me the classmates' name is Ms. Leung H. Ting, Mr Chan C. Hei

The official time of English Class is
9:00 am - 11:00 am
But school will open 10 minutes before 9:00 am

The official also told me to enter the school via the hall.

原文章由 ianhelen 於 07-8-9 23:22 發表
我都會去座談會,又係未收到英文班電話喎...

不如大家搵個方法相認丫,

yiwai, ianhelen

都好呀, 點相認好呢?

原文章由 SimonLeung 於 07-8-10 00:07 發表

The official time of English Class is
9:00 am - 11:00 am
But school will open 10 minutes before 9:00 am

The official also told me to enter the school via the hall.

早晨!

thank you!

SimonLeung,
Thank you

我同大家一樣收唔到eng class電話,
好彩唔只我一個,如果唔係又有藉口轉台換電話啦

原文章由 sally1 於 07-8-9 09:48 發表
早晨呀咁多位

25號我都會去, 不過要搵人帶亞仔去學嘢先

why到宜加都無收到英文班既電話?

yiwai,ianhelen,sally1,
25號我都會到,相認預埋我 得唔得呀﹖
原文章由 sally1 於 07-8-10 09:17 發表

yiwai, ianhelen

都好呀, 點相認好呢?

簽名被屏蔽

iamhelen,
THANKS
食早餐﹖呢個建議ok喎,我贊成
原文章由 ianhelen 於 07-8-11 08:17 發表
我尋日收到SFA電話,話返學由教堂果邊入口入呀,大家記住啦~~

唔該晒SIMONLEUNG~~:)

不如25號果朝大家早小小出黎食個早餐相認下丫~~:D

唔該晒simon, 星期五那天終於call 了我..

早餐的提議好哦.. 我們可以早一點見下面. :loveliness:

原文章由 shiro! 於 07-8-11 11:05 發表
iamhelen,
THANKS
食早餐﹖呢個建議ok喎,我贊成

點解冇人call 我,
唔通又係"3"作怪 ,都係時侯轉台啦
原文章由 yiwai 於 07-8-11 23:53 發表
唔該晒simon, 星期五那天終於call 了我..

早餐的提議好哦.. 我們可以早一點見下面. :loveliness:

簽名被屏蔽

我唸都係啦,不過佢減俾我都冇用,我已經決定轉台。
原文章由 ianhelen 於 07-8-12 07:44 發表
shiro!,

我又係'3'喎...星期五成半日個電話都打唔出打唔入... 為左補償我既損失,'3'響餘下既合約期內,每月扣我10蚊...

25號有邊個會一齊食早餐呀?
ianhelen x 2
yiwai
shiro!

ENGLISH SUMMER CLASS IN SFA

I found the Grammer Book and a worksheet.
Can you tell me the tomatoes or tomatos?

原文章由 shiro! 於 07-8-12 22:13 發表
我唸都係啦,不過佢減俾我都冇用,我已經決定轉台。
8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

字典裡面話加"es"

衰仔唔知填d咩呢?

原文章由 NichoB 於 07-8-13 22:40 發表
I found the Grammer Book and a worksheet.
Can you tell me the tomatoes or tomatos?

簽名被屏蔽

噢!啊仔今日份worksheet錯左一題添,:tongue:
派左佢都冇認真去睇,連自己錯左都唔知。

原文章由 ianhelen 於 07-8-14 07:05 發表
阿仔尋日返英文班好開心,返屋企做果d worksheet 每一日做岩晒都會有一個sticker,儲齊sticker可以換禮物一份喎~~  :loveliness:

不過佢話要帶較剪,因為學校冇咁多較剪借...

why 我個女做對晒, 都沒有sticker????  

ianhelen/shiro,

你地個仔讀邊班??

原文章由 ianhelen 於 07-8-14 07:05 發表
阿仔尋日返英文班好開心,返屋企做果d worksheet 每一日做岩晒都會有一個sticker,儲齊sticker可以換禮物一份喎~~  :loveliness:

不過佢話要帶較剪,因為學校冇咁多較剪借...

我仔讀1b, 佢都無派w/s反來呵
why你地有既 ?

我今日帶亞仔反學, 原來接放學都幾亂
成班家長"用"埋去, 我都睇唔到亞仔係邊到
琴日亞仔唔記得帶color pen反屋企, 今日叫佢反入課室囉反,
d miss都幾緊張, 即刻走入來問亞仔咩事入class room
‹ 上一主題|下一主題