用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會德田李兆強小學 聖公會德田李兆強小學(家長分享站)
樓主: katiekma
go

聖公會德田李兆強小學(家長分享站) [複製鏈接]

Re: 德田李兆強小學(家長分享站)

wfmic922

我今日去街市買校服果時8掛行左去一間補習舍度問下d姐姐,(係學校對面果間),佢地話德田深&多過平田,又話如果想係佢地度補習既話最好用$1500(1個月)/3小時果個收費wor,仲要係1對6-8個小朋友,我問姐姐洗唔洗咁耐,佢地話連默書就差不多wor,我心諗1對6-8個小朋友佢地一人一句都唔洗做功課啦

[quote]
wfmic922 寫道:
iloveyoub4,

知唔知德田功課有幾多?默書,text又點呀?

iloveyoub4,

你又無啦啦入左去嘅!
衣家好
         敢有普通話班呀我地?
:wave: :pint: :-D :-)

wfmic922

我8掛嗎又成日周圍走   
我諗唔會既聖公會d學校都做得好好架    
我對佢有信心  

iloveyoub4,

你又無啦啦入左去嘅!
衣家好
         敢有普通話班呀我地?

iloveyoub4,

如果要補都自組同班2-3個啦!人多掛住玩3hrs都唔掂![quote]
iloveyoub4 寫道:
wfmic922

我今日去街市買校服果時8掛行左去一間補習舍度問下d姐姐,(係學校對面果間),佢地話德田深&多過平田,又話如果想係佢地度補習既話最好用$1500(1個月)/3小時果個收費wor,仲要係1對6-8個小朋友,我問姐姐洗唔洗咁耐,佢地話連默書就差不多wor,我心諗1對6-8個小朋友佢地一人一句都唔洗做功課啦

[quote]
iloveyoub4,

wfmic922

呢個提意都幾好wor

iloveyoub4,

如果要補都自組同班2-3個啦!人多掛住玩3hrs都唔掂!

iloveyoub4,

又話德田活動教學嘅?點解功課多過平田?
你知唔知普通話要唔要補習呀?     

wfmic922

不過我一早已經搵左老師上門補啦     
8月就開始了一個星期4日
跟聖馬太課程去補     
我囡放學之後立即做功課有專人睇住佢,
佢一定無得玩的,
做到咁上下去食飯,
食完飯miss就到啦..........哈哈

wfmic922

呢個提意都幾好wor

[quote]
iloveyoub4,

如果要補都自組同班2-3個啦!人多掛住玩3hrs都唔掂!
[/quote]

wfmic922

應該係德田比較活動d咁教學,不過都係谷既
其實都可以既如果你安排到時間的話

iloveyoub4,

又話德田活動教學嘅?點解功課多過平田?
你知唔知普通話要唔要補習呀?     

wfmic922

我訓啦   

自組補習呢個提意唔錯,真係可以諗諗佢   

iloveyoub4,

你個miss4days/week收幾錢呀?
8月重要做功課咩?無得玩好 wor玩15mins都得掛?

Re: 聖公會德田李兆強小學(家長分享站)

咁大鑊 , 返完全日重要補3粒鐘, 咪重慘過我返工,咁佢既童年生活用????字泥形容??有冇高年班家長入來傾下    [quote]
wfmic922

[quote]
iloveyoub4,

wfmic922

$2xxx 差不多尾
try吓點先囉我都未知到時咩情況架

8月份都係溫吓書ja唔會無時間玩既   

iloveyoub4,

你個miss4days/week收幾錢呀?
8月重要做功課咩?無得玩好 wor玩15mins都得掛?

katiekma

我諗如果係屋企做唔洗3個鐘
係補習社就好難講啦咁多小朋友一人一句好易分心的:evil:
我聽平田家長講大約1.5小時啦,
我自己覺得1.5-2小時應該可以做曬

katiekma 寫道:
咁大鑊 , 返完全日重要補3粒鐘, 咪重慘過我返工,咁佢既童年生活用????字泥形容??有冇高年班家長入來傾下   

Re: 德田兆強小學(家長分享站)

Hi!
iloveyoub4
你在商場買果件校服ok嗎?ok話我知呀!  

hi!
iloveyoub4
sorry,我不是你所說的朋友

hi! iloveyoub4
我個女都是路德會喎!,
我囡是上午丙班,你小朋友是全日班!,你是否面試考入德田李嗎? 我現在好擔心我個女咁早起身,到時無精神上課,你會比你小朋友幾多點起身和食早餐,知度校車會幾多點到你家未呀!sorry我問得太多嘢    希望你唔介意啦!

kt8001

今日洗左啦,ok呀無退色
我覺得可以接受,當然唔夠金龍靚既  

kt8001 寫道:
Hi!
iloveyoub4
你在商場買果件校服ok嗎?ok話我知呀!  

kt8001

我估九成九係你啦       
你亞囡全級第1果位嗎   
我記錯左你係下午班tim 但我肯定係丙班
你係k2時轉校過來架嗎 (我係唔係好8掛姐)
你亞囡真係叻    
我地間幼稚園真係好野            
我女讀全日架不是叩門係大抽獎中獎既   
我囡無你亞囡咁叻   不過佢英文全年都100分,中文&數學就9x    我都要向你學習吓先得

我諗住6:50am起身都ok,未知校車幾多點呀要6july先知道,
我一d都唔會介意呀我好8掛架,大家交流吓啦,
你洗唔洗返工?我就要既,所以成日走上bk留意吓d消息.

kt8001 寫道:
hi! iloveyoub4
我個女都是路德會喎!,
我囡是上午丙班,你小朋友是全日班!,你是否面試考入德田李嗎? 我現在好擔心我個女咁早起身,到時無精神上課,你會比你小朋友幾多點起身和食早餐,知度校車會幾多點到你家未呀!sorry我問得太多嘢    希望你唔介意啦!

kt8001 & iloveyoub4,

你地的小朋友咁叻, 學校支援又足夠, 真系很死隔離, 講真, 我個女只是一般, 又系細女重要12月個隻, 我又不可以做全職媽媽, 工作時間又長。希望佢自動自覺吾駛我煩。

katiekma

你果行時間真係太長,
跟本無曬d時間好似賣左個人比公司咁司  

e+只係幼稚園睇唔到d咩架,
到4,5年班先知
我自己讀書果時1-4年班都好一般架,
但一到5年班就好似dun左咁考到好前名次,
到中一仲全班第3名tim(區內band 1中學,真係唔洗溫書的),所以都唔洗煩,個小朋友一開hill就          

katiekma 寫道:
kt8001 & iloveyoub4,

你地的小朋友咁叻, 學校支援又足夠, 真系很死隔離, 講真, 我個女只是一般, 又系細女重要12月個隻, 我又不可以做全職媽媽, 工作時間又長。希望佢自動自覺吾駛我煩。
‹ 上一主題|下一主題