用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 農圃道官立小學 農圃道官小家長請進
樓主: 乖乖
go

農圃道官小家長請進 [複製鏈接]

Re: 農圃道官小家長請進

你個名都好特別 wor.....

你小朋友讀幾年級呀!

唔係人 寫道:
每天我帶仔仔回校,並没有見到那位看似校工的凶女人???
是那一班換了三個班主任, any information??
唔係人 該用戶已被刪除

真係好開心終於係網上聽到對這校讚美聲音,日後多多指教!

唔係人 寫道:
P1.
我仔仔都好鐘意學校生活。so far he enjoys the school life in FRGPS.
唔係人 該用戶已被刪除

超級版主

唔係人,想請教你,平時返學可唔可以係合一道入口番?放學又得唔得?而家小一放學係唔係要家長入學校操場接呢?

另想問,小一男孩要唔要一定穿皮帶?小朋友上堂係唔係一定要穿冷外套?冷氣好凍?
唔係人 該用戶已被刪除

唔係人 該用戶已被刪除

唔係人 該用戶已被刪除

超級版主

唔係人 寫道:
學期初學校會問定各學生的放學安排–可以指定在農圃道或合一道放學。我仔仔在農圃道放學,太太要入操場接。
是,男孩要穿皮帶(part of uniform)。
凍是可以穿白色的冷外套,不是一定的。

唔該哂!

Hi 召藥師,

看過你的言論, 簡直是說出我的心底話啊!我的小朋友也在此校就讀, 頗愉快呢!每天回家都會很長氣地告訴我在學校上課、小息......等每個細節。
1.返學必需在農圃道入, 放學可選擇合一道接。
2.男生必需穿皮帶
p.s. 請收 pm

超級版主

clymama 寫道:
Hi 召藥師,

看過你的言論, 簡直是說出我的心底話啊!我的小朋友也在此校就讀, 頗愉快呢!每天回家都會很長氣地告訴我在學校上課、小息......等每個細節。
1.返學必需在農圃道入, 放學可選擇合一道接。
2.男生必需穿皮帶
p.s. 請收 pm

原來要係正門先得!我仲諗住合一道近屋企可以返學!(我細個係返合一道)
pm已回。

我覺得金校長幾慘,佢真係想提升學校水平,好有理想,我好欣賞佢。耐何每年派來的學生程度太參差。而家唯有吸納一些外來叩門生將水平提高。
:verycold: :verycold: :verycold:

校長又幾推崇親子閱讀,愉快學習等,所以小朋友就冇乜壓力。
:verycold: :verycold: :verycold:

超級版主

相比起同區某些小學校長(之前參觀過一些小學開放日),金校長說話非常有說服力,直接了當不會帶家長遊花園,從她講話中明白到她對自己、學校、學生及家長都有好高的期望及要求,但同時對人又親切有禮,相信學校前途是光明及正面的。

另外想請問各位有孩子就讀中的家長,學校的課外活動多嗎?是否有限制參加數目?價錢如何呢?是不是和其他學校一樣有'一生一體藝'嗎?

想問各位小一家長知唔知25/8小一學習日小朋友駛唔駛着校服?家長要唔要陪小朋友上堂?謝謝

超級版主

原文章由 櫻田恭子 於 07-7-4 07:09 PM 發表
想問各位小一家長知唔知25/8小一學習日小朋友駛唔駛着校服?家長要唔要陪小朋友上堂?謝謝

要穿校服,當日可10蚊影學生相。

家長要唔要陪小朋友上堂就唔肯定,不過可能會教埋家長有關返學放學接送安排。

另8月16同17日早上10點-12點(時間唔係好確定)分別有兩間校服商黎學校賣校服,兩間價錢有d差別,妳可以留意下。

Thank you.
因為小女是叩門生,今日去註冊老師無講.
多謝提醒買校服日期,因為老師給的FILE無講幾時有校服買

唔係掛@0@
大家好~
我係02年的畢業生~~~
幾年冇回去喇@@
真想不到變化這麼大呢
好多老師真的很好呢:cry:

超級版主

原文章由 櫻田恭子 於 07-7-4 09:37 PM 發表
Thank you.
因為小女是叩門生,今日去註冊老師無講.
多謝提醒買校服日期,因為老師給的FILE無講幾時有校服買

Sorry報錯價錢,影相係12蚊。

另外16日10:00-12:00黎賣校服個間係金唐,係馬頭圍道德信商場有舖頭,唔駛特登個日返去買。
另一間叩豐昌順(17日同時間),係禾輋等新界地區先有分店,價錢較平(件件平幾蚊)。

超級版主

原文章由 諾姨薯薯 於 07-7-4 10:35 PM 發表
唔係掛@0@
大家好~
我係02年的畢業生~~~
幾年冇回去喇@@
真想不到變化這麼大呢
好多老師真的很好呢:cry:

咁妳咪好後生?!
我90年就畢左業,乜都唔同哂。
‹ 上一主題|下一主題