用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 書薄費一問
go

書薄費一問 [複製鏈接]

書薄費一問

小兒在7月12日會到學校交雜費,係咪嗰日要買埋書薄、校服、書包、鞋。書薄費會大概幾錢?用SPI書包好唔好?D黑鞋同運動鞋ok嗎?請問你哋係咪都係同學校買?唔好意思我實在太多問題,唔該晒各位。

Re: 書薄費一問

積肥 ,

Regarding 書薄費,我記得要俾大約$210俾學校做書薄費,簿就開學先拿。

Regarding text books, 精工書局會將各級的書一份份預備好,cash and cheque are both acceptable.一年班我想大約是二千元左右。If u don't want to take the books on the 12th, u can pay first and go personally to精工書局 later to get the books.

I didn't buy the shoes and school bags in school for all the 6 years in 華仁 and can't give u any suggestions on that.

飛姨

唔該晒,我知道要帶大概幾多錢

王國長老

少少補充,我都係建議各位係學校買書,
因為咁早D 書應該未齊的,係學校買,
佢會有張欠書咭比你,到時番左學先派,
咁唔使自己兩頭行去書局買,
而且係學校買一樣有折,方便一D 囉。
‹ 上一主題|下一主題