用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學 培正 2007-2008 小一家長請進
樓主: loverbaby
go

培正 2007-2008 小一家長請進 [複製鏈接]

係呀,彥媽d資料真係好有用架,如果我地呢個topic 可以去埋培正小學那邊,咁我地就唔駛找來找去了。
小蕎媽媽

同意,  請到下面再chat.

http://discuz.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1054701&extra=page%3D1

原文章由 kwy20082008 於 07-7-8 00:38 發表
佢講的全部都啱,因我個大仔現在都升小4,而細仔就今年讀小1........

kwy20082008,

我個大仔都係今年升小4喎,你個仔仔係3年級讀邊班呀?

hi:
我仔仔讀3真,你仔仔呢???

原文章由 kwy20082008 於 07-7-10 14:51 發表
hi:
我仔仔讀3真,你仔仔呢???

我仔仔讀3望呀!希望大家可以多d交換下消息和經驗啦!

原文章由 Chanlingling 於 07-7-10 14:58 發表

我仔仔讀3望呀!希望大家可以多d交換下消息和經驗啦!

唔知1,2年級有無同過一班呢!!!

原文章由 kwy20082008 於 07-7-10 15:07 發表

唔知1,2年級有無同過一班呢!!!

我個仔係2年班先至轉入培正讀,當時是2正班囉!

我個仔2年級是讀2信,今個星期一至四有比仔仔返學上聖經班呀???

原文章由 kwy20082008 於 07-7-10 15:30 發表
我個仔2年級是讀2信,今個星期一至四有比仔仔返學上聖經班呀???

有呀!因為佢對基督教好有興趣,每年學校有類似的聖經班,佢都會好主動地要求參加!(我同佢爸爸都沒有宗教信仰,可能係受到姑媽既影響啦!)

咁你個仔仔有無參加呀?

原文章由 Chanlingling 於 07-7-10 15:37 發表

有呀!因為佢對基督教好有興趣,每年學校有類似的聖經班,佢都會好主動地要求參加!(我同佢爸爸都沒有宗教信仰,可能係受到姑媽既影響啦!)

咁你個仔仔有無參加呀?

有呀!!佢昨天講比我聽返學時落咗操場射籃球(仲話自己可以
連續射到十球): 今日就係課室畫圖畫!!!

咁你細仔係唔係都在培正讀呀???

原文章由 kwy20082008 於 07-7-10 15:50 發表

有呀!!佢昨天講比我聽返學時落咗操場射籃球(仲話自己可以
連續射到十球): 今日就係課室畫圖畫!!!

我個仔仔就話今日老師教佢地做左一個玩釣魚既手工,明天就會到佢地落操場玩遊戲,佢都不知幾開心

係呢!你個細仔今年讀小一,佢之前係咪都係培正讀幼稚園呀?
我個細女今年9月升K3, 所以我而家都開始煩悶緊個細女讀邊間小學好呀!

原文章由 Chanlingling 於 07-7-10 16:16 發表

我個仔仔就話今日老師教佢地做左一個玩釣魚既手工,明天就會到佢地落操場玩遊戲,佢都不知幾開心

係呢!你個細仔今年讀小一,佢之前係咪都係培正讀幼稚園呀?
我個細女今年9月升K3, 所以我而家都開 ...

係呀!!我細仔係讀培正k1-k3的,所以都唔洗煩住......

lulu820,小蕎媽媽,

你地好嗎?記唔記得我呀?好快大家仔仔女女都升小學了,qk呀Candice呀總有以前叫佢做校長既Mandy,Linda是否都在培正讀小一呢?我今日唸住上網望下小一有什麼應該要注意,睇到培正topic就睇下見唔見你地班friend,比我見到 lulu同小蕎。話咁快就兩年,時間真係過得好快,有時睇番k1去動植物公園旅行d相同viedo,就好好笑,因為現在小朋友個樣不知不覺變大了,而且總識(博)咀。我個仔現在都係直升番小學,9月返下午斑,你地呢返全日�半日?如果你地得閑就回應我啦。

w27

原文章由 w27 於 07-7-15 22:45 發表
lulu820,小蕎媽媽,

你地好嗎?記唔記得我呀?好快大家仔仔女女都升小學了,qk呀Candice呀總有以前叫佢做校長既Mandy,Linda是否都在培正讀小一呢?我今日唸住上網望下小一有什麼應該要注意,睇到培正topic就睇下 ...

Hi:
想問你睇到培正topic見唔見你地班friend,係邊到見到呀???可唔可以講比我聽呀??唔該!!!

kwy20082008:

您好!我指有關培正幼稚園或小學我都click入去睇一睇。

w27
‹ 上一主題|下一主題