用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 選校問題
go

選校問題 [複製鏈接]

選校問題

小兒今年九月讀小六, 現時成績全級 152人考第 7, 此小學平均有 50% 派英中, 佢阿 Sir 同我講佢可以入 Band 1 中學, 但我又唔知點棟, 如果太好, 又怕佢好辛苦跟唔上, 自知小兒不是聰明, 你地話應該點棟呢 ? 我在沙田居住, 大家有咩中學介紹呢 ?  
:-)

Re: 選校問題

dickyally 寫道:
小兒今年九月讀小六, 現時成績全級 152人考第 7, 此小學平均有 50% 派英中, 佢阿 Sir 同我講佢可以入 Band 1 中學, 但我又唔知點棟, 如果太好, 又怕佢好辛苦跟唔上, 自知小兒不是聰明, 你地話應該點棟呢 ? 我在沙田居住, 大家有咩中學介紹呢 ?  

嘩!考第七都唔算聰明呀?
我識人讀循道衛理,讀得不錯,會考和高考成績都很好,而家讀緊中大,你不妨考慮下!
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

其實我住禾輋村,所以我想棟曾肇添或培英或呂明才或蘇浙, 你有咩意見呢 ? 我個仔唔係聰明和勤力的小朋友, 只係我不斷督促佢, 但係佢開始大個仔, 所以我怕自已教佢唔惦, 而且而家d野越來越深, 所以 ....

其實我住禾輋村,所以我想棟曾肇添或培英或呂明才或蘇浙, 你有咩意見呢 ? 我個仔唔係聰明和勤力的小朋友, 只係我不斷督促佢, 但係佢開始大個仔, 所以我怕自已教佢唔惦, 而且而家d野越來越深, 所以 ....
‹ 上一主題|下一主題